Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Muotimessut plus neljä muuta (lauantai)

lauantai 22. lokakuuta 2011

Muotimessut plus neljä muuta (lauantai)


Jatkona eiliselle kävin vielä tosiaan tänään Aikun kanssa Messukeskuksessa. Tänään pyörittiin tutustamassa paremmin myös terveys- sekä muoti-osioihin, mikä oli kiva sillä eilen minulta jäivät kyseiset osastot aika vähälle huomiolle. Kauneusosastolta tarttui tänään mukaan kaikenlaista pientä, mutta niistä postaankin varmasti sitten erikseen!

Terveysmessut käsittivät laajemman alan aiheita kun oletin, paikalta toki löytyi joogaa ja pähkinöitä kuten olin olettanutkin, mutta samoin löytyi kojuja myös pölynimureille, silikoneille (...terveys?), mörönhäätäjille sekä ilmanraikastimille! 

Muotiosasto löytyi messukeskuksen kolmannesta hallista, 'shoppailuosio- oli sijoitettu erikseen kolmoshallin alakertaan. Yläkerrassa oli esillä lähinnä näytekojuja ja kalliimpia merkkituotteita, joita oli kuitenkin mahdollista myös ostaa. Heti sisäänastuessa ensimäinen näky oli Design District Helsingin kojut, jotka oli sumpattu yhteen paikkaan. DDH on siis Helsingin keskustasta löytyvä designkortteli, luovien tekijöiden keskittymä sekä kaupunginosayhdistys, johon kuuluu lähes 200 jäsentä designliikkeistä gallerioihin, työpajoista museoihin, ravintoloista hotelleihin ja suunnittelutoimistoihin ja niin poispäin.Joo, tykkään ruseteista....


Kortteliyhdistyksen yrityksistä Muotimessuilla olivat mukana 2OR +BY YATAcateemdesign by katri/nGlobe HopeHopeHatLumi AccessoriesMinna ParikkaMuotihuone SelaviMy o MyPunavuoren PutiikkiSUPERYELLOW ja Design Forum Shop.

Minusta design-jutut ovat aivan ihania niin kauan kun ne on hyvällä (tai tarkoituksellisesti huonolla) maulla toteutettu. Minua ei huvita laittaa laatikkoa päähäni ja leikkiä Lady Gagaa, mutta mielelläni käytän vaatteita tai asusteita, jotka ovat hauskoja, suloisia tai muuten vaan ihania. Hienointa minusta on design-juttujen uniikkius.

Thumbs up, Aikku sanoi jee ja varasi uuden tatuointiajan Liskogalleriasta!

Bodypaintingia oli myös!


Sisäänkäynnin tuntumaan oli myös viritetty Muotitehdas, joka tarjosi mahdollisuuden tehdä oma kangaskassi, jonka sai heti mukaan. Kassit olivat valkoisia ja ne sai koristella haluamallaan tavalla, koristetarvikkeina oli esimerkiksi erilaisia kankaita, turkis'häntiä', mustia nahkasuikaleita, nappeja, lankoja sekä ompelukoneita ja painovälineet. 

Eilen ei jaksettu sen kummemmin tehtaan luo pysähtyä, mutta tänään tein kuin teinkin oman kassini ja olin siitä ylpeä, sillä huolimatta rakkaudestani askartelua kohtaan en koskaan ole ollut mitenkään mahtava tekstiilikäsitöissä. (Nimimerkillä: Kouluarvosana 4-5 koko peruskoulun ajan...) Esittelen ihanan DIY-kassini blogissa myöhemmin! 


1. LOTTA
Tämä kello on lasia myös toiselta puolelta, joten koko kellokoneisto näkyy!

Näihin koruihin rakastuin välittömästi! Ne löytivät Lotta-kojun alta, joka oli sisustettu puisin seinin ja tunnelmallisin puupöydin ja rautanaulakoin. Myös korujen 'tunnelma' oli voimakas ja mukana nähtiin paljon symbolisia elementtejä (joista itse niin kovin tykkään), kuten kotkia, pöllöjä, kuoriaisia, lintuja, lukkoja, avaimia ja tekstejä!

Käsitin, että myös korujen suunnittelijan mies on suunnitellut osan kojun koruista. Tarkemmin sanottuna sarjan, jossa on koruihin kaiverrettu erilaisia tekstejä, yleisimmin sanaparsia tai elämänneuvoja. Korut olivat tosi näyttäviä, mutta silti niin rock ja toisiinsa sopivia, että niitä voi hyvin pukea päällensä vaikka koko sarjan samanaikaisesti. Niitä ei myöskään oltu tehty kiiltävästä hopean tai kullan sävyistä vaan korut olivat todella mattapintaisia, joten ne sopivat hyvin yhteen toistensa kanssa sekä myös niille, jotka eivät kultaisista koruista kamalasti välitä (minä).

2. HOPEHAT

HopeHatin kojussa oli niiiin paljon ihania erilaisia hattuja, hiuskoristeita ja muita juttuja, että taisin seota ihan vähän. Itse rakastuin eniten noihin suuriin lierihattuihin, etenkin tuohon punaiseen, joka on koristeltu leopardikuvioin! Aikku taasen fiilisteli suloisia rusettihattuja. Taisinkin jokin aika sitten mainita halustani kerätä erilaisia hattuja. No, tämä ei ainakaan auttanut poistamaan tuota halua...

Kaikenkaikkiaan messut olivat mielestäni menestys. Vierailu Muoti-, Terveys- ja Kauneusmessuilla oli ensimäiseni ja en olisi ikinä uskonut, että olisin nauttinut messuista näin paljon. Ehdoton suosikkini messuista oli luonnollisesti kauneusosasto, mutta muotiosasto nousi tänään hyväksi toiseksi. En malta päästä testailemaan enemmän kaikkia näytepussukoitani, availemaan ostoksiani sekä tekemään kaiken tämän uudelleen ensi vuonna! :)

ps. NME kokosi elinaikansa parhaat biisit yhdelle listalle. Klikatkaa alhaalta paras Spotify-lista aaaaikoihin!

Tunnisteet: , , , , ,

6 kommenttia:

22. lokakuuta 2011 klo 14.19 , Blogger Salla kirjoitti...

Hei onko toi Lotta siis Lotta Djossou? Näyttää uskomattoman ihanalta! Ääk!

 
22. lokakuuta 2011 klo 15.27 , Blogger Nukke kirjoitti...

harmittaa kun itse en päässyt : ( möyh! Upeita koruja!

 
23. lokakuuta 2011 klo 3.25 , Blogger Joanna kirjoitti...

Salla:
Joo on! Ilmeisesti kyseessä on maailmalla aika tunnettu metropoliitti, mutta Suomessa vielä toistaiseksi aika tuntematon. :) Nyt on rantautumassa verkkokauppa Suomeen, kaupoista ei taida koruja ainakaan vielä löytyä!

Nukke:
Höh! No, ensi kerralla sitten! :) Oli kyllä mahtavat messut.

 
23. lokakuuta 2011 klo 5.46 , Blogger Petra kirjoitti...

Löysin äskettäin sun blogiisi ja mun on pakko sanoa että tää on yksi parhaimmista blogeista mitä tiedän! Kaunis tyttö, upeita meikkiohjeita ja asuja.
Sait ehdottomasti uuden lukijan! Jatka samaan malliin :-) ♥

 
23. lokakuuta 2011 klo 5.59 , Anonymous Salla kirjoitti...

Onpas ollut vaikka mitä kivaa messuilla! Harmi kun en itse päässyt käymään, olisi ollut kiva päästä kattelemaan kaikkia ihanuuksia :)

 
23. lokakuuta 2011 klo 6.04 , Blogger Joanna kirjoitti...

Petra:
Oi ihanaa kiitos paljon!! :) Toivottavasti viihdyt matkassa.♥

Salla:
Onneksi messut tulevat uudestaan aina ensi vuonna! :)

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu