Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Hiusten vallankumous.

torstai 18. elokuuta 2011

Hiusten vallankumous.

Monta asiaa itsessäni en ikävöi yhtä paljon kuin tukkaani ennen kuin olin siihen ollenkaan kajonnut. Luonnonkiharat hiukseni ylsivät lähes takalistoon saakka. Sitten tuli ensimmäinen kevyt, mutta addiktoiva virhe: raidat. Sitten "sehän oli kivaa!" ja lähti mustaksi värjäily muutaman vuoden ajan. Vaikka värjääminen ei tuntunutkaan kovasti rasittavan tukkaa, alkoi valitettavasti sitten sen napsiminen. Kerta kerralta enemmän ja lopulta muutama vuosi sitten annoin ystävän "kerrostaa hiuksia" samassa rytäkässä lähtikin sitten puolet paksuista hiuksista, ja valtaosa niistä jäi jostain syystä koskaan kasvamatta takaisin entisiin mittoihinsa.

Itse olen viimeisten viiden vuoden aikana alkanut napsia tukkaani myös randomisti omin neuvoin. Jos löydän muutaman kaksihaarasen, saatan siltä istumalta leikata koko tukasta sentin latvoista. Kieltämättä tehokasta, mutta ehkä kannattaisi panostaa ennemmin hiusten hyvinvointiin kun huonosti voivien hiusten eliminoimiseen.

Eniten hiukseni ovat varmasti kärsineet suoristusraudan tullessa kuvioihin. Vaikka käytänkin sitä oikeaoppisesti - eli en märkiin hiuksiin tai käsiteltyihin hiuksiin, täytyy myöntää, että hyvin harvoin käytän niihin minkäänlaista suojaa kuumuutta vastaan. Hyllystä kyllä löytyy mousse, jota ajoittain levitän suihkusta tultuani, mutten koskaan ole kauheasti fanittanut mousseja. Tykkään enemmän suihkutella. En ole tietenkään saanut aikaiseksi ostaa suojaavaa suihketta joten järkevänä pistän menemään sitten ilman mitään suojaa, jes!

Moi oon Joanna ja mun hiukset on hirveen kuivat ja muutenkin huonossa kunnossa. But it's okay, I have a plan!
Hiusteni kunnosta kertoo aika paljon esimerkiksi se mitä tapahtui kun menin viime yönä nukkumaan. Avasin päivän ajan nutturalla olleet kuivat hiukseni ja vetäessäni ponnaria pois koko tukka meni ihmeelliseen solmuun jä hävitin ponnarini oman tukkani sisälle. Siinä sitten aloin hädissäni etsiä ponnariani hiuksistani kunnes viimein huomasin sen roikkuvan kiinni yhdessä takkuisessa hiuksessa. Otin sen pois ja aloin harjaamaan tukkaani, järkytyksenä jostain hiuksieni uumenista putosi toinenkin ponnari lattialle. Luoja tietää kuinka kauan ja missä siellä se on ollut. :D

Aseenani taistelua vastaan toimi WWW Professional Infinite -sarja. Käyttäessäni sarjan shampoota ja hoitoainetta ensimmäistä kertaa huomioni vei välittömästi se, että suurin osa tuotteista ei tuoksu yhtään miltään. Itse kullekkin jää henkilökohtaisesti mietittäväksi onko tämä hyvä asia vai jääkö kaipaamaan jotain ihanaa vaniljan tuoksua. Itse tykkäsin siitä, että tuotteet olivat hajustamattomia.

Ainoa vahvaa tuoksua välittävä purnukka oli samaisen merkin Medicy -sarjan Derma Tehohoito. Tuotteen olisi siis tarkoitus antaa lääkkeenomainen hoito päänahalle ja hiuksille. Ilmeisesti merkittävät ainesosat kyseisessä hiustökötissä ovat Piroctone Olamine, jonka tulisi auttaa säilyttämään päänahan luonnolisen tasapainon, sekä voipuun siemenistä saatu uute, joka on omiaan kuivalle päänahalle ja hilseen hoitoon. Tuotteen pitäisi olla varsinkin erinomainen stressaantuneelle päänahalle ja hiuksille, ja se lupaa parantaa hiusten rakennetta ja lisätä kosteutta.

Kieltämättä hiukset tuntuivat jo erikoishoitoaineen ja -shampoon vähäisen käytön jälkeen vähemmän kuivilta, niissä on enemmän kiiltoa ja ne tuntuvat silkinpehmeiltä. Latvoissa asti shampoo ja hoitoaine ei tuonut kamalasti muutosta, mutta ajattelin, että on myös mahdollista, että latvani ovat jo minkäänlaisen hoidon ulottumattomissa. Naps naps sitten vain... Byhyy.

Hiukset laittamattomina alle puolen kuukauden käytön jälkeen. 
Pidemmän käytön jälkeen aloin hiljalleen oikeasti huomata muutoksen merkkejä, lopulta myös ihan latvoissa asti. Ymmärsin, että erikois-shampoon ja -hoitoaineen käyttö ei tuottanut läheskään niin paljon tulosta kuin Derma Tehohoito. Hiukset eivät tuntuneet enää sen käytön jälkeen niin kuivilta, vaan tuntuivat vihdoin heränneen eloon.

Ja mikä parasta; aine saa hiukseni kihartumaan luonnostaan eli saan hyvin mielin hiljalleen luopua jokapäiväisestä suoristinraudan käytöstä. Silloin tällöin isken raudan lämpiämään ja kiharran pari suortuvaa "oikeaan" suuntaan, mutta huh, muuten ei tarvitse hiuksiin enää tulikuumalla raudalla kajota, mikä varmasti myös jo itsessään parantaa hiusten hyvinvointia.

Tiivistettynä siis; sarjan shampoot ja hoitoaineet ovat toki avuliaita, mutta eivät tunnu parantavan todella huonoon kuntoon päässeitä hiuksia. Derma Tehohoito sen sijaan oli puhdasta rakkautta ensi kokeilulla, +10 ja papukaijamerkki. Tähän tuotteeseen jään varmasti koukkuun ainakin siihen asti kunnes hiukseni tavoittavat alkuperäisen kuntonsa. Siitä eteenpäin lupaankin sitten pitää niistä sen verran hyvää huolta, etteivät ne enää pääse aikaisempaan kuntoon.

Tunnisteet: , ,

4 kommenttia:

18. elokuuta 2011 klo 5.13 , Blogger Kyllikki Nyrkki kirjoitti...

Sun tukkas on aivan sattanan ihana :< Maksaisin maltaita et mun luonnonkiharat menis noin nätisti!

 
18. elokuuta 2011 klo 5.40 , Blogger Joanna kirjoitti...

voi kiitos! musta se oli kanssa joskus ihana, nyt se on ollut niin huonnossa kunnossa ettei se ole enää pitkään aikaan ollut kamalan ihana. :( mutta nyt se alkaa taas vähän olla.

en tiedä kuinka kihara tukka sulla on, mutta ite teen niin että kun olen pessyt hiukset, pistän ne nutturalle märkinä tai menen suoraan nukkumaan kostein hiuksin. silloin niistä tulee kivasti kiharat. :) tosin tää derma tehohoito oli ihan huippu siinä mielessä että se on edistänyt tosiaan tätä "oikein kihartumista" tosi paljon!

 
18. elokuuta 2011 klo 12.03 , Blogger noray kirjoitti...

ahhah, repesin tolle kadonneelle ponnarille!

 
18. elokuuta 2011 klo 12.20 , Blogger Joanna kirjoitti...

haha mä myös :D eikä se ollut edes semmonen ohut vaan aika paksu ja iso kuitenkin. :D

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu