Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Syysmeikki.

lauantai 20. elokuuta 2011

Syysmeikki.

Syksy kolkuttelee joidenkin mielestä ovella, mun mielessä se on jo täällä vaikka ulkona on vielä +20. Mun huoneessani on kylmä öisin, usein päivisinkin. Varpaat kylmenevät ilman sukkia, nenää paleltaa jos ei juo teetä. Mankassa soi John Mayer. Minusta se on jo syksyä. Siksi oonkin alkanut jo muisteloimaan syksyn suosikkivaatteita, -huiveja ja -meikkejä. 

Minulla on lempparihuivi, jota pidän aina syksyisin. Se on superpitkä ja aika ohut ja aivan syksyn väreissä; tummissa ruskeissa ja kirkkaanoranssin sävyissä. Ruskea on minusta kaunis sävy, lämmin. Syksyisin tykkään myös meikata ruskean ja punaisen sävyin. Syksy on jotenkin ihanan romanttista aikaa.

Koska silmäni ovat ruskeat, on niiden haitta- (ja plussa-) puoli se, että mikään meikki ei oikein tunnu näyttävän kauhean vahvalta, joskus ei edes musta. Siksi joskus syksyisin tykkään taiteilla arkeen vähän vahvemmankin tummanruskean meikin. Esimerkiksi seuraavanlaisen.

  1. Aloituskuvassa minulla ovat kulmakarvat sekä pohjustus jo meikattu valmiiksi. Tässä meikissä siihen kuuluvat meikkivoide, sipaus puuteria, aurinkopuuteria ja poskipunaa. Aurinkopuuteria käytän kasvojen varjostukseen aloittaen korkealta otsan sivulta, siirtyen ohimolle ja siitä poskiluun alle. Myös nenää saa varjostettua halutessaan sirommaksi levittämällä aurinkopuuteria nenän molemmille sivuille, sekä nenänpäähän (alle) kaarevasti. Poskipunaa levitän poskien korkeimmalle kohdalle, joka löytyy supistamalla suuta tai hymyilemällä.
  2. Silmämeikki tulisi aina aloittaa vaaleimmista väreistä, niin tein nytkin. Levitin luomivärisetin lähes valkoista, beigensävyistä luomiväriä silmän sisänurkkiin, liikkuvan luomen sisimmälle sivulle sekä kulmaluulle kulmakarvan alle. (Jos tahtoo täysin luonnollisen näköisen hiukan keskivertoa viimeistellymmän arkimeikin, voi lopunkin liikkuvan luomen meikata vaalealla luomivärillä, ottaa ripsarit kehiin ja volá!)
  3. Keskiruskeaa levitetään liikkuvan luomen keskiosaan, alaluomen ulkonurkkaan, sekä luomivaon rajan yläpuolelle. Sillä voi myös varjostaa kulmakarvan alta sisänurkasta luomivakoon asti. Sen jälkeen käyttöön otetaan kaikkein tummin ruskea. Sitä levitetään liikkuvan luomen uloimpaan nurkkaan, josta sitä aletaan vinolla siveltimellä levittämään luomivakoa pitkin. Lopuksi tummaa voi vielä häivyttää häivytyssiveltimellä jos ei tulos tunnu tarpeeksi tasaiselta muuten. Seuraavaksi levitetään eyelineria, todella dramaattisen lopputuloksen saamiseksi voi käyttää nestemäistä eyelineria ja vetää rajauksen täysin kulmasta kulmaan. Koska tahdoin pitää tämän meikin kuitenkin tarpeeksi arkisena, käytin tavallista ruskeaa kajaalia ja vedin sillä sumuisen rajauksen silmän ulkonurkasta hieman yli liikkuvan luomen keskiosan. Lopuksi kastoin vielä vinon siveltimeni pään ja otin siihen hieman tummanruskeaa luomiväriä, jolla taputtelin kajaalilla piirretyn ihon pinnan mattaiseksi.
  4. Ripsentaivutinta käyttäessä tulisi ripset taittaa kolmesta kohtaa; tyvestä, keskikohdasta ja aivan ripsen päästä. Sitten vaan ripsivärit kehiin.
  5. Spottaatko nelos- ja vitoskuvien erot? Käytin tässä meikissä muutamaa kikkaa, joita esimerkiksi Marilyn Monroe käytti meikissään. Ajattelin kuitenkin esitellä ne erillisessä postauksessa, ehkä teen kokonaan oman Marilyn-meikkipostauksen!
  6. Lähellä ollaan finaalia, mites huulet? Jotta huulipuna pysyisi koko päivän hyvin huulilla ilman jatkuvaa parantelua kannattaa huulet pohjustaa huultenrajauskynällä. jos tahtoo korostaa huulipunaa ja amorinkaarta entisestään, kannattaa levittää vaaleaa (esimerkiksi valokynää) aivan huulten rajalle ja häivyttää. Huultenrajauskynällä rajasin ensin huulet kokonaisuudessaan korostaen amorinkaarta. Lopuksi väritin huulet rajauskynällä kokonaan sillä se luo pitävän pohjan huulipunalle.
  7. Jos silmämeikin lopputulos näyttää todella tummalta, kannattaa huuliin valita jotain vähän nudempaa eikä niin silmiinpistävää. Tärkein sääntöhän kasvojen meikissä on korostaa joko silmiä tai huulia. Ruskeissa silmissä meikkini ei kuitenkaan näytä kovin vahvalta joten päätin luottaa kirkkaaseen luottopunaani. PS. Lol, mikä lopetuskuva. Voisinko tulla yhtään lähemmäksi kameraa? :D

Tämä wet n wildin luomivärisetti on siitä huippu, että pigmentti näissä mattapintaisissa väreissä on ihan huikea! Kylkiäisinä tulee sen lisäksi sitten vielä nuo helmiäisemmät versiot, joilla saa vähän juhlavampaa lisää meikkiin halutessa. Tämä on mun ehdoton luottopaletti!

Täytyy vielä sanoa niille, jotka tykkää tehdä erilaisia meikkejä ja kokeilla uutta, mutta välillä tuntuu ettei jokin luomiväri vaan levity ihan niin kuin sen pitäisi, niin mites teidän levittimet? Viime vuoteen asti olin tuskaillut kun en koskaan saanut perinteistä smokey eyes meikkiä (joka minun pitää muuten kehitellä aina tosi tummaksi myöskin, siis näiden ruskeiden silmieni vuoksi) ihan oikein. Sitten pukeuduin Halloweenina Kat Von D'ksi ja päätin panostaa meikkien lisäksi sattumalta myös harjoihin edes sen verran, että ostin yhden uuden kulmaharjan. Melkein näin lampun syttyvän pääni päälle kun ymmärsin miten uskomattoman paljon luomiväritaiteilu on pelkistä välineistä kiinni. Ajattelin itse aiemmin, että on vain helpompaa tehdä meikit tietynlaisilla harjoilla ja että kyllä ne pystyy tavallisillakin applikaattoreilla laittamaan. Kuinka väärässä olinkaan!John Mayer - Wheel

Tunnisteet: , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu