Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Marilyn, Marilyn...

lauantai 1. lokakuuta 2011

Marilyn, Marilyn...


Olen tahtonut päästä tämän meikin ja postauksen pariin jo niin kauan ja nyt löysin sille vihdoin oikean hetken. Nimittäin Marilyn... tuo ah, niin mielenkiintoisen kaunis mutta surullinen hahmo, joka kuoli aivan liian aikaisin. 

Sen lisäksi, että Marilyn oli niinkin mielenkiintoinen ihminen, suloinen näyttelijä, sekä viettelevä laulaja, oli hänellä myös aina huoliteltu ilme. Mainitsin blogissani jo joskus aiemmin, että Marilyn käytti todella nokkelia kikkoja meikissään, nyt ajattelin toteuttaa meikin itse, näyttää kyseiset niksit teille, ja kysellä, että fiilistelettekö näitä nokkelia niksejä yhtä paljon kuin minä.


1. Pohjustus
Marilynin iho näytti lähes aina virheettömältä, hän ajoi vähäisetkin haituvat pois naamastaan sekä käytti ahkerasti kosteusvoidetta, jonka lisäksi hän suojeli kasvojaan mm. oliiviöljyllä. Myös meikkipohjassa hän ylläpiti täydellistä, mutta luonnollista vaikutelmaa.
 1. Käytä niin vaaleaa meikkivoidetta kuin ihotyypillesi suinkin sopii.
 2. Käytä peitepuikkoa tummiin silmänalusiin finneihin yms.
 3. Irtopuuteri vie pitkän matkan!

2. Varjostus ja korostaminen (ylläolevassa kuvassa varjostus 1, korostus 2)
Marilyn oli suorastaan taiteilija meikin suhteen ja tiesi tasan tarkkaan kuinka korostaa parhaita piirteitään.
 1. Varjosta käyttäen varjostusväriä tai hätätapauksessa aurinkopuuteria. Levitä poskiluun alle, leuan alle sekä ohimoille.
 2. Marilyn varjosti myös nenäänsä nerokkaasti. Hän varjosti nenän molemmat sivut, sekä nenänpäätään saadakseen nenänsä näyttämään pienemmältä.
 3. Korosta kasvosi korkeimpia kohtia vaseliinilla ja puuterilla. Marilyn levitti näitä leukaansa, nenän vierustalta silmäkulmaan asti, alas nenänvarttansa, sekä T-alueelle (otsa - nenä). Nykyään tähän tarkoitukseen voi myös käyttää korostusvoidetta.
 4. Tiivistettynä korostuksien idea on korostaa juuri sitä osaa kasvoista, jonka tahdot näyttävän erityisen virheettömältä ja laajalta. Käytännössä tämän tulisi olla otsan ja silmien alue.


3. Kulmakarvat, sekä silmien varjostaminen
Teräväkulmaiset ja viimeistellyt kulmakarvat olivat suuri osa Marilynin lookkia. Kulmakarvan uloin reuna jää n. 30 asteen kulmaan silmän ulkonurkasta. Marilynin luomivärit olivat hyvin hienovaraiset, niitä on levitetty juuri tarpeeksi luomaan utuinen, mutta jyrkästi varjostettu ulkoasu kuitenkaan luomatta sellaista vaikutelmaa, että silmissä luomiväriä juurikaan olisi. Ylläolevassa kuvassa numerot edustavat tummuusasteikkoa yhdestä neljään.
 1. Levitä vaaleinta beigeä tai valkoista (1) silmän sisänurkkaan, kulmaluulle, liikkuvan luomen keskelle, sekä kulmakarvojen yläpuolelle.
 2. Varjosta levittäen vaaleanruskeaa (2) luomivakoon, sekä kulmaluun ulommalle sivulle. 
 3. Haluttaessa meikkiä voi korostaa entisestään levittämällä vielä aivan ripaus tummanruskeaa (3) luomivakoon.


4. Silmien viimeistely ja ne kuuluisat vinkit
 1. Marilyn käytti lähes aina tekoripsiä, mutta harvoin kokonaisia. Sen sijaan hän leikkasi tekoripsen kahteen osaan, ja asetti ne vain silmän ulkonurkkaan. Täydet tekoripset saattavat luoda liian kovan ja feikin vaikutelman, näin puolikkailla ripsillä lopputulos sen sijaan on kujeileva ja luonnollinen. Viimeistele ripsivärillä.
 2. On yleinen väärinkäsitys, että Marilyn olisi käyttänyt mustaa eyelineria, hän nimittäin käytti aina tummanruskeaa sellaista. Vedä ohuella siveltimellä tai applikaattorilla mahdollisimman ohut rajaus aivan silmän sisänurkasta ulkonurkkaan, halutessasi voit tehdä pienen "siiven." Marilyn teki myös rajauksen kultaisella värillä (voit esim. kastaa siveltimen ja ottaa siihen kultaista luomiväriä) aivan eyelinerilla tehdyn rajauksen ylle. Tämän kultaisen rajauksen pitäisi olla todella ohut.
 3. Yksi (1) Marilynin nikseistä oli tehdä silmän sisänurkkaan pieni punainen piste esimerkiksi huultenrajauskynällä. Tämä itsessään ei juuri näy, mutta luo silmiin illuusion, joka saa silmät näyttämään kirkkaammilta.
 4. Toinen (2) niksi oli levittää valkoista kajaalia alaluomen sisäpinnalle. Myös tämä saa silmät vaikuttamaan elinvoimaisemmilta. Ps. Tämä auttaa myös sunnuntai-aamuihin jos silmät näyttävät punottavan! ;)
 5. Kolmas (3) niksi on ehkä oleellisin Marilynin lookkia ajatellen. Hän veti keskitummalla luomivärillä alaluomen lähes ulkonurkkaan (jätä muutaman millin väli absoluuttiseen ulkonurkkaan) pienen viivan. Temppu on siinä, että tämä viiva näyttää aivan ripsien varjolta, ja näin ollen saa ripset vaikuttamaan vielä pidemmiltä, sekä tekee silmämeikistä astetta dramaattisemman.
 6. Neljäs (4) niksi on syy miksi aivan silmän ulkonurkkaan ja "valevarjon" väliin piti jättää muutama milli. Nimittäin Marilyn korosti näitä efektejä levittämällä vaaleaa luomiväriä tai valkoista kajaalia tähän kohtaan. Lähes huomaamatonta, mutta niin arvokasta!


Tässä pikaisesti lähikuva omasta versiostani. Luonnollisestikkaan meikki ei minulla näytä samalta, sillä en ole sinisilmäinen enkä, no, Marilyn. Tässä näkyy kuitenkin hyvin nuo niksit; "feikkivarjo", valkoinen rajaus, valkoinen ulkonurkka, sekä punainen piste.


5. Huulet
Itse pidän huulissa mahdollisimman yksinkertaisesta ja mattapintaisesta punasta, siispä toteutin tämänkin meikin uskollisena tyylilleni. Jaan silti Marilynin keinot:
 1. Marilyn rajasi valkoisella kynällä ylähuulensa ulkoreunan alkaen amorinkaaren kohdalta. Tämä saa ylähuulen vaikuttamaan täydemmältä.
 2. Rajaa huulet astetta tummemmalla (muttei liian tummalla) rajauskynällä ja lisää huulipuna. Marilyn käytti ajoittain kolmea eri huulipunaa samanaikaisesti varjostaakseen myös huuliaan.
 3. Taas yksi Marilynin kikoista oli levittää valkoista korostusvoidetta huulten keskelle, uloimmalle kohdalle. Myös tämä liittyy varjostamiseen, ja saa huulet näyttämään täydemmiltä.
 4. Huulikiiltoa ja volá!
Mitä itse käytin:
 1. Poskipunasivellin
 2. Viisto kulmakarvasivellin
 3. Rajaussivellin
 4. Applikaattori
 5. Mac poskipuna
 6. Rimmel aurinkopuuteri (022 Sun Bronze)
 7. Rimmel puuteri (001 Transparent)
 8. Max Factor Lasting Performance meikkivoide (105 Soft Beige)
 9. Wet 'n' Wild tummanruskea rajauskynä
 10. H&M valkoinen rajauskynä
 11. Rimmel huultenrajauskynä (010 Natural)
 12. Oriflame huultenrajauskynä
 13. Max Factor ruskea eyeliner
 14. Oriflame ripsiväri (alaripset)
 15. Max Factor Masterpiece Max ripsiväri 
 16. Max Factor luomivärit (425 Dawning Gold)
 17. Wet 'n' Wild luomivärit (Vanity kit)
 18. Rimmel huulipuna (074 Red Hot)
 19. Ripsentaivutin


Puuh, mitä mieltä olitte muuten tästä postauksesta, oliko liikaa infoa? :D 


Tunnisteet: , , , , , , , , , , ,

19 kommenttia:

1. lokakuuta 2011 klo 15.14 , Blogger Salla kirjoitti...

Tää oli ihan hurjan mielenkiintoinen. Uskomatonta, miten paljon näitäkin asioita pitäisi miettiä! :D

 
1. lokakuuta 2011 klo 15.19 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

AAAAAAAA märilin<3

 
1. lokakuuta 2011 klo 15.19 , Blogger Joanna kirjoitti...

Niinpä ♥

 
1. lokakuuta 2011 klo 15.24 , Blogger Joanna kirjoitti...

Salla:
Jeee, kiva että oli susta mielenkiintonen! Välillä tuntuu, että oon jotenkin outo kun musta tämmöset jutut on niin siistejä. :D Mutta kun maalaan niin nään meikkaamisenkin jotenkin samankaltaisena taiteiluna!

 
1. lokakuuta 2011 klo 15.39 , Blogger Salla kirjoitti...

Todellakin! Olin ihan typertynyt, kun äsken tajusin, että hei tosiaan, Marilyn meikkasi. Näitä klassikkoja olis kiva nähdä lisää, mites olis Elizabeth Taylor?

Tajusin myös, että mulla taitaa kaikenkaikkiaan olla vähemmän meikkejä ja välineistöä kuin sulla tossa kuvassa. Hehe.

 
1. lokakuuta 2011 klo 22.10 , Blogger Kiki kirjoitti...

Wau tää oli aivan mahtava postaus ja tosi mielenkiintonen! Taidan ammentaa tästä vinkkejä omaanki meikkiin, vaikka ulkonäkö onki kaukana Marilynistä. :)

 
1. lokakuuta 2011 klo 23.29 , Blogger Joanna kirjoitti...

Slla:
Kiitos vinkistä, pistän korvan taakse! Valitsin Marilynin koska hän onyksi omista esikuvistani, hänen vinkkinsä ovat nokkelia ja hänen lookkinsa on kaikille niin kovin tuttu. :) Ja koska muissa blogeissa nähdyt "valkoista luomiväriä, fiftari-rajaukset ja punainen huulipuna" -meikit ei musta riitä olemaan mikään "Marilyn-meikki" vaikka monet niin väittävät. :)

Kiki:
Kannattaa kokeilla! Noi kikkailut on tosi helppoja, mutta ero on yllättävän selkeä!

 
2. lokakuuta 2011 klo 2.47 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

oot todella kaunis, ja nää erilaiset meikkikokeilut on kivoja ! :) ja huomasin viime Ruma Betty -jaksoa katsoessani, että teissä on America Ferreran kanssa paljon samaa näköä!

 
2. lokakuuta 2011 klo 9.44 , Blogger Joanna kirjoitti...

Ruma Joanna, that's me! :D Mut kiitos palautteesta ja kiva kun tykkäät! :)

 
2. lokakuuta 2011 klo 10.56 , Blogger Jasmin kirjoitti...

Oi marilyn on niin ihana ja oli aina todella huoliteltu.Sitä ei edes ajattele miten paljon marilyn oikeesti panosti pukeutumiseen, meikkaamiseen ja ihan kaikkeen muuhunkin niin yksityiskohtaisesti. Ja postaus oli hyvin toteutettu ja infoa ei ollut tippaakaan liikaa :) ihanaa että jaksat nähdä vaivaa!

 
2. lokakuuta 2011 klo 10.58 , Blogger Joanna kirjoitti...

Niinpä, vaatteet ja meikit näytti aina niin luonnollisilta ja luontevilta, ettei sitä oikein tule ajatelleeksi! Kiitos kiva, että tykkäsit. :)

 
25. lokakuuta 2011 klo 13.27 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Sä olet kyllä niin nätti, että oksat pois! Jos olisin mies, tulisin heti ja kaappaisin sut mukaani :D

jaana

 
25. lokakuuta 2011 klo 13.29 , Blogger Joanna kirjoitti...

voiii, kiitos jaana! :) tulisipa joku mies ja nappaisikin. :(

 
14. tammikuuta 2012 klo 13.03 , Blogger bonnie kirjoitti...

Mahtava postaus, WAU, mitä kikkoja! :)
Oot ihana!

 
14. tammikuuta 2012 klo 18.58 , Blogger Joanna kirjoitti...

Voooi, kiitos!! :) Marilynillä tosiaan oli aivan mahtavia jekkuja meikissään!

 
29. tammikuuta 2012 klo 8.56 , Blogger Mira kirjoitti...

Oi miten kivoja nää sun julkkismeikit, inspiroituminen MUCH!

 
29. tammikuuta 2012 klo 14.24 , Blogger Joanna kirjoitti...

Hihiii kiitos! :) Näitä on myös kaikkein kivoin tehdä!! Lisää siis tulossa varmasti aina ja ikuisesti!

 
16. kesäkuuta 2012 klo 9.00 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Todella hyvät ohjeet, KIITOS! :)
http://irc-galleria.net/user/Kyu%5D
Tuosta pitäisi näkyä oma lopputulokseni huonoilla välineillä, eli pätevät ohjeet ovat :))

 
20. kesäkuuta 2012 klo 1.11 , Blogger Joanna kirjoitti...

Ano:
♥♥!! Ihanaa että palasit kertomaan omasta lopputuloksestasi! Upealta näytät! :)

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu