Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Ga ga ooh la laa! Se rusetti.

keskiviikko 3. elokuuta 2011

Ga ga ooh la laa! Se rusetti.

Lady Gaga, ah, tuo vihattu ja rakastettu tyylitaituri, vaiko tyylittömyyden taituri? Kummin päin vain, kansa rakastui Poker Face -videolla nähtyyn hiusrusettiin, jota tähti piti myöhemmin uudestaan ja uudestaan myös videon jälkeen. Ennen kyseistä musiikkivideota rusetti tunnettiin Gaga-rusetin sijaan lähinnä Minni Hiiri -rusettina. Molemmat tittelit ovat osuvia, ja ne minusta osoittavat hyvin missä kahdessa tyylissä rusetti on parhaimmillaan; tyylitellyn asukokonaisuuden kruununa, tai tyttömäisen suloisena huulipunan ja korkokenkien kanssa.


Ristittiin rusetti minkä nimiseksi tahansa, se on minusta ehdottomasti yksi suloisimmista kampauksista pitkään aikaan ja opettelinkin sen heti kun vain aikaa liikeni. Tässä kömpelö opastus, jonka avulla tekin saatatte oppia!

Tarvikkeet!  1. Eli ensin pitää tukka laittaa korkealle poninhännälle. Itse tykkään jättää vähän otsista kehystämään kasvoja, mutta toki nutturaan voi viedä kaikkikin hiukset. Poninhäntä kannattaa laittaa kiinni ihan kunnon ponnarilla sillä se tukee lopullista rusettia.
  2. Poninhäntä vedetään nutturalle, mutta ei liian pitkälle, sillä osaa hiuksista käytetään rusetin solmimiseen. Kun siis vedät hiuksia nutturalle niin jätä melkein puolet vetämättä. Tämä "jäljelle jäänyt poninhäntä" tulee vetää nutturan eteen. Nutturaan voi käyttää vähän heikompaakin ponnaria, itse käytin esimerkiksi pientä läpinäkyvää kuminauhaponnaria. (Tämän vaiheen voi muuten toki tehdä ensimmäisenäkin, mutta itse jostain syystä tein sen nyt ponnarin kautta.) 
  3. Nyt päälaella pitäisi kyhjöttää tavallinen pyöreä nuttura. Sitä voi vielä vähän pöyhöttää muhkeamman rusetin aikaansaamiseksi. Nyt on aika jakaa jakaa nuttura kahteen osaan, vasempaan ja oikeaan. Näistä muodostuu rusetin silmukat. 
  4. Nosta "jäljelle jäänyt poninhäntä" silmukoiden keskeltä taakse.
  5. Kiinnitä se pinnillä nutturan alle.
  6. Nyt rusetin pitäisi olla valmis. Sitä voi vielä pöyhiä ja asetella oikeamman näköiseksi, sekä kiinnittää päälakeen kiinni pinneillä mm. näistä kohdista.


Oikeassa elämässä tekoprosessi menisi kutakuinkin näin.

Tiesittekö muuten, että Minni sai rusettinsa  vasta '40-luvulla kun hahmo uusittiin yhdessä Mikin kanssa? Siihen astihan hiiren päätä koristi hattu ja muutama kukkanen! :)

Tunnisteet: , , ,

6 kommenttia:

3. elokuuta 2011 klo 7.55 , Blogger Maria kirjoitti...

eiks toi rusetti ollu poker facessa eikä bad romancessa?
anyway oon kateellinen ku sun hiuksista saa rusetin ja mun hiuksista ei :(

 
3. elokuuta 2011 klo 8.21 , Blogger Joanna kirjoitti...

On. :D En tiedä miksi sanon sen aina väärin, täytyy korjata...

Höh :( Mun mielestä netistä löytyy eri tapoja tehdä tää, niinku lyhyelle ja pitkälle tukalle. Tää ois pitkälle. Koita etsiskellä!

 
5. elokuuta 2011 klo 3.28 , Blogger Salla Salminen kirjoitti...

Hei onpa hauska, kiitti! Oon hirveän huono kaikkien tukkajuttujen kans, mut tää oli kyllä tarpeeks simppeli jopa mulle. :)

 
5. elokuuta 2011 klo 8.40 , Blogger Joanna kirjoitti...

Jeee, hyvä jos opit! :) Olin ihan varma ettei mun ohjeista ja höpötyksistä tajua mitään. :D

 
22. maaliskuuta 2012 klo 10.41 , Blogger iita kirjoitti...

Löysin joku viikko sitten Aamukahvilla-blogista ohjeet rusettinutturaan ja olin ihan hämmästynyt että joku osaa sen tehdä, no nyt sitten huomasin että sää oot ehtiny tehä tuton jo paaaaljon aiemmin (ja mun mielestä tämä sun versio on vieläpä selkeämpi ja helpompi toteuttaa).

Olisinpa aiemmin älynny alkaa kahlaamaan blogiasi läpi alusta alkaen, oisin voinut jo reilu puoli vuotta voinut viilettää rusettihiuksena :)

 
23. maaliskuuta 2012 klo 14.23 , Blogger Joanna kirjoitti...

iita:
Hehe joo, se oli ihan mun ekoja juttuja täällä! :) Parempi myöhään kun ei milloinkaan!

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu