Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Color Bug by Kevin Murphy.

maanantai 26. joulukuuta 2011

Color Bug by Kevin Murphy.

En varmasti voi olla ainoa, joka on katsellut hiuksiaan peilistä ja pohtinut tahtovansa niihin jotain kivaa pientä muutosta. Olen jo hyvän aikaa tahtonut värjätä hiukseni kokonaan punaiseksi, mutten ole uskaltanut. Muutos olisi niin kovin pysyvä. Shokkiväristen raitojen perään olen myös haikaillut hyvän aikaa. Ja uusi juttu, liukuvärjätyt latvat, voi kun olisi kiva kokeilla. Mutta äh, en mä uskalla, se on niin pysyvää!

En siis varmaankaan myöskään ollut myöskään ainoa, joka sisäisesti hihkui aika paljonkin kuullessaan ensimmäistä kertaa Kevin Murphyn Color Bugista. Kyseessä on siis luomiväri (paketissa ihan lukee hair shadow), jonka tulisi tuoda hiuksiin väliaikainen, intensiivinen väri välittömästi. 


Color Bugeja on olemassa väreissä punainen, pinkki sekä siniseen taittuva violetti. Vaikka valinta oli vaikea, itselläni oli testauksessa* pinkki sävy (olenhan niin kovin tyttömäinen tyttö) sillä pinkki on löytänyt tiensä sisustukseeni, vaatekaappiini, sekä korurasioihini pelottavalla vauhdilla.

Yksi asia mikä minua innostutti Color Bugissa hyvin paljon, oli se miten se oli kovasti lupaillut tarttuvansa myös tummaan tukkaan. Tummaan tukkaan on kevyesti vaikeampi saada kunnon väriä kuin vaaleaan. Ajatus värinpoistosta ja kuontalon rajusta värjäämisestä taasen on vähän pelottavan, sillä tahtoisin mielelläni pitää hiukseni jatkossakin.

Väriä hierotaan hiuksiin vasta muotoilun jälkeen, sillä sen olisi tarkoitus olla se aivan viimeinen silaus jo muuten valmiiseen tukkaan. Itse olin siis laittanut jo hiukseni rutiinin mukaisesti ennen kuin lähdin sutimaan bugilla hiuksia. Ohjeet Color Bugin käyttöön löytyvät myös paketista, mutta käydäämpäs ne läpi vielä käytännössä:


1. Aseta pyyhe olkapäillesi vaatteiden suojaksi. Käytä suojakäsineitä tai pese kädet välittömästi värjäyksen jälkeen.
Kannattaa ihan oikeasti laittaa se pyyhe olkapäille, vaikka ei olisi edes pukenut vielä. Itse keikkaloin olkaimettomassa topissa, joten typeränä ajattelin etten tarvitse pyyhettä. Tietysti väri tarttuu rintakehän ihoon ihan samalla tavalla kuin vaatteisiinkin! Onneksi väri tosiaan lähtee vedellä pois.

2. Pyyhi väriä hiuksiisi. 
Itse koin tarpeelliseksi painaa hiusta vielä toisella kädellä Color Bugia vasten, jotta saisin värin todella tarttumaan.


3. Mikäli hiukset ovat vaaleat tai hyvin huokoiset, käytä jätettävää hoitoainetta ennen värin lisäämistä, ettei se tartu hiuksiin useamman pesun ajaksi.
Jonkin muotoilutuotteen lisääminen Color Bugin alle ei pelkästään suojaa hiusta, vaan myös vahvistaa värin intensiivisyyttä. Alle voi käyttää esimerkiksi vahaa tai hoitoainesuihketta. Itselläni oli käytössä yllä näkyvä GLISS Hair Repair, jota ruiskutin latvoihin, joihin siis ajattelin laittaa väriä vähän liukuvärjäys-tyyppisesti.

4. Hiero väriä vielä hiuksiin varmistaaksesi, että väriä on kaikkialla ja tasaisesti. Lopputulos vaihtelee riippuen omasta hiusten väristä.
Lopputulos on aika mattamainen ja jauhoinen, joten tämä hierominen tulee todella tarpeen. Itse lisäsin vielä hiuslakan värin päälle estääkseni värin tarttumista vaatteisiin.


Ja tältä näyttäisi pikaisesti 'liukuvärjätyt' kiharat latvat! Sisällä vessan valossa vähän harmistuin luullessani, ettei väri ollutkaan niin intensiivinen kuin olin odottanut, mutta rientäessäni ovesta ulos riemastuin huomatessani, että normaalissa valossa mustaa takkia vasten latvat olivat kyllä ihan ilmiselvästi pinkit! 

Värin tarttuminen latvoista ihoon ja vaatteisiin (ja pipon roikkuviin tupsuihin) kävi sen verran häiritseväksi, että tulevaisuudessa tulen varmasti käyttämään Color Bugia vaikka raitojen tekemiseen. Hienovaraiset hiusten lomaan tehdyt raidat eivät ole niin kosketuksissa minkään kanssa, että uskon sen toimivan ehkä paremmin. Lyhyen tukan kanssa moista ongelmaa tuskin olisi.

Maailman siisteintä olisi omistaa kaikki kolme väriä sillä huh, kuinka siistin näköistä olisi tehdä raitoja samanaikaisesti kaikissa kolmissa väreissä! Niin paljon ideoita, niin paljon ideoita...


PLUSSAT
+ Nopeakäyttöinen - Eihän tämmöistä jaksaisi arkena lisäillä jos aikaa menisi puoli tuntia, mutta tähän ei oikeasti mene kuin viisi minuuttia, jos sitäkään, riippuen tietysti siitä mitä sillä hiuksillensa tahtoo tehdä.
+ Vesiliukoisuus - Huipuimpia ominaisuuksia tässä tuotteessahan on minusta juuri se, että se on tilapäinen ja sen saa pestyä vedellä pois heti kun tahtoo.
+ Koko idea - Sitä niin usein toivoo voivansa lisätä jotakin hauskaa hiuksiinsa kuitenkin välttämättä muuttamatta kampaustaan. Tässäpä keino lisätä jotakin hauskaa asukokonaisuuteen!

MIINUKSET
- Riittävyys - Olin vähän yllättynyt Color Bugin koosta, itseltäni löytyy tuota tukkaa sen verran, että väriä ei varmasti riitä edes toiseen liukuvärjäykseen, hädintuskin riitti ensimmäiseenkään sillä pohja bugista jo pilkottaakin.
- Vesiliukoisuus - Niin huippua kuin tämä tilapäisyys onkin, tämä vaikuttaa myös kestävyyteen. Sateessa kävellessäni valtaosa väristä nimittäin haaleni pois, vaikka ylläni oli kyllä sateenvarjo.

Loppupeleissä mielestäni kuitenkin plussat kukistavat keksimäni miinukset, sillä kaiken kaikkiaan Color Bug on aivan mahtava keksintö, ja juuri jotain tällaista markkinoille on varmasti odotettu! Suomesta Color Bugia on vielä toistaiseksi vähän hankala löytää, mutta ilmeisesti maahantuoja IdHairin kautta, Helsingin Beatista (Sörkkä), Choicesta (Kamppi), Osos Polaresista (Punavuori) ja Tampereen Primesta saattaa lykästää! Hinta pyörii siinä 18 euron hujakoilla!
Mitäs tykkäätte, ja onko jokin muu ehtinyt jo kokeilemaan? :)


Tunnisteet: , , ,

11 kommenttia:

26. joulukuuta 2011 klo 8.15 , Blogger -H kirjoitti...

Empä ole kerennyt vielä noita kokeilemaan, tosin, eipä ole tullut vielä eteen kertaakaan =)
Ja toinen juttu on siinä että omat latvat on kestovärjätty pinkeiksi.. Ihan kunnon rajalla, ei liukusellaisella. Kesästä asti on pinkit latvat kaverina heilunut ja olen tykännyt enemmän kuin paljon. Ja hei, sulle myös mokomat sopii, ja mieti kuinka helposti saisit latvat takaisin mustiksi jos ei oliskaan sun juttu?

 
26. joulukuuta 2011 klo 8.20 , Blogger Jossu kirjoitti...

en ole ehtinyt vielä kokeilemaan, mutta uudeksivuodeksi voisi kokeilla hieman räväkämpää tyyliä ;) sinun hiuksista tuli ihanat!!

 
26. joulukuuta 2011 klo 11.03 , Blogger Milla kirjoitti...

Tosi hyvältä näyttää!

 
26. joulukuuta 2011 klo 14.09 , Blogger Joanna kirjoitti...

-H:
Kiitos paljon, mutta en todellakaan tahtoisi pysyvästi. :) Eikä kyse ole siitä miten 'helppo' olisi värjätä väri pois takaisin omanväriseksi vaan siitä, että se uuden värin saaminen ei ole helppoa. Minun pitäisi tehdä ensiksi esimerkiksi värinpoisto, joka huonontaisi jo valmiiksi hyvin huonokuntoisten hiusteni laatua!

Jossu:
Kannattaa kokeilla! Kiva, että tykkäät. :)

Milla:
Kiitos!♥

 
27. joulukuuta 2011 klo 7.44 , Anonymous iita kirjoitti...

Eikös noita oo oranssiki? Ainaki muistelen kattoneeni Youtubesta jonku tutoriaalin jossa mallille laitettiin oranssia color bugia :) Oon myös nähny että ihmiset käyttää esim. MACin pigmenttejä samaan tapaan ku tota color bugia, eli muotoilutuotteet päähän ja sitten siveltimellä sitä pigmenttimössöä fledaan.

 
27. joulukuuta 2011 klo 12.29 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

eikös sitä vois sitte samantien vappuvärillä värjätä? :D

 
27. joulukuuta 2011 klo 12.56 , Blogger Joanna kirjoitti...

iita:
juu tuo, jonka nimesin 'punaiseksi' liikkuu myös oranssin nimellä. :) minusta se on punainen. ja oo, tota en oo kuullukkaan, mut vois kai kokeilla!

ano:
no eiiii hyiiii niistä tulee sellasset tahmeet töhnähiukset eikä se lähe pois millään. :D

 
27. joulukuuta 2011 klo 14.11 , Blogger bonnie kirjoitti...

Jesjesjes oon löytänyt maailman parhaiman blogin! Sussa on sitä jotain!
<3

 
27. joulukuuta 2011 klo 15.10 , Blogger Joanna kirjoitti...

AWWW kiitos paljon!♥

 
20. maaliskuuta 2012 klo 10.35 , Blogger Milena kirjoitti...

Kiva tietää että toimii tummaankin tukkaan! Pakkohan tuota on kokeilla ja juuri pinkkinä.. :)

 
20. maaliskuuta 2012 klo 10.35 , Blogger Milena kirjoitti...

Kiva tietää että toimii tummaankin tukkaan! Pakkohan tuota on kokeilla ja juuri pinkkinä.. :)

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu