Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Mustikkakeittoa ja ihania blogeja.

maanantai 15. elokuuta 2011

Mustikkakeittoa ja ihania blogeja.

Viikonloppu oli niinkin hauska, että makaan tällä hetkellä peittoni alle käpertyneenä lempparikollaripaitaani ja villasukkiin sonnustautuneena. Valehtelisin myös jos väittäisin, ettei yöpöytäni olisi mustikkakeittomukin lisäksi täyttynyt räkäisistä nenäliinoista. Sade ropisee ikkunaan ja James Blake soi, sopii jotenkin tunnelmaan. Aikaa parantua on tämä päivä, sillä loma loppuu nyt. Koulun penkille palaan huomenissa, ja ihan uuden koulun vielä! Vähän jänskää, opiskelusta onkin jo minulla aikaa.

Aikani kuluksi olen väsännyt postauksia. Vaikka olenkin bloggaillut kauan, on tämänkaltaisen kevyen tyyliblogin pitäminen minulle aivan uutta ja vierasta. Olen kuitenkin nauttinut siitä ihan hirveästi ja innostuneena väsäillyt postauksia enemmän kuin tarpeeksi. (Näitä löytyy siis varastosta.) 

Kun kirjoitan nyt ensimmäistä kertaa täysin suomalaista blogia, on kohdeyleisökin pienempi. Siksi on helpompi verkostoitua, ja verkostoitumisen ohessa olen etsinyt uusia kivoja blogeja kirjastooni. Blogien kirjo tänäpäivänä on järkyttävän suuri, joten omanlaisten helmiensä löytäminen vaatii aikansa. Itse olen lähiaikoina löytänyt muutamia ihan huikeita blogeja, ja sen lisäksi tietysti pitänyt myös vanhat suosikkini. Tässä ajattelin esitellä muutaman!


Tästä blogista huokuvat suorastaan ruudun läpi ylenpalttinen synkkä romantiikka sekä kaikki mitä itsekin pidän hirveän kiinnostavana; vintage, taide, sarjakuvat ja kauhu. Ihana Liisa Ihmemaassa -tematiikka pitää blogin ulkoasun sekä kuvaavat tekstit kasassa tehden koko härdellistä ihanan tiiviin paketin. Monta pojoa tulee lisää myös kuvien sekä tekstin korkeasta laadusta sekä silminähden ilmiselvästä panostuksesta. Ulkoasu on täydellinen ja kirjoittajakin niin täydellisen kaunis kuin nainen voi olla. Huh!


Suloisen Jennin blogi ei minulle ollut rakkautta ensisilmäyksellä vaan kohosi suosikkeihini hitaasti mutta varmasti. Jennin hento tyyli ei nimittäin muistuta tippaakaan omaani, minkä vuoksi harvoin vedän asuista inspiraatiota omaan pukeutumiseeni. Asukuviakin on silti ilo katsella ja ihailla, ja niiden ohessa huomasin pian inspiroituvani sitäkin enemmän Jennin kirjoituksista. Pitkistä ja pohtivista teksteistä paistavat läpi myönteinen elämänasenne sekä aito kiinnostus kaikenlaista muotia kohtaan. Tällä bloggaajalla on myös ihanan lämmin tapa ottaa lukijansa vastaan. Ihanan lämmintä ja aitoa!


Tämä blogi sen sijaan oli juurikin sitä rakkautta ensi silmäyksellä. En osaa sanoa mikä pisti ensimmäisenä silmään koska ihan rehellisesti sanottuna varmaan kaikki. Aloitetaan vaikka siitä, että Natalla on ihan oikeita omia mielipiteitä ja hän myös kirjoittaa niistä ihan avoimesti. Seuraavaksi voisin mainita vaikka Natan rennon tatsin blogin pitämiseen, rönsyilevän huumorintajun joka näkyy selvästi rivien välistä, ja aika usein ihan riveiltäkin. Sitten mites toi tyyli? No aivan mahtavaa! Aitoa kokeilunhaluisuutta ilman orjuuntunutta muotivillitysten vanavedessä kulkemista. Ja tatuoinnit, no niitähän meikä rakastaa, niin ilmeisesti Natakin. Hiljattain kirjoitettiin tässä blogissa muuten postaus bloggaamisesta, anonyymeistä ja kuvasta, jonka lukija kirjoittajasta muodostaa. Word.


Tämän blogin kaikki varmaan jo tietääkin mutta esittelen sen lempparinani kuitenkin, sellainen kun se on! Nämä tytöt sinkaisi suosioon muutama vuosi sitten tekemällä juuri sen mitä blogimaailman lukijat ovat jo pitkään kaivanneet; olemalla omia itsejään Ja oletteko muuten huomannut; ei löydy mitään super-ultra-"moi-käytän-6-tuntia-päivässä-aikaa-asukuvien-muokkaamiseen"-kuvia vaan peruskivoja kuvia joissa asiat näytetään semmoisena kun ne on. Blogin selkeä sanoma kehoittaa rakastamaan itseäsi sekä muita ja tarttumaan intohimoisesti jokaiseen hetkeen. Paremmin kuin mikään muu löytämäni blogi, on More To Love saanut toimimaan kahden kirjoittajan yhdistämisen. Huolimatta siitä, että tänä päivänä Mimmi bloggaa Nummelan päämajastaan ja Peppi mistä lie Helsingin ja New Yorkin välimaastosta, on blogi silti miellyttävä, selkeä paketti. Haastattelin tyttöjä joskus puolisentoista vuotta sitten, ja joo, ne oli just niin ihania, ja joo, ne syleili! 


Emin blogi ei sitten olekaan mikään tavanomainen blogi, ja se siinä onkin ihan parasta. Täältä ei löydy tippaakaan hifistely-layoutteja tai brassailu-tapahtumapostauksia, sen sijaan tästä blogista paistaa läpi aito tunne ja unelmointi. Tämä blogi, jos mikä, on lähellä oikeaa päiväkirjaa. Runojen, kuvien ja aitojen ajatusten lisäksi Emin blogissa viehättää se miten paljon kykenen samaistumaan sen kirjoittajaan; olen lukiessani saanut löytää monia hämmästyttäviä samankaltaisuuksia, kuten samanväriset seinät, samat levyt, samat julisteet, samankaltaiset ajatukset, ja mitäs hittoa, tää  tsirbulahan vei mun tatuointi-ideankin jota en vielä ollut julkisesti jakanut! Aikamoista. 


Suvin blogi poikkeaa sen verran näistä mun muista suosikeista, ettei tekstiä löydy ihan niin paljon. Mutta tänne mennäänkin katsomaan niitä upeita kuvia! Blogista huokuu ihana urbaani kaupunkiläheisyys sekä aito meininki ja vaikka kuvat ovatkin ihan mielettömiä, ei mitään oteta liian vakavasti. Tämä blogi on ihan parasta rentoa luettavaa arkeen, esimerkiksi aamukahvin kanssa!

Vaikka kirjastooni kuuluu myös paljon 'kevyttä luettavaa', selkeä yhdistävä tekijä rakastamissani blogeissa on se, että niiden kirjoittajat oikeasti kirjoittavat. Sitä luulisi, että tämä olisi itsestäänselvyys (siis että blogin kirjoittaja oikeasti kirjoittaa) mutta nähtävästi se ei ole. Minä bloggaan, koska rakastan kirjoittaa, ja minä luen blogeja, koska rakastan lukea. En mistään muusta syystä. 

Tai no ehkä myös jostain syystä, sillä myös omasta kirjastostani löytyy kuvablogeja sekä vähäsanaisia muotiblogeja. Kai ne toimivat tietynlaisena vastapainona 'raskaille' blogeille joissa on paljon tekstiä luettavana. Blogi on kuitenkin omanlaisensa lahja ulkomaailmalle, oma asia jonka voi pukea miten tahansa ja jolle voi tehdä miten tahansa. Miksi hukata se olemalla panostamatta siihen? Jos kirjoitatte blogia, niin kirjoittakaa sitten!


Tunnisteet:

8 kommenttia:

15. elokuuta 2011 klo 12.10 , Blogger Mirette kirjoitti...

Mä olen usein myös ollut sitä mieltä, että mun pitäisi kirjoittaa enemmän. Ja kaikista eniten semmoinen oikeasti pohdiskeleva mutina saa kommentointia.. kun sitten taas sellaiset tavalliset tylsät kuvaspämmit ilman mitään sen kummempaa erittelyä kiinnostaa vähiten. Moni lukemani blogi onkin aikalailla ns. "pläräilyblogeja".

Sunkin blogista tykkään. Pitäisi aina vaan jaksaa pysähtyä hetkeksi lukemaan bloggaajan tekstejä.. mulla on blogilistalla varmasti 50blogia joiden tekstejä en oikeastaan edes jaksa lukea.. ja ne voisi periaatteessa olla paaaljon mielenkiintoisempia jos viitsisin vähän.. no okei, tässä ei ollut päätä eikä häntää :-D

 
15. elokuuta 2011 klo 12.42 , Blogger Joanna kirjoitti...

No joo mutta ymmärrän kyllä! En mäkään jaksa päivässä montaa pitkää postausta lukea eikä mulla ole aikaakaan semmoseen. Sen vuoksi tahdon myös olla tietoinen hyvistä "pläräilyblogeista" koska niitäkin on kuitenkin kiva lukea.

Mun mielestä bloggaajan (eli blogin KIRJOITTAJAN) tulisi kuitenkin omata eväät juuri siihen kirjoittamiseen, teki se sitä paljon tai ei. Tahtoisin, että edes välillä. :)

 
15. elokuuta 2011 klo 13.35 , Blogger Emi kirjoitti...

tää oli mukava postaus. ja vielä mukavampaa oli että löysin itteni tästä, kiiitos <3! pelastit mun surkupäivän

 
15. elokuuta 2011 klo 14.37 , Blogger Joanna kirjoitti...

voih, eihän lemppariblogit-postaus oo mitään ilman emiä!♥ älä ole surku :)

 
16. elokuuta 2011 klo 5.41 , Blogger Jenni kirjoitti...

Voi kiitos! :) Onpas kiva kuulla, että tyylieroista huolimatta olet innostunut Pupulandiasta. :) Tuossa suosikkilistallasi oli pari itselle vielä tuntematonta blogia, täytyypä tsekata nekin!

 
16. elokuuta 2011 klo 8.14 , Blogger Joanna kirjoitti...

Hiii, olen kovinkin. :) Ja toivottavasti löysit listasta jonkun uuden lempparin!

 
28. elokuuta 2011 klo 8.28 , Blogger Suvi kirjoitti...

Voihan hitsi huomasin tilastoista että täältä oli löytänyt jengiä omaan blogiini ja voi mikä ihana ylläri. Kiitoksia kovin blogimaininnasta.

Jäin muutenkin pyörimään tänne sun blogiin ja tykkään hurjasti, laitoin blogloviniin seurantaan (: Olet ihan super nätti!

 
28. elokuuta 2011 klo 11.46 , Blogger Joanna kirjoitti...

Voiii, superkiva että jäit tutkalle! :) Ja ihanaa, että tästäkin postauksesta on ollut jotain 'hyötyä'!

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu