Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Aika uudistua!

torstai 19. tammikuuta 2012

Aika uudistua!

Kaikki varmaan älähtelee näille mun sisustuspostauksille, sillä ei, mun huone ei ole vitivalkoinen, kaikki tavarani eivät ole hienosti muotoiltuja ja ei, suurin osa tavaroistani ei todellakaan ole piilossa. Minimalistinen sisustustyyli on mielestäni toki hieno, mutten pystyisi itse ikinä elämään sellaisessa asunnossa, se ei vaan sovi luonteeseeni. Minulle sopii huone, jossa on paljon kaikkea mielenkiintoista tutkittavaa. Minun ongelmani on vain se, että sitä "mielenkiinotista tutkittavaa" on ihan hitosti, ja näin pienessä tilassa näky ei ole kauhean imarteleva. 

Mutta minkäs teet, sillä on pärjättävä. Tänään siivotessani tuli jotenkin inspis ja lähdin vaihtamaan tavaroiden paikkaa ihan kylmiltään. Huone on niin pieni, ettei vaihtoehtoisia paikkoja huonekaluille juurikaan ole, mutta toimii uusi järjestys tai ei, se ainakin aivan varmasti aina virkistää!

(Alla se kaikkien lempparihetki; innostuu tekemään jotain ja siirtää kaikki huonekalut keskelle huonetta. Sitten puhti loppuu. Toinen lemppari vaatekaapin siivous; kaikki paidat hyllystä lattialle ja sitten ei jaksaiskaan enää.)


Kun joskus muutan ihan oikeaan asuntoon, sellaiseen yhtä huonetta suurempaan, jossa pääsen oikeasti sisustamaan, meininki on varmasti erilainen. Olenkin alkanut hamstraamaan tavaroita sitä hetkeä varten jo vuosia sitten, kaapista löytyy mm. sisustustapettia ja erilaisia peilejä, jotka olen ostanut ja säästänyt erityisesti juuri sitä "kotia" varten. Sinä päivänä tulen olemaan iloinen.

Nykyisessä huoneessani on monta sellaista asiaa, jotka häiritsevät, mutta joita on turha tai liian vaikea lähteä muuttamaan:
- Harmaa muovilattia.
- Taulut, joita on niin paljon etteivät ne enää mahdu mihinkään. (Tällä hetkellä ne on survottu juuri ja juuri kirjahyllyn äälle, kaiken kruununa metri kertaa metri kokoinen tyhjä canvas, joka odottaa käyttöään kirjahyllyn takana.)
- Käsiinhajoavat huonekalut.
- Eriväriset huonekalut (massiivista, valkoista kirjoituspöytää lukuunottamatta kaikki on vaaleaa puuta.)
- Vihaan vaaleaa puuta.
- Typerä matto.
Pidän kuitenkin huoneeni värimaailmasta, aubergineen taittuvan violetin väriset seinät näyttelevät sisustuksessa pääosaa ja sille on kaveriksi otettu sininen, joka näkyy suurissa kangaspinnoissa kuten verhoissa ja päiväpeitossa. Lähivuosina olen kerännyt myös huoneeni seiniin sointuvia pinkkejä yksityiskohtia. Huoneeni on ehdottomasti minun näköiseni, ja se onkin minusta kaikkein tärkeintä.

Kurkistetaanpa siis uutta järjestystä ihan kunnolla:                                 
En ensin ollut aivan varma tästä uudesta järjestyksestä, mutta pikkuhiljaa alan jo tottua siihen antaumuksella. Ensisijaisesti tahdoin siirtää sänkyni toiseen paikkaan, sillä se on ollut samassa nurkassa vuosia. Veinkin sen siis ikkunan alle, sillä olen aina tahtonut kyetä katsomaan ulos ikkunasta sängyssä istuessani.

Kirjahylly (ja sen vieressä seisova lehtiteline) oli ainoa elementti, joka pysyi täysin paikallaan sillä sitä on niin vaikea siirtää eikä sille muutenkaan oikein ole kunnon paikkaa suhteellisen uusien seinämaalauksieni vuoksi.


Myös kaulakorut saivat uuden järjestyksen, selvitän ne tasaisin väliajoin sillä ne tuppaavat aina menemään solmuun kun niitä on niin paljon (....) ja muutenkin on kiva aina välillä vaihtaa lajitteluperusteita. Nyt ne on järjestetty seuraavasti; pitkät korut, mustat korut, hopeat korut, muut mustat korut, värikkäät korut.


Olen piiloitellut tuota "julisteroskista" aina nurkassaa, mutta nyt kun tila loppui kesken, oli sen aika tulla esiin. Se onkin loppujen lopuksi ihan hauskan näköinen! "Oikeasti" sen sijalle sopisi vaikka jokin kasvi. Eikö ole muuten supersuloiset pääkallo-tossut siinä sängyn laidalla!

Niin ja tuon sängyn olisi voinut ehkä ihan kunnolla pedata myös... Tykkään tässä uudessa järjestyksessä siitä, että sänky näyttää jotenkin enemmän sohvalta kuin sängyltä.


Älkää huomioiko rumaa kirjoituspöytääni, sille ei nyt tähän hätään voi mitään. Pointtini on nimittäin tuoli(ttomuus)! Se järkyttävän iso kapistus, joka vielä tänään aamulla oli huoneessani sai nimittäin lähteä. Se oli aivan liian suuri tähän tilaan ja juuri sen vuoksi täällä oli niin vaikea kulkea. Tila tuntuu heti paljon avarammalta!

Sen sijaan asetin kirjoituspöydän alle mustan korin, joka ajaa tarvittaessa myös penkin virtaa. En vietä mitenkään suunnattomasti aikaa kirjoitusppöydän parissa muutenkaan, joten tuo on ihan passeli!


Oveni yläpuolilla on jo vuosia pysynyt jostakin lehdestä leikattu Disco Ensemblen kuva. Se on ollut minusta tosi hauska, mutta muutos oli kuitenkin päivän teema! Niinpä toisaalla seinää koristanut kehys sai siirtyä nyt oven yläpuolelle. Kehyksissä paistattelee yksi lempilainauksistani, ehkäpä jopa se kaikkein lempparein: "Boundaries don't keep other people out, they fence you in."


Lainauksista puheenollen; Olavi Uusivirta on niiden mestari. Siirtäessäni joitakin julisteita kaapin sisäoveen, löysin ovesta sinne laittamani ja sittemmin täysin unohtamani lainauksen jostakin lehtijutusta. Vaikka se olikin painunut jo unholaan, en kyllä yhtään ihmettele miksi olen laittanut sen esille. Siksipä se pääsi nyt kaapin perukoilta ulos seinälle.


Minusta on oikeasti hirveän ihanaa, että kun makaan sängyssäni (kuten nyt makaan), näen kerrankin suoraan ulos ikkunasta. Aikaisemmin ei siitä ole juurikaan tullut ulos katseltua. Nyt pitää vain toivoa, ettei kukaan tule ikkunan taakse kolkuttelemaan. On nimittäin sen verran hämärää aluetta tämä Helsingin ghetto.


Tyytyväinen siivouksensa loppuunsuorittanut uurtaja on erittäin tyytyväinen ensin säikähtämäänsä lopputulokseen. Nyt on hyvä feng shui. (En tiedä onko oikeasti, tuskin.)

Roskiin lähti:
- Kaksi säkillistä roskaa.
- Ruma tuoli.
- Ruma roskakori.
- Lisää roskaa.
- Giganttiset enkelin siivet (?)

Nyt tunnelmavalaistukset kehiin ja viettämään iltaa hyvien musiikkien parissa!


Mitä mieltä olette uudistuksesta? Minusta suurin helpotus oli ehdottomasti tuo tuoli, täällähän mahtuu nyt ihan liikkumaankin! Ja tietääkö joku muuten onko mulla nyt hyvä feng shui? :D

Tunnisteet:

20 kommenttia:

19. tammikuuta 2012 klo 13.34 , Blogger Saara kirjoitti...

minä ainaki älähdän pelkästään hyvällä, huippu postaus ja i-ha-na tuo huoneesi!! ihan sun näkönen ja pinkkejä seiniä lukuunottamatta munki näkönen :-D

 
19. tammikuuta 2012 klo 13.44 , Blogger Nita kirjoitti...

Sun huoneessa on ihan kamalasti tavaraa, itse en pystyis olemaan tollases huonees;o

 
19. tammikuuta 2012 klo 14.03 , Blogger Joanna kirjoitti...

Saara:
Jeeee kiva kiitos! :D Ei nää nyt IHAN pinkit ole, kyllä silmät kestää. :D

Nita:
Niin on. :(

 
19. tammikuuta 2012 klo 14.04 , Blogger Nukke kirjoitti...

voi miten ihanan kodikas huone ♥ Hehhe, mun tämänhetkinen helsingin kämppä on 18 neliötä :'D Hyvin siellä on vuosi jo tullut asuttua! Tosin, uutta isompaa metsästän juuri nyt : )

Ihana tuo kaksiosainen ilmapallotaulu♥

 
19. tammikuuta 2012 klo 14.20 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

mul tulee täst iha oma huone mielee :)))))))) ihana!! tavaraa on yllin kyllin, paljon pieniä yksityiskohtia, seinä tila loppu (=loput taulut ja omat maalaukset lattialla seinää vasten) + ite oon myös keränny pari vuotta jo tavaraa omaan kämppään ja nyt tavarat ei mahdu edes enää omaan huoneeseen, joten oon vallannu meijä yläkerran kaapistot kokonaan itselleni haahaahah :D mul on muuten mennyt ohi tai en ole koskaan huomannu että minkä ikäne sä oot ?? :))

 
19. tammikuuta 2012 klo 14.22 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

mul kans tavaraa pursuaa yli äyräiden :D välil tulee semmone et pakko saada kaikki piiloo ja pelkistettyy ja sit toisinaa haluan et kaikki on esillä.. on se vaikeaa :DD

 
19. tammikuuta 2012 klo 14.29 , Blogger Joanna kirjoitti...

Nukke:
Voi kiitos! Siis mähän haluisin semmoisen pienen kopperokämpän, kunhan on tilavat kaapit. :) Se taulu on itseasiassa kolmeosainen! Tein sen lukion alkuajoilla.

Ano:
Jeeee, kiva!♥ Unelma olis saada seinälle hylly mihin sais kaikki taulut riviin AH se olis parasta!! aaa soulmate.♥ Ja täytän muutaman viikon päästä 21. :)

Ano:
No jep!! Mullekin tulee välillä sellanen pelkistetty olo ja sit ahdistaa koska tätä tavaramäärää on MAHDOTONTA pistää piiloon. :D

 
19. tammikuuta 2012 klo 14.38 , Blogger Peeta kirjoitti...

Mielelläänhän sitä katselee erilaisia sisustuksia :) mulla oli joskus samanlainen sisustusmaku ja -tyyli kun sulla!

 
19. tammikuuta 2012 klo 22.55 , Blogger hanna kirjoitti...

aivan ihana huone huolimatta muovimatosta! :)

 
20. tammikuuta 2012 klo 3.25 , Blogger chemicalle kirjoitti...

on ainakin paljon avaramman näköinen sun huonees!

 
20. tammikuuta 2012 klo 5.02 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Tykkään kyllä hurjasti tyylistäsi, löytyy paljon samankaltaisuuksia omaan makuuni! Vaikka juuri tuollaiseen yhteen huoneeseen kyseisen tyylin toteuttaminen on varmastikin melko haastavaa, pitäisi olla enemmän tilaa johon ripotella kaikkia aarteita, pääsisivät paremmin esille, kun eivät aivan vierivieressä olisi:>

 
20. tammikuuta 2012 klo 6.32 , Blogger Iida kirjoitti...

Noi sun seinät on niiin kivat... Vaik niis onki paljon tavaroita/juttuja niin se tekee sun huoneest jotenki kotosan :))

Jos kiinostusta tai aikaa riittää nii saa käydä kurkkamassa mun blogii ;D
http://iiiiddaa.blogspot.com/

 
20. tammikuuta 2012 klo 12.37 , Blogger Sara kirjoitti...

ihana huone, tosi kotoisa ja tuommonen symppis! :--)

 
21. tammikuuta 2012 klo 1.07 , Blogger Sara kirjoitti...

heii haastoin sut tekeen tämmösen jos innostaa: http://sara-pursuitofhappiness.blogspot.com/2012/01/five-dreams_21.html :--)

 
21. tammikuuta 2012 klo 2.33 , Blogger Joanna kirjoitti...

Peeta:
Jehehee, mulla on muotoilijan hyväksyntä!! :D

hanna:
Heheh kiitos! :)

chemicalle:
No ON! Se oli se pirun tuoli! Ei tarvisi kuin se lisätä tuohon keskelle huonetta niin volá, olisi taas ihan tukkoinen sisustus! Tuo musta kori mahtuu mahtavasti pöydän alle. :)

Ano:
Kiitos paljon! :) Niinpä, olen aivan samaa mieltä. Saa nähdä millainen aarreaitta minulla joskus on. :D

Iida:
Hihii kiitos! Joo, kyllä kodin pitää minusta näyttää siltä, että siellä eletään. :)

Sara:
Haha kiiitos! :) JA JES!! Oonkin salaa toivonut, että joku haastaisi mut tohon. :D

 
21. tammikuuta 2012 klo 3.43 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

En tiedä feng shuista paljonkaan, mutta joskus näin telkkarista jonkun pätkän että feng shuin mukaan sänky ei saa missään tapauksessa olla ikkunan edessä. :D

-N

 
21. tammikuuta 2012 klo 3.51 , Blogger Joanna kirjoitti...

Hahahaha mahtavaa! :D Eli ei oo hyvä feng shui :(

 
26. tammikuuta 2012 klo 9.21 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

HURTS

 
26. tammikuuta 2012 klo 15.39 , Blogger Joanna kirjoitti...

SEPÄ!

 
28. tammikuuta 2012 klo 5.03 , Blogger Hannupekka Huovilainen kirjoitti...

Kun kysyt fengshuista niin luulenpa, että sen mukaan tavaraa on aivan liikaa.

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu