Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Nyt puhutaan meikkipohjasta!

tiistai 29. marraskuuta 2011

Nyt puhutaan meikkipohjasta!

Ja sarja meikin perusteita jatkuu! Tällä kertaa puhutaan vähän meikkipohjasta. Ensin tahdon tuoda esille, että tärkeämpää kuin mikään iholle läträttävä voide, on se canvas siellä alla, eli iho. Pitäkää huolta ihostanne pesemällä sitä aamuin illoin, älkääkä koskaan menkö nukkumaan meikit naamassa! Toki itsekin syylistyn tähän aina välillä, mutta pitäisi opetella olemaan tarkempi asian kanssa! 

Kuorin myös ihoani aina pari kertaa kuussa, ja kosteutan aamuin illoin jonkinmoisella kosteusvoiteella tai rasvalla. Aknesta en ole koskaan joutunut kärsimään joten olen ollut sen suhteen onnekas, valitettavasti en voi kuitenkaan tämän vuoksi antaa telle neuvoja moisen peittämiseen. Finneiltäkin olen säästynyt lähiaikoina, mutta palaan postaukseen sellaisen peittämisen nimissä kun sellainen jostain puhkeaa. Tältä näyttää minun meikkipohjani:


1. Noniin, tästä minä lähden liikkeelle aamuisin; meikittömästä naamasta. Ensin pitää katsoa missä on vikaa, vai onko kaikkialla? Tänä aamuna spotista lötyi punoittavaa otsaa, vähän tummia silmänalusia ja pieni finni nenän alla. (Huom. kuvassa nämä eivät nyt ehkä näytä niin mahtavilta kuin peilissä.)

 1. Kasvoille kannattaa aina aamuisin levittää kosteusvoidetta, ettei iho kuivu. Etenkin talvisin tämä on erittäin tärkeää sillä iho kuivuu entistä herkemmin.
 2. Vaihtoehtona kosteusvoiteelle on Face Primer, itselläni on käytössä Oriflamen moinen. Primer pienentää ihohuokosia, ja tekee ihosta siksi sileämmän tuntuisen sekä luo meikille tasaisen pohjan. Primer on oiva pohja meikille ja auttaa sitä pysymään ja 'istumaan' paremmin. Primereitakin on monia erilaisia, ja valinta kannattaa tehdä sen mukaan millaisen lopputuloksen tahtoo (esim. mattaisen vai hehkuvan).

COVER ALL

2. Wet n Wildin Cover All -paletin käyttöä olenkin jo täällä opastanut, mutta olen sittemmin oppinut paletin käytöstä niin paljon uutta! Ylläolevassa kuvassa ei siis ole iholle levitetty primerin lisäksi muuta kuin kyseisen paletin sävyjä ja iho näyttää välittömästi paljon kirkkaammalta ja elävämmältä (hyvällä tavalla.)

 1. Ensin siis vihreää, peittämään punaisuutta. Sitä otsaan ja poskille, jotka jostain syystä punoitti. Myös nenän- ja suunpieliin kannattaa levittää sillä ne alueet punoittavat lähes kaikilla naisilla. (Olettaen, että olet nainen.)
 2. Sitten beigeä, peittävää väriä epäkohtiin kuten finnit, sekä levitän myös vähän tummiin silmänalusiin sekä punoittaviin silmäkulmiin.
 3. Punertava roosa korostaa ja tuo valoa kasvoille. Sitä levitän siis nenänvarteen, kulmaluulle, sekä poskille lähemmäs silmän sisänurkkaa.
 4. Lopuksi valkoista, joka heijastaa eniten valoa ja korostaa siis myös ihoa eniten. Sitä myös nenänvarrelle ja kulmaluulle, sekä leualle hieman!

MEIKKIVOIDE

3. Sitten on meikkivoiteen aika. Itselläni on tällä hetkellä käytössäni Yves Rocherin tasoittava meikkivoide, joka on vienyt sydämeni täysin. Meikkivoide peittää samalla allensa kaikki Cover All -paletilla, peitepuikolla tai muulla tehdyt korjaukset lopullisesti.

 • Meikkivoiteen valinta: Kaupassa ollessaan kannattaa kysyä apua myyjältä tai muulta ammattilaiselta, jos et itse ole varma mitä etsit. Meikkivoidetta kannattaa testata mieluiten leukaan sillä kämmenselkä on liian tumma.
 • Meikkivoiteen levitys: Jos ihosi on muuten mainiossa kunnossa, miksi rasittaisit sitä turhaan meikkivoiteella? Jätä voide kokonaan pois, tai levitä sitä vain ongelmakohtiin ja luomille. Muista häivyttää, tämä on ehdottoman tärkeää. Käytä aikaa erityisesti leukarajojen levittämiseen, ellet tahdo kasvojesi näyttävän naamarilta. 

VARJOSTUS

4. Meikkivoide tekee kasvoille sen, että se tavallaan tuhoaa kaiken syvyyden ja tekee pinnasta tylyn tasaisen. Siksi nämä ulottuvuudet tulisi lisätä varjostamalla kasvot uudelleen. Tähän käy varjostuspuuteri, tai sopivan värinen luomiväri, monet tekevät tämän myös aurinkopuuterilla, joka ei kuitenkaan ole mikään ihan ideaali. Itse löysin hiljattain pitkän etsinnän jälkeen sopivan sävyisen luomivärin tähän tarkoitukseen, kyseessä on MSCHIC:n luomiväry sävyä Choccochino.

 1. Varjostuspuuteria lisätään poskiluun alle, poskiluun löytää helpoiten vetämällä posket sisään.
 2. Sen lisäksi varjostetaan ohimot, sekä leuan alta. Edelleen muistetaan häivyttää! Levitin myös leuan ja alahuulen väliin hieman.
 3. Itse yritän myös aina varjostaa nenää pienemmäksi, tällaistenkin jekkujen perään on kyselty! Levitän siis varjostuspuuteria  nenänvarren molemmille sivuille, sekä nenänpään alle, kunnes nenä näyttää sopivan kokoiselta.

POSKIPUNA

5. Nyt ollaan jo aika vahvoilla! Look on kuitenkin aika dramaattinen arkeen, joten hieman väriä kasvoille tuo tietenkin poskipuna. Itsellä on aktiivisessa käytössä tasan kaksi poskipunaa, joista aina jompikumpi käy meikkiin kuin meikkiin. Toisessa käytössä on eräs Macin Melba Matte -sarjan puna, tällä kertaa käyttöön pääsi kuitenkin Oriflamen puna sävyä Fresh Pink. Sävyn nimi kuvastaa väriä aika täydellisesti, puna on ihanan heleä ja raikas.

 • Poskipunan levitys: Punaa tulisi lähettää poskille sinne mistä oikeastikin punastuisi Varovaisesti sen punan kanssa, ettei tule liian kirkasta länttiä! Ja muistakaa häivyttää hyvin, itse häivytän ylensä varovasti kohti poskiluuta.

PUUTERI

6. Lopuksi levitetään puuteria, joka vielä tasottaa pohjan sekä peittää mahdollisen kiillon. Puuteri lukitsee meikin sisällensä ja tekee siitä kestävän, siksi se levitetään viimeisenä.

Ja valmis olisi! Tähän on hyvä lähteä läträämään sitten kulmamekin, ripsivärien, huulipunien sun muiden kanssa! En yleensä käytä tietenkään näin vahvaa pohjaa ihan arkimeikkiin, mutta juhlaan tai joskus ihan muuten vaan on aina kiva välillä panostaa!

KÄYTÖSSÄ OLIVAT:

Perfecting Face Primer - Oriflame
Studio Artist Concealer - Oriflame
Cover All - Wet N Wild
Meikkivoide - Yves Rocher
Luomiväri, Chocochino - MSCHIC
Poskipuna - Mac
Poskipuna, Fresh Pink - Oriflame
Studio Artist Puuteri - Oriflame

Oliko tästä hyötyä, opitteko tällä kertaa mitään uutta? :)


Tunnisteet: , , , ,

18 kommenttia:

30. marraskuuta 2011 klo 1.31 , Blogger Carla kirjoitti...

wiiii ihastuin sun blogiin:)

 
30. marraskuuta 2011 klo 2.12 , Blogger Joanna kirjoitti...

wihiiii kiva! <3

 
30. marraskuuta 2011 klo 2.37 , Blogger Jade kirjoitti...

tää oli todellakin hyödyllinen! varmaan selkein ja tarkin "tutorial" meikkipohjan tekoon :)

 
30. marraskuuta 2011 klo 3.00 , Blogger JoQQ kirjoitti...

olet kyllä meikkauksen pelastava enkeli, kiitos :>

 
30. marraskuuta 2011 klo 5.18 , Blogger Joanna kirjoitti...

Jade:
Oooh, superkiva jos tästä olo hyötyä! :)

JoQQ:
Voooi miten ihanasti sanottu, kiitos paljon!♥

 
30. marraskuuta 2011 klo 5.50 , Blogger Sara kirjoitti...

kiiitos paljon loistavasta postauksesta, tästä oli hyötyä! :-)

 
30. marraskuuta 2011 klo 8.12 , Blogger Heidi kirjoitti...

aivan mieletön postaus, kiitos aivan älyttömästi! musta tuntuu että pelastit tällä monen monta tulevaa aamuani jotka ovat täynnä kysymyksiä että miksi naamani näyttää tältä ja miksi yksinkertainenkaan meikkaus ei onnistu....

Pakko kuitenkin kysyä, että miksi mulla on aina ollut sellainen käsitys että meikkivoide tulee ennen peiteäväriä ja puuteri taas ennen varjostuksia ja poskipunaa?

Jos meikkivoiteen heittää noiden peitevoiteiden päälle niin eikö ne ikäänkuin liu'u sieltä alta pois? Ja poskipunat katoa puuterin alle?

 
30. marraskuuta 2011 klo 8.38 , Blogger Joanna kirjoitti...

Sara:
Superkiva!

Heidi:
Hyvä, ihanaa, että tästä oli hyötyä! :)

Itse heitän peitejutut yleensä alle, koska meikkivoide häivyttää ne yleensä hyvin. Esimerkiksi tuo vihreä saattaa näkyä aika selvästi ellei siinä ole mitään päällä! Toki joskus lisään pahimpiin peitevoidetta lisää myös meikkivoiteen päälle, niin, että peitevoide jää ikäänkuin väliin ja puuteri sitten lukitsee.

Puuterin voi toki laittaa myös ennen poskipunaa ja varjostusta, se on minusta vain makukysymys! Mutta sen laittaminen viimeisenä edistää koko meikin pysyvyyttä sillä se lukitsee kaiken allaan. Se toki häivyttää punaa hieman, mutta tekee siitä myös 'arkimaisemman' juuri tasoittaessaan meikkiä. :) Kyllä itsekkin lisään joskus satunnaisesti taas punat ja varjostukset viimeisenä, ei siinäkään ole mitään pahaa!

 
30. marraskuuta 2011 klo 22.07 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

sun meikkiopastukset on aina mahtavia, niistä on ihan hirveästi apua. tosin tällä kertaa jäi häiritsemään se, että itse käytän vain mineraalimeikkipohjaa ja puuteria, enkä ole mistään varjostuksista ikinä kuullut puhuttavankaan... :D tuon cover all -paletin aion kyllä hankkia, koska se on niin edullinen, ja varmasti tulee tarpeeseen, mutta tuosta varjostuspuuterista en ole ihan varma ainakaan arkimeikissä, itse tuskin jaksaisin vaivautua, mutta ehkä sen spessutilaisuuksien meikkiä varten voisikin hankkia?

ja sitten yksi asia joka jäi vaivaamaan, toi poskipuna. ostin viime viikonloppuna body shopista elämäni ensimmäisen poskipunan, koska päällekäyvä myyjä lähestulkoon pakotti minut ostamaan sen, ja olihan se toki kivan näköinen piriste kalpeaan yksiulotteiseen puuterinaamaan, kun myyjä sitä poskilleni suti, mutta ongelma on se etten itse todellakaan osaa käyttää poskipunaa. en vaan osaa! oon harjoitellut koko alkuviikon, ja ainoa mitä saan aikaan, on joko semmoiset älyttömät viirut poskilla, tai sitten mollamaijaposket. ja tossa body shopin punassa on kuitenkin aika vähän pigmenttiä, tai ei se minusta kovin vahvapigmenttiseltä edes tuntunut, joten ylilyöntien ei pitäisi olla mahdollisia, mutta niin siinä silti kävi.
joten olisiko sun mitenkään mahdollista, ihana kiltti joanna, tehdä jotain poskipunan käyttö for dummies step by step -tutoriaalia, jonka kanssa voisin sitten harjoitella punaamaan poskiani ilman mollamaijaefektiä? :D oon varma että tällaiselle postaukselle olisi enemmänkin kysyntää, koska en vaan VOI olla ainoa poskipunamämmikoura. se on niin vaikeeta!!!!!!!! :D

peeäs edellisen postauksen viherkeltainen meikki oli supersöpö <3 mulla taitaa olla samanlaiset korvikset kuin sulla niissä kuvissa, jos sulla oli siinä sellaiset keltavihreät iiiiisot överisöpöt perhoset, niistä kuvista ei oikein erottunut.

ja peeäs osa kaksi, oon ihan rakastunut blogiisi, se on ehdottomasti yksi lemppareistani. tykkään siitä että sun postaukset on ihan yhtä "laadukkaita" ja mielenkiintoisia (ellei jopa mielenkiintoisempia) kuin vaikka pupulandian tai NFV:n postaukset, mutta sua on silti jotenkin helpompi lähestyä, kun et oo sellainen iso pelottava blogijulkkis. ainakaan vielä! en kyllä ihmettelis vaikka sä jossain vaiheessa kohoaisitkin suomen ykkösblogien listalle, innokkaita lukijoita sulla taitaa olla jo nytkin ihan tosi paljon. oot vaan niin ihana!

 
1. joulukuuta 2011 klo 5.53 , Blogger Joanna kirjoitti...

Anonyymi:
Kiitos tositositosi paljon, superihana kuulla, että näistä on jotain hyötyäkin! :)

Varjostus ei juuri ehkä arkimeikkiin ole tarpeellinen, kuten eivät kaikki nämä vaiheet muutenkaan, tässä on vain kaikki vinkit samassa paketissa. :) En itsekään tosiaankaan joka aamua jaksa sutia näitä kaikkia naamavärkkiin, ellei ole joku satunnainen panostusfiilis!

Kuulostaa siltä, että sulla on aika huono suti käytössä, vai milläs punaa vetelet? :) Voisin toki tehdä tutorialin tästäkin aiheesta, aika simppeli juttu! Poskipunanlaittotapoja on lukuisia ja varmasti löydät omasi, älä siis hätäänny. :D

peeäs tosi kiva, että tykkäsit vihreästä meikistä! Ne korvikset oli juurikin ne perhoset Cybershopista. :)

peeäs 2, kiitos NÄIN paljon ♥ Juuri tällaiset kommentit on kaikken kannustavimpia ja jaksaa inspiroida, vaikka olisinkin kuumeen kourissa kuten nyt. :) Uskalla vain rohkeasti isoja pelottavia blogijulkkiksiakin lähestyä, ei ne oo niin isoja ja hurjia! ;) Esimerkiksi Pupulandian Jenni on ihastuttava!

Tulevaisuus näyttää mitä blogin vastaan tulee. :) Toivottavasti ainakin enemmän teitä lukijoita, koska tekin ootte vaan niin ihania!♥

 
2. joulukuuta 2011 klo 9.32 , Blogger Hanilo kirjoitti...

Tuo cover all paletti kuulostaa kokeilemisen arvoiselta! mulla on ollut joskus saman tapainen lumenelta, mutta sävyt olivat aivan liian tummia omalle iholleni. Nykyisin käytän vain meikkivoidetta ja aurinkopuuteria meikkipohjan tekoon. Juhliin on sitten mukavampi panostaa enemmän. :)

 
3. joulukuuta 2011 klo 8.33 , Blogger Joanna kirjoitti...

Joo se on kyllä tosi piristävä! Ensin olin vähän hukassa sen kanssa, mutta nyt olen alkanut pääsemään siitä jyvälle. :)

 
3. joulukuuta 2011 klo 10.52 , Blogger Jasmin kirjoitti...

Rakastan rakastan rakastan yli kaiken näitä sun meikkipostauksia! Parhaita mitä oon koskaan lukenu. Helppoja ja realistisia. Tästäkin oli paljon apua! :) Kiitos paljon!!

 
3. joulukuuta 2011 klo 11.01 , Blogger Joanna kirjoitti...

Oi ihana kuulla, hyvä että on hyötyä! :)

 
7. joulukuuta 2011 klo 9.34 , Blogger Nata kirjoitti...

iso ja pelottava julkkisbloggaaja-jenni <3 :) jenni on a) kaukana isosta b)toosi kaukana pelottavasta hehe
ja hei, huippua meininkiä täällä, en muistanu viimeks kiittää maininnasta listalla, ku netti katkeili puhelimessa joten kiitos!

 
7. joulukuuta 2011 klo 10.35 , Blogger Joanna kirjoitti...

Mun sydän sykähtää isosti Jennille.♥ Eipä mittään, kiitos myös sinulle! :)

 
24. joulukuuta 2011 klo 0.29 , Blogger Katya kirjoitti...

Oli kyllä ehkä hyödyllisin meikkipostaus ikinä! :) ite oon miettiny miten toi wet n wildin paletti pääsis parhaiten "oikeuksiinsa" iholla, mutta pitääki testata tätä tapaa tänään. ja samoin tota, että laittaa puuterin vasta ihan viimeisimpänä!

on kyllä pakko ruveta seuraamaan tätä ihan aktiivisesti, nyt oon vaan silloin tällöin käynyt lukemassa. :)

hyvää joulua sulle! :)

 
24. joulukuuta 2011 klo 2.01 , Blogger Joanna kirjoitti...

Katya:
Kannattaa kokeilla! Kiva, että tästä oli jotain hyötyä :) Oon nykyään myös vähän taputellut sitä paletin valkoista poskipäälle puuterin jälkeen! Heijastaa valoa paremmin. Hyvää joulua sinne myös.♥

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu