Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Hiusrutiini.

lauantai 17. joulukuuta 2011

Hiusrutiini.

Hiuksista multa kysellään aina; mitä niihin laitan (harvemmin mitään erikoista), värjäänkö (en) vai onko oma väri (on), onko pidennyksiä (ei) millä muotoilen (raudalla) ja mitä teen niille päivittäin (jatka lukemista). Musta on hirveen kiva keksiä kaikkia kivoja uusia kampauksia, mutta totuus on, että tykkään ihan kaikkein eniten pitää hiuksia vaan auki, kiharoina. Tässä teille siis päivittäiset hiustoimintoni!

1. LÄHTÖKOHTA

Minulla oli lapsena aivan täysin käkkärät kiharat kunnes taaperona löysin sakset, leikin vähän kampaajaa ja herätin äidin iloisen karvaikkaaseen yllätykseen eteisen lattialla. Nykyään muistona noista kiharoista ovat luonnonkiharat laineikkaat hiukset, niillä mennään mitä on annettu! 

Lähtökohta aamuisin on siis minulla usein tämä. Hiukset ovat jo valmiiksi vähän kiharat, mutta useimmat suortuvat vaativat hieman oikomista. Tämä on itseasiassa ihan se lähtökohta johon pyrinkin. Siksi menen välillä nukkumaankin hiukset märkinä tai pidän niitä nutturalla ennen kuin ne ovat kuivuneet, sillä se edesauttaa hiusten kihartumista kauniisti. (Näin ei tosin saisi tehdä, sillä se edesauttaa myös hiusten katkeamista....)

2. HARJAAMINEN

Joinain aamuna peilistä kurkkaa kuitenkin auttamaton pehko, jota eivät pienet viimeistelyt auta vaan koko tukkaa pitää harjata ja työstää huolelta alusta loppuun. Tämä aamu ei kuitenkaan onneksi ollut sellainen! Siispä harhasin vain takkuisimpia osioita ja pyrin välttämään jo valmiiden kiharoiden tuhoamista.

3. PARAS YSTÄVÄ

Sotaan lähdetään suoristusraudan kanssa! Jos minulla ei ole mahdollisuutta käyttää suoristusrautaa hiuksiini koen oloni todella avuttomaksi ja muutun helposti varmasti vähän äkäiseksi. En vaan kykene olemaan ilman (vaikka ehkä välillä pitäisi). Suoristamiseen en rautaa koskaan käytä, mutta kihartamiseen se on oikein passeli. Oma suoristusrautani hajosi hiljattain ja se teki ihan oikeasti vähän kipeää, sillä olin tottunut käyttämään juuri sitä. 

Sain kuitenkin onneksi ystävältäni pahimpaan hätään heti uudemman raudan. Kyseessä on Moserin keraaminen CeraStyle, joka on ilmeisesti ihan ammattitason muotilurauta. Asteita löytyy 80-200 ja märkiinkin hiuksiin tämän pitäisi käydä vaikken olekaan itse uskaltanut kokeilla.

5. KIHARTAMINEN

Jos omistat lämmöltä suojaavaa suihketta niin ruiskuta sitä toki hiuksiisi hyvä ihminen! Itse en sellaista omista, en osaa etsiä, enkä ole saanut aikaiseksi ostaa ja ruoskin siitä itseäni joka kerta kun rautaan kajoan. (Eli käytännössä päivittäin.) Hiukset kiharretaan osa osalta, asettamalla siivu hiuksia raudan väliin ja kääntämällä rautaa samalla vetäen sitä kohti latvoja.

6. KIINNILIIMAAMINEN

Ja lopuksi lakat kehiin, jotta hiukset pysyisivät suurinpiirtein asemissaan loppupäivän! Lakkana minulla on tällä hetkessä käytössä Lorealin New Studio Silk & Gloss, jonka valitsin kaupan hyllystä aika summanmutikkaisesti. Jos totta puhutaan niin en välitä lakassa juuri mistään muusta kuin, että siinä lukee Extra Strong Hold ja, että siinä kanssa on sitä pirun volaa. En näe pointtia lakassa, joka ei pidä hiuksia niin kuin niiden kuuluisi olla. Tigin Bed Head Masterpiece on ikuisissa haaveissa, mutta kun se maksaa niin pirusti.

7. DONE!

Ja lopputuloksen tulisi näyttää kutakuinkin tältä! Aamuisin aikaa menee n. 5-10 minuuttia, joten ei mitenkään järkyttävän kauan. Tänään meni luonnollisesti vähän enemmän (no, joitakin tunteja mutta eipä siitä sen enempää... :D) kun dokumentoin prosessia samalla.

Millaiset ovat teidän päivittäiset hiusrutiininne! Jaksatteko panostaa arkenakin ja säilyykö panostus juhlaan, onko tiellä teillä joku oma hiusjuttu? Millaisista hiusjutuista tahtoisitte muuten täällä lukea? :)


Tunnisteet: , ,

20 kommenttia:

17. joulukuuta 2011 klo 14.43 , Blogger Milla kirjoitti...

Oikein nätiltä näyttää! :)

 
18. joulukuuta 2011 klo 0.49 , Blogger Anna kirjoitti...

Tää sun blogis on niin ihana, pakko vihdoin liittyä lukijaks! :)

Voisitko kertoo, miten saa noita sivuja sillain, että sielä näkyy tietyn tunnisteen tekstit? Ja sit toinen juttu, että mitenköhän sivuun saa tollasen linkin (esim. sulla toi ''etusivu'' linkki Joanna sivulla)?
Kiitos paljon jos viitsit vaivautua vastaileen!

livetolove-anna.blogspot.com

 
18. joulukuuta 2011 klo 1.11 , Blogger Ida kirjoitti...

vau mitkä upeat hiukset!!! aaaaaa osaisimpa määäki :--( en vaan osaa tehdä suoristusraudalla mitään!!

 
18. joulukuuta 2011 klo 3.20 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

olet todella kaunis! :)

 
18. joulukuuta 2011 klo 3.38 , Blogger Joanna kirjoitti...

Milla:
Hehe kiitos paljon! :)

Anna:
Wihii tervetuloa matkaan!♥ Silleen, että ihan vaan ottaa ne linkit ja laittaa ne sivuiksi tuolta mistä sivuja säädetään! Ja tuota toka kysymystä en ymmärtänyt, anteeksi. :(

Ida:
Voih kiitos! Jaaha jaaha, pitäsköhän sitä säädellä jotain tutorialia. ;)

Anonyymi:
Kiiiiitos♥!

 
18. joulukuuta 2011 klo 4.38 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Toivottavasti sulle saa laittaa postausidiksiä nimittäin niitä olis nyt muutama tässä mitä mä todella todellapaljon toivon sun toteuttavan koska jotenkin vaan tarvitsen niitä tietoja!


Eli toivoisin kauheesti sun meikkien säilytyksestä, miten ja millasissa pusseissa/laatikoissa (muualla) pidät meikkejäsi? Vai kulkeeko kaikki mukana aina?

Tähän samaan liittyen Meikkipussi postaus eli mitä sulla on matkassa mukana arkisin ja mitä, kun esim lähet ulos viihteelle? Tai siis ihan normi meikkipussin sisällön esittely näin selvemmin :D

Sit vielä kans ehkä jopa eniten toivoisin postausta _kaikista_ meikki siveltimistä, joka ikisestä! Eli mitä käytät mihinkin ja mikä on minkäkin tarkotus. Ite oon ajatellu hankkia jotai isoo sivellin settiä että vinkkejä parhaimmista sivellin kaupoista (jne) saa laittaa! (Jotain perus hm siveltimiä täältäkin jo löytyy)


Kiitos kamalasti jos otat vinkit korvantaakse, näitä mä nimittäin todella odotan lukevani!

 
18. joulukuuta 2011 klo 4.46 , Blogger Peeta kirjoitti...

cutiepie!

 
18. joulukuuta 2011 klo 6.48 , Blogger Joanna kirjoitti...

Ano:
Aina saa laittaa postaustoiveita!! Vai, että ihan TARVITSET. :D No eipä yhtään hassumpi idea, voisin hyvinkin toteuttaa! Siveltimiä minulla ei itseasiassa juuri olekkaan vaan käytän lähes aina vaahtomuoviapplikaattoreita. :) hyvin harvoin kunnon siveltimiä!

Peeta:
pyhpah♥

 
18. joulukuuta 2011 klo 10.25 , Anonymous 889 kirjoitti...

Löysin sun blogin Natan kommenttejen kautta - sun Hessu-tarina oli hurmaava!!

Luin just sun kaikki postaukset, ja voi, mikä ihana tyttö ootkaan! Sulla on ihana asenne elämään, kirjoitat upeasti ja oot hirveän kaunis! Vaikutat myös tosi ihanalta luonteelta, sydämelliseltä ja lämpimältä ihmiseltä, sellaiselta, jonka kanssa haluaisin olla ystäviä. Oot hurmaava!

 
18. joulukuuta 2011 klo 11.33 , Blogger HarMonica kirjoitti...

Tää on kyllä oikeesti varmaan paras blogi mitä oon ikinä lukenu!
Tuntuu kuin lukis aina jotain loppuun asti hiottua lehteä, sun kuvat + kirjotukset on aina ihan täydellisiä!
Me likey! <3

 
18. joulukuuta 2011 klo 11.36 , Blogger Joanna kirjoitti...

889:
Hessu itsessään oli hurmaava.♥ Ikävöin kovasti. :( Apua kiitoskiitoskiitos paljon! Ystäviä ei ole koskaan liikaa, saa nähdä miten elämä heittelehtii! :)

HarMonica:
HUI apua kiitos NÄIN paljon!!♥

 
18. joulukuuta 2011 klo 11.43 , Blogger Minka kirjoitti...

Miten joku voikaan olla noin älyttömän kaunis?! Aivan ihaia kuvia taas kerran :) Otatko kuvat itse laukaisimilla, ajastimella, jalustalla, vai ottaako joku muu ? Ihania kuvia<3 Voisin suositella sulle Shcwarzkopfin Osis+ Flatlineria, se on hyvä lämpösuoja ja ihan kohtuuhintainen ammattituote, vähän yli kympin muistaakseni, ainakin meidän koulussa :) Hairstorestakin saa :) Hirvittää aina kuulla jos joku käsittelee hiuksiaan päivittäin ilman lämpösuojaa, hui! Nyt ainakin tiedät hyvän tuotteen! :D Niin ja pliis älä ainakaan tee niitä kiharoita kuumimmalla kun 130-150 astetta riittää! :D

Mulla on hyvin yksinkertainen rutiini, suihku, lämpösuoja, föönaus pääalaspäin tai miten milloinkin, kuhan saan sitä kohotusta, lämpösuojan sisältävä suoristussuihke, suoristus, tupeeraus hienojakoisella mutta hyvällä lakalla, kampauksen silottaminen ja kiinnitys voimakkaammalla lakalla, done :D Aika yksinkertaista siis :D Yleensä aina suoristan kaikkialle koska omistan tositosi kiharat hiukset, että jos juhliin kiharat haluaisin niin varmaan vaan suihkun jälkee antaisin omien kiharoiden olla ja puristelisin niitä paremmin esiin ja vahvistaisn niiden pysyvyyttä nättinä muotovaahdolla ja lakalla :P Joskus harvoin eli en tyyliin ikinä jaksan yrittää kihartaa omia hiuksia, ne on niin tyhmät että ne kyllä suoristuu ja on luonnnostaan kiharat mutta niitä ei voi kihartaa :D Tyhmät hiukset.. :D

Tulipas kiva stoori.. Mutta juu, ite ainaki haluun lukea ihan kaikenlaista juttua kun alaa opiskelen, ihan kampausvinkkejä ja kaikkea :) Vaikka sun hiukset pidemmät onkin kun mun ja paksummat, mut mulle ainakin kelpaa ihan kaikki, ideoita en osaa keksiä :D

 
18. joulukuuta 2011 klo 12.17 , Blogger Joanna kirjoitti...

Minka:
Voih kiitos!! :) Otan itse tai ajastimella, näitä varten viritin hyvin alkeellisen ja huvittavan studion meidän vessaan, suurin työ on kuitenkin tehty photoshoppilla. :D Itselaukaisin on tilauksessa....

Joo pitäisi kyllä ehdottomasti olla toi lämpösuoja! Tiedän sen itsekkin ja podan huonoa omatuntoa siitä ettei ole. :D Vähän aikaa käytin ajoittain jotain vanhaa lämpösuoja moussea, mutten tykännyt yhtään. Liian tujua kaikki mousset ja vahat, tykkään enemmän ruiskutella. Enkä kyllä kuumimmalla onneksi kiharra vaan niin matalalla kuin vain pystyn. :)

Kiitos kommentista!

 
18. joulukuuta 2011 klo 17.04 , Blogger E kirjoitti...

Onpas sulla vain nätit silmät! Ihanat! :)

 
19. joulukuuta 2011 klo 12.02 , Blogger Joanna kirjoitti...

vooooi kiitos♥!

 
6. tammikuuta 2012 klo 16.14 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Yyyh.. yök!

 
6. tammikuuta 2012 klo 16.18 , Blogger Joanna kirjoitti...

? :(

 
29. maaliskuuta 2012 klo 14.06 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

tosi hieno lopputulos! olin vähä skeptinen eka ku luin noi vaiheet, ei mitään kauheen pro hiustenlaittokeinoja sulla (harjaus+kiharrus+lakka), ja toi lakkakin on mun mielestä tosi huonoa, mutta lopputolos onkyl hieno. kai se on vaan niin että toiset hiukset tarvii enemmän laittoa kuin toiset. nimerkki ohuet hiukset ja joka aamu miljoona tököttiä hiuspuuterista seerumiin.

 
30. maaliskuuta 2012 klo 2.58 , Blogger Joanna kirjoitti...

Ano:
Haha, millaisia on pro hiustenlaittokeinot? Ei sitä musta tarvii joka päivä lähteä taiteilemaan. :)

 
21. huhtikuuta 2012 klo 4.51 , Blogger sarrah. kirjoitti...

Itsellä jokaipäiväinen suoristaminen on kanssa rutiinia ja suojaton suoristaminen kävi kiehkuroiden kohtaloksi. Kampaajan piti saksia n.10 cm pituutta pois. Samalla ehdotti Sim DermaSyd Frizz Free Sraightening Spray -lämpösuojaa. Hinta oli kohtuullinen ja itse olen todella tyytyväinen tuotteeseen:
http://www.verkkokauppasunrise.fi/product_details.php?p=2804
Luulis kyllä että ihan perus Hairstoresta löytyy.

Ps. Ihanan raikas blogi sulla.

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu