Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Nyt puhutaan punaposkista!

tiistai 6. joulukuuta 2011

Nyt puhutaan punaposkista!

Oikeanlainen, luonnollinen punasävy tulisi valita oman ihon perusteella. Vaalean ihon kanssa sopivat erityisen hyvin roosan värit, oliivin sävyiselle iholle persikka ja tummalle iholle aprkoosin, tai kirkkaan punaisen sävyt.

Rajat ovat kuitenkin rikottaviksi tehty, ja siksi niksi onkin löytää sävy, joka vastaa omaa ihoasi esimerkiksi juoksulenkin tai pakkasessa olon jälkeen. Toinen vinkki on matchy matchy, eli synkkaa huulipunasi ja poskipunasi keskenään. Omasta mielestäni on huumaavan kaunista vetää poskipunalla vähän överiksi jos on kirkkaan punaista huulipunaa, silloin kasvot todella heräävät henkiin. Nuden huulipunan kanssa samanlaiset punat taas saattavat näyttää aika kamalalta.


Punatyypin valitseminen: Nyt sinulla pitäisi olla sävy, mites punatyyppi? Myös formula tulisi nimittäin valita ihotyyppinsä perusteella. Rasvamainen puna sopii kuivalle iholle, nestemäinen ja geelipuna sopivat öljyiselle iholle, jotkut jopa levittävät rasvamaista puuteria yhdessä perinteisen punapuuterin kanssa, tämä edesauttaa punan pysyvyyttä. Puuterimainen puna on kuitenkin tyypillisesti se turvallisin ja yleisin valinta sekä öljyiselle, että sekaiholle. Ja sitä olen itsekin aina käyttänyt, siksi tämä postauskin koskee lähinnä perinteistä punapuuteria.

Levittäminen:
  1. Heitä pois se pieni mahdollisesti pakkauksen mukana tuleva Barbin kokoinen punaharja, sillä ainakin oman kokemukseni mukaan sillä on lähes mahdotonta levittää punaa kauniisti. Ihan turhaa kamaa - roskiin! Panosta sen sijaan kunnon punaharjaan, tarpeeksi hyvän harjan saa jo muutamalla eurolla esimerkiks H&M:ltä. Hyvä harja on mielestäni harja, joka ei ole liian tönkkö ja jonka harjakset ovat mahdollisimman pehmeitä.
  2. Älä käytä samaa harjaa kuin käytät puuterille tai varjostuspuuterille!
  3. Puna tulisi levittää meikkivoiteen ja puuterin väliin. Ajatus päälle levitettävästä puuterista saattaa kuulostaa hassulta, mutta puuteri lukitsee punan sisäänsä ja pidentää sen kestoaikaa. Jotkut meikkitaiteilijat levittävät punan myös meikkivoiteen alle mahdollisimman luonnollisen lopputuloksen aikaansaamiseksi.


1. Levitä punaa harjaasi, ja taputa ylimääräiset punat vaikka kämmenselkään.


2. Katso peiliin ja hymyile, näin löydät poskesi 'omenan'.


3. Punainen viiva poskella ei ole enää niin ok. Poskipunaa kannattaa levittää siihen mistä ihminen luonnollisestikin punastuisi. Tämä saa juuri sen terveen näköisen, luonnollisen punan kasvoille. Muista häivyttää hyvin, mutta varovasti ettei puna leviä!


4. Levitä puuterimaista punaa, tee sillä aina yhdensuuntaisia vetoja. Pyöreät, kääntyvät, kaareilevat vedot saattaavt synnyttää punaan raitoja, eivätkä tee harjallekaan kovin hyvää.


5. Varo levittämästä punaa liian lähelle nenänvierustaa ja pyri pysymään juuti siinä omenan päällä. Jos tuntuu siltä, että punaa on kasvoilla hitusen liikaa, väriä saa hieman häivytettyä levittämällä päälle puuteria.

Nyt punaamaan poskia!


Tunnisteet: , , ,

10 kommenttia:

6. joulukuuta 2011 klo 8.29 , Blogger Sasse kirjoitti...

Mua hämmentää aina lukee kun joku jättää punan puuterin alle - koulussa kun opetettiin että päälle kylläjuu : D Mutta kaipa se on vähän niin ja näin makuasia. Rasvamaisten yms. allejättämisen ymmärrän, mut puuterimaisen ite kyllä vippaan aina puuterin päälle : D Mutta ei siinä mitään, nää meikkaustutot on ihanan simppeleitä ja hyvillä kuvilla varustettuja :)

 
6. joulukuuta 2011 klo 8.46 , Blogger Joanna kirjoitti...

Joo itsekään en osaa kyllä punan päälle laittaa puuteria ainakaan paljoa, joskus laitan ihan vähän juuri siksi että saisin punan pysymään. :)

Kiitos palautteesta! :)

 
6. joulukuuta 2011 klo 10.30 , Blogger IMAN kirjoitti...

Joo meilleki on opetettu, että puuterin päälle ja teenki niin itteki aina :--) ei tuu niin pakkeloitu naama siten, tykkää ain näistä meikkijutuista! aijoks muuten enään kuvata asukuvia? ne oli ain kivoja c:

 
6. joulukuuta 2011 klo 10.37 , Blogger Joanna kirjoitti...

Jeep, mut ilmeisesti jotkut tekee alle. :) Kiva et tykkäät! Joo tahtoisin mutta hmm en oo vielä keksinyt missä ja miten. Kameran kaukosäädin on tilauksessa... Nyt on silti niin hirveän pimeä koko ajan! Lähden kouluun kun on pimeää ja palaan kun on pimeää jote. :(

 
6. joulukuuta 2011 klo 12.37 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

hei kiitti tästä, ihanaa että jaksoit tehdä tällaisen postauksen, tää selvensi jo paljon!

 
6. joulukuuta 2011 klo 12.51 , Blogger Joanna kirjoitti...

Kiva, toivottavasti oli hyötyä! :)

 
6. joulukuuta 2011 klo 13.20 , Blogger iita kirjoitti...

Mua jotenki häiritsi kun sanot kokoajan "poskipunaharja" vaikka eikös sitä yleisemmin sanota siveltimeksi? Mulle tulee harjoista mieleen lähinnä hiusharjat ja hammasharjat yms :D

 
6. joulukuuta 2011 klo 13.36 , Blogger Joanna kirjoitti...

Haha, aijaa! :D Mä oon tottunut sanomaan noita isompia harjoiksi, semmosia pieniä kutsun siveltimiksi. :)

 
7. joulukuuta 2011 klo 11.41 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

ihan rehellisesti sanottuna; olet yksi kauneimmista ihmisistä joita koskaan olen nähnyt. :) löysin sun blogin toissapäivänä, ja luin kaikki kirjoituksesi läpi. en vaan voinut lopettaa kun löysin jotain niin mahtavaa. Kiitos!

 
7. joulukuuta 2011 klo 11.49 , Blogger Joanna kirjoitti...

Apua kiitos!♥

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu