Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Munaisa ihonhoitoneuvo.

sunnuntai 28. elokuuta 2011

Munaisa ihonhoitoneuvo.

Ajattelin jakaa teidän kanssanne kasvonaamio-neuvon, jota on jo monessa paikassa suositeltu hiljattain. Erityisen hyvin tämä sopii niille, jotka eivät tahdo tuhlata rahojaan kalliisiin kasvojenhoitotuotteisiin vaan ovat valmiita 'tyytymään- myös kotikonsteihin. Ilmeisesti tämä on alunperin Mary Ball Washingtonin resepti alunperin, ja lopputuloksen pitäisi olla posliininsileä. (Tiedoksenne, tämä kuulosti minustakin aika ällöttävältä, mutta päätimpa kokeilla kuitenkin.)


Tarvitset: Yhden kananmunan, kaksi kuppia, (+ haluttaessa etikkaa ja hunajaa.)
Muuta: Vispilä ja lusikka.
Tiedoksi: Jos olet allerginen kanamunalle, etikalle tai hunajalle, niiden levittäminen kasvoille ei välttämättä ole maailman paras idea. :D
  1. Tarkoitus on ensin erotella munan valkuainen ja -keltuainen eri kuppeihin. Sitten sekotetaan valkuainen vaahdoksi ja halutessaan siihen voi lisätä yhden teelusikallisen hunajaa ja 1/4 teelusikallisen etikkaa.
  2. Ennen kuin levität tämän seoksen kasvoillesi, pitää kasvot puhdistaa hyvin kaikesta ylimääräisestä kuten jäljelle jääneestä meikistä. Iho kannattaa puhdistuksen lopuksi huuhdella lämpimällä vedellä, jotta ihohuokoset aukeavat. Levitä sitten seos naamaan pyörivin liikkein ja anna vaikuttaa 15-30 minuuttia niin kauan kunnes naamio on kovettunut.
  3. Olin itse tosi yllättynyt siitä, että heti valkuaisen levittämisen jälkeen kasvot valtasi sama 'viileä' tunne kuin useissa kasvonaamioissakin. Jos iho alkaa lopulta tuntua uskomattoman kireältä niin naamio toimii!
  4. Kun naamio on kovettunut, pestään se pois ja jälleen lämpimällä vedellä, jotta ihohuokoset pysyvät auki! Huomasin jo pestessäni kasvojani tässä vaiheessa, että iho tuntuu jo sileämmältä. Wihuuu!
  5. Jotkut saattavatkin jo arvata seuraavan vaiheen? Jep, sama prosessi uusitaan keltuaisen kanssa! Kertaus: Vaahdotus, levitys kasvoille pyörein liikkein, 15-30 minuutin kovettumisen odotus.
  6. Pese keltuainen pois ja tällä kertaa kylmällä vedellä, jotta ihohuokoset sulkeutuvat eikä likaa pääse ihon sisälle. Taputa kasvot lopulta kuiviksi. Tataa! 
Itse en lisännyt etikkaa tai hunajaa vaan pistin menemään pelkän kanamunan voimin! Itse olin kuitenkin sitä mieltä, että pelkkä valkuainen olisi riittänyt, sillä jo sen jälkeen iho tuntui sileältä, 'virkistäytyneeltä' eikä ollenkaan öljyiseltä. Tulevaisuudessa tulen siis varmasti pärjäämään ilman keltuaistakin.


Uskalsitteko te kokeilla? Ja jos uskalsitteko, huomasitteko eroa? Itse olin pitkään tätä vastaan koska ajatus kananmunan levittämisestä kasvoille tuntui jotenkin todella vastenmieliseltä, mutta päätin sitten, että lähes kaikkea pitää kokeilla kerran, miksei tätäkin. Onneksi kokeilin, sillä ei se ollutkaan lainkaan vastenmielistä! :)

Tunnisteet: , ,

4 kommenttia:

28. elokuuta 2011 klo 2.38 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Pitääpäs kokeilla :) Mutta voiko sen tehdä niin että pesee esim. maanantaina valkuaisella ja perjantaina keltuaisella, vai voiko keltuaisella pestä yksinään?

 
28. elokuuta 2011 klo 2.49 , Blogger Joanna kirjoitti...

En usko, että siitä ainakaan mitään haittaa on joten kokeilemallahan sen näkee jos välttämättä tahtoo säilöä keltuaista viisi päivää jääkaapissa. :D

Toisaalta en tiedä tapahtuuko sille keltuaiselle sitten jotain odottaessa kun siinä ei ole enää munan kuortakaan suojaamassa...

 
28. elokuuta 2011 klo 5.13 , Blogger liisa kirjoitti...

joanna ihanaa, etin tätä sun blogia pitkään kun hukkasin sen ja unohdin nimen mutta nyt löyty ja hitto tänne on tullut vaikka mitä! oot niin maailman kaunein<3

 
28. elokuuta 2011 klo 5.17 , Blogger Joanna kirjoitti...

voi pieni, kiitos.♥ en oo kauheesti linkitelly vielä mihinkään esim. omaan facebookkiin kun en oo vielä ihan varma tästä jutusta. :)

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu