Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Nyt puhutaan huulista!

torstai 17. marraskuuta 2011

Nyt puhutaan huulista!

Huulipuna, oi tuo sydämeni vienyt kosmeettinen rakkaus. Kysyin teiltä hiljattain toiveita kauneuspostausten suhteen ja mm. ohjeita huulipunan käyttöön pyydettiin. Ajattelinkin tämän postauksen siivittämänä tehdä myös muutaman postauksen, joissa käydään ihan perus meikkausjutut läpi alue alueelta. Tänään siis kohdevalossa huulet ja lähinnä huulipunan käyttö.

Ihan ensin tahtoisin muistuttaa, että ei kannata yleensä korostaa sekä silmä- että huulimeikkiä. Silloin meikki kokonaisuudessaan voi näyttää todella suttuiselta ja sekavalta tai pellemäiseltä, sen sijaan valitse jompikumpi ja panosta siihen. Ehkä kaikkein yleispätevin kauneusniksi, tai -periaate on tiedostaa parhaat piirteensä ja korostaa niitä. Meikin ei ole minusta tarkoitus peittää mitään sinussa tai muuttaa ulkonäköäsi, vaan sen sijaan tuoda esille parhaita puoliasi ja saada sinut tuntemaan itsesi yhtä kauniiksi kuin oletkin.

HUULIPUNAN KÄYTTÖ

Helpoin tapa käyttää huulipunaa on yksinkertaisesti irroittaa korkki tuubista ja levittää sitä huulille. Kyllä, se on niin helppoa. Laadukkaat huulipunat eivät leviä päivän mittaan vaikka niitä saattaakin joutua lisäämään usein. Jaan kuitenkin nyt omat vinkkini siitä, kuinka luoda mahdollisimman kestävä huulimeikki. Valmiina? Ready set go!


1. Huulipuna kannattaa levittää viimeisenä, kaiken muun meikin jälkeen.
2. Kestävyyden ensimmäinen vaihe on pohjustus. Itse levitän aina huuliini todella kevyen kerroksen meikkivoidetta samalla kun levitän sitä kasvoilleni. Jos ei käytä meikkivoidetta, voi huulet pohjustaa myös esimerkiksi peitevoiteella tai muulla vastaavalla.
3. Ylähuulen keskiskikohdan kaaria kutsutaan amorinkaareksi. Niiden kanssa voi mielestäni leikitellä todella paljon ja vaikuttaa siihen minkä muotoisen meikin saa aikaiseksi. Amorinkaarta tai huulien täyteläisyyttä voi korostaa piirtämällä valkoisella meikkikynällä ylläolevan kuvan mukaisesti vaalean viivan aivan amorinkaaren rajalle. (Muista häivyttää!) Myös roosan tai valkoisen värinen korostusväri esimerkiksi Wet n Wildin cover all -paletista käy hyvin.
4. Puuteroi.


5. Huulet tulisi rajata rajauskynällä, joka on saman värinen tai astetta tummempi kuin itse huulipuna.
6. Rajaa huulet omien huuliesi muodon mukaisesti huulten rajaa pitkin. Jos tahdot luoda illuusion täydemmistä huulista, rajaa hieman huulten rajan toiselta puolen.
7. Aloita rajaaminen amorinkaaren keskeltä ja liiku siitä ulos päin.


8. Kun olet rajannut huulesi, väritä myös huulet rajauksen sisältä rajauskynällä täysin. Juuri tämä luo huulipunalle pitävän pohjan ja saa sen pysymään pitkään. 


9. Aika avata se huulipunan korkki! Raoita suutasi hieman, aloita jälleen huulien keskeltä ja työstä punaa kohti reunoja.
10. Levitä yhtä tasainen kerros huulipunaa sekä ylähuulelle että alahuulelle, muista pysyä piirtämiesi rajojen sisällä! Voit levittää huulipunan myös käyttämällä sen levittämiseen tarkoitettua huulipunasivellintä.
11. Purista huuliasi yhteen ja hiero niitä hieman toisiansa vasten. Ota sitten pala paperia ja purista se huuliesi väliin, tämän jälkeen voit vielä lisätä yhden ohuen kerroksen. Myös tämän pitäisi lisätä huulipunan pitkäkestoisuutta.

Puna valmis, jihuu !!
HUOM! Tämä oli siis kunnon panostus huulimeikki. Kuten alussa mainitsinkin, voi huulipunan vain yksinkertaisesti levittää huulille sellaisenaan. Näin itse teen lähes aina arkipäivisin! Esimerkiksi juhlimaan lähtiessä on sen sijaan kiva panostaa meikkiin ja etenkin sen kestävyyteen. Älkää siis pelästykö tämän postauksen näin monia askelia! :)

MITÄ KÄYTIN: Käytin tähän postaukseen uusia ostoksiani; MSCHIC:n huultenrajauskynää (04 Scarlett), sekä huulipunaa (02), joka on osa Kate Mossin yksinoikeudella Rimmelille suunnittelemaa huulipunakokoelmaa. Lähes klassikoksi muodostuneen Lasting Finish - huulipunasarjan koostumusta on kehitetty lisäämällä siihen mustaa timanttia! Näin jokainen sävy heijastaa entistä enemmän valoa, mikä lisää sävyjen syvyyttä ja intensiteettiä. Olinkin ihan superinnoissani juuri näiden punien pigmentin vahvuudesta ja ilostuin kovin siitä, että löysin vihdoinkin juuri sellaisen täydellisen pinkin, jota olen etsinyt. Taidankin palata ajan kanssa kauppaan poistamaan lisää sarjan sävyjä, joita löytyy kaiken kaikkiaan kuusi kappaletta.


VINKKEJÄ

  1. Huulet voi kuoria hieromalla niihin sokeria hetken ajan, pesten ne pois ja viimeistellen huulivoiteella. Toimii!
  2. Jos huultenrajauskynän sävy on täydellinen, voi myös suoraan sen päälle levittää pelkkää läpinäkyvää huulikiiltoa ja olla ready to go, toimii myös!
  3. Älä testaa kaupan testeripunia suoraan huulille sillä se on todella epähygieenistä, sen sijaan kokeile niitä esimerkiksi kämmenselkään. Kaikkein paras paikka kokeilla punaa ovat sormenpäät, sillä ne ovat lähinnä huulten omaa sävyä.
  4. Naamioidaksesi hampaiden keltaisuutta, kokeile siniseen taittavia sävyjä kuten luumua, pinkkiä sekä viinin ja violetin sävyjä.
  5. Jos tahdot ennaltaehkäistä huulipunan tarttumista hampaisiin, voit asettaa sormen huuliesi väliin keskelle ja hitaasti vetää sen pois suusta. Tämä poistaa kaiken ylimääräisen huulipunan huuliesi sisäpuolelta.
  6. MSCHIC:n kaikki tuotteet (huultenrajauskynät mukaanlukien) Seppälästä 5e/kpl!

Tunnisteet: , , , , , ,

12 kommenttia:

17. marraskuuta 2011 klo 9.33 , Blogger IMAN kirjoitti...

Mä rakastan huulipunien käyttöö :--) Oon huomannu että huulipunat pysyy mulla ainaki tosi hyvin, jos oon kuorinu huuleni (Lushin huultenkuorialla) ja rasvannu hyvin ennen huulipunan laittoo :--> en ikinä käytä huultenrajaus kynii, mut oon huomannu että ku siveltimellä levittää niin tulee hyvää jälkee (-:

 
17. marraskuuta 2011 klo 9.35 , Blogger Joanna kirjoitti...

Joo kuorimisen jälkeen pysyy! En oo kyllä koskaan kuorinut "virallisesti", tollain sokerilla vain. :) Mulla taas ei tunnu pysyvän just jos laitan huulirasvaa. :/ Huulipunat.♥

 
17. marraskuuta 2011 klo 10.52 , Blogger Jasmin kirjoitti...

Oi superkiva postaus! Tosi selkee, eikä yhtään inhottava lukea. Niinkuin yleensä jotkut meikkiohjeet on todella turhauttava lukea kun niissä on kaksataa ohjetta ja vaihetta. Kerrot asiat niin simppelisti ja hyvin! :)

 
17. marraskuuta 2011 klo 11.11 , Blogger Joanna kirjoitti...

Kiitos Jasmin, superkiva kuulla! :)

 
17. marraskuuta 2011 klo 12.37 , Blogger Peppi kirjoitti...

Oot ihan älyttömän kaunis! Mä en osaa käyttää yhtään huulipunaa. Kesällä käytin, mutta en vain osannut jotenkin :D

 
17. marraskuuta 2011 klo 12.40 , Blogger Joanna kirjoitti...

Peppi:
Kiitos!♥ Mitä et oikein osannut? Tässähän on mainiot ohjeet! ;)

 
17. marraskuuta 2011 klo 13.45 , Blogger Suvi kirjoitti...

Jeee!!! Mulla oli tänään huulipunaaa ja taidan olla ihan rakastunu siihen.

 
17. marraskuuta 2011 klo 13.58 , Blogger Joanna kirjoitti...

JEEEEEEEEEEEEE HYVÄ SUVI!!! :)

 
18. marraskuuta 2011 klo 9.47 , Blogger Hanilo kirjoitti...

Tosi hyvä postaus! Mä haluaisin käyttää enemmän huulipunia, mutta en jaksa ikinä lisäillä sitä päivän mittaan. Pitää varmaan ostaa kunnon huultenrajauskynä.

 
18. marraskuuta 2011 klo 10.24 , Blogger Joanna kirjoitti...

Kiva, että tykkäsit. :) Huultenrajauskynä auttaa kyllä yllättävän paljon! Muistan vieläkin miten ihmeissäni olin kun käytin ensimmäistä kertaa huultenrajauskynää pohjustuksena, en lisännyt punaa kertaakaan ja kotiin palatessani puna oli lähes ennallaan. :o Voi sitä järkytyksen määrää, hyvällä!

 
19. marraskuuta 2011 klo 6.30 , Blogger Jossu kirjoitti...

Punaisen huulipunan käyttö muuttui minulla kertaheitolla kun ostin ensimmäisen GOSH-merkin huultenrajaustussin. Nykyään punainen huulipuna on tavaramerkkini ja mulla on aina punaiset huulet! Tussilla voi värittää koko huulen ja iskeä päälle huulipunan ja voin luvata, että kestää oikeasti koko päivän syömiset ja juomiset. Max Factorilla on samaisen tyylisiä tussej, mutta ne on paljon huonompia. Suosittelen investoimaan GOSHin tussiin 8,90e. Sä niin tulet kiittämään mua kokeiltuasi! ;)

Ps. Oon mainostanu tätä kavereillekkin ja kaikki ovat rakastuneet kertaheitolla!

 
19. marraskuuta 2011 klo 6.45 , Blogger Joanna kirjoitti...

Punainen huulipuna♥ Joo kyllä oikeanlaisella pohjustuksella saa kyllä punan pysymään koko päivän! Ooo, kuulostaa hyvältä ja merkkiinsä nähden myös huokealta tuo tussi, pitääpi kokeilla, kiitos vinkistä! :)

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu