Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Enemmän on enemmän.

tiistai 24. tammikuuta 2012

Enemmän on enemmän.


Olen varmaan typerä kun kerron tästä kilpailusta teille sillä osallistuttuanne teistähän tulee pahimpia kilpailijoitani. Jaettu ilo on kuitenkin paras ilo? 

Sydämeni jätti lyönnin välistä kun kuulin Nelly.comin käynnissä olevasta kilpailusta ja luin palkintosumman määrän. Kolmetuhatta euroa. Kolme. Tuhatta. Huh! Olen täälläkin useaan otteeseen puhunut vaatekaappini täydellisestä uudistuksesta ja tämä todella mahdollistaisi sen. Todellinen unelmien täyttymys, ainakin jos materiasta puhutaan.

Luulin nähneeni kilpailun yhteydessä myös "miksi juuri sinun tulisi voittaa" -tyyppisen kysymyksen ja vaatteita valitessani aivokoneistoni suolsi samalla huikeaa verbaliikkaa, joka voittaisi tuomariston puolellensa. Pettymys oli karvas kun sellaista kysymystä ei ollutkaan. Ymmärsin, että voittaja valitaankin ehkä vaatekaapin cooliuden perusteella - hups, olisi voinut ehkä hakea jonkinlaista linjausta valitsemiini rytkyihin. Minähän vain mielivaltaisesti siirsin ostoskoriin kaiken minkä tahdoin.

Niin mitä syitä minulla olisi ollut? No, tietenkin olisin aloittanut siitä, että olen köyhä opiskelija raha-ahdingossa, sitten jatkanut vaatekaappini epämukavuuteen ja siihen miten mikään siellä ei kuvasta minua. Ja se on totta, vaatteeni ovat halpaa kamaa joka on kertynyt vuosikymmen(i)en aikana, ja yritän niistä kasata päivittäin yhteen jotakin, joka kuvastaisi minua. Toisinaan hieman onnistun, toisinaan taas en. Ja se on ikävä tunne, sillä pukeutumisen pitäisi mielestäni olla jokaiselle naiselle sellaista itsensä juhlimista. Kuten shoppailukin on. On mahtavaa tuntea tyylinsä omaksi ja itsensä kauniiksi. Minä en tunne, kumpaakaan, ja olisi hienoa jos vaatekaappini joskus pääsisi siihen pisteeseen, että voisin rakastaa sitä täysin voimiin.

Tyyli on köyhän perusoikeus. Kuulin kyseisen sanonnan eräästä dokumentista viime syksynä ja se on jäänyt mieleeni kellumaan. Se on kai monien vuosikymmien takaa kun tärkeintä scenessä oli vain olla cool. Viimeiset lantit käytettiin siihen, että pyrittiin näyttämään jotenkin hienolta, massasta erottuvalta, merkittävältä. Tyyli on köyhän perusoikeus. Mitä enemmän hoen sitä päässäni, sitä hienommalta se minusta kuullostaa.

Karkasin nyt täysin aiheesta. Pointtini oli; JAHUU, MAHTAVA SKABA! Sen tarkoituksena on kerätä vaatekaappiin tavaraa sen kolmen tonnin edestä. Kurkataampa mitä omaan vaatekaappiin kertyi!


Tavallisia paitoja ei kertynyt kaappiin juurikaan sillä niitä minulta jo löytyykin jonkin verran, sitäpaitsi olen enemmän mekkotyttöjä jopa arjessa. Muuten tykkään käyttää aika perustoppeja ja rakentaa asuani niiden ympärille esimerkiksi neuleella, villapaidalla tai jollakin muulla vaatekappaleella. Siksipä ainoa todella silmään pistävä paituli oli upea viininpunainen paita, joka tahtoo tulla minun luokseni ja yhdistyä viininpunaiseen huulipunaani.

Paidan lisäksi lähti mukaan pari takkia ja niistä minulla onkin huutava pula, ihka oikeasta vaatekaapistani nimittäin löytyy tasan se yksi takki, jota voi takiksi kutsua. Sillä on menty jo kolme vuotta, niin syksyt ja keväät kuin talvetkin. Ja joo, on kylmä. Siksipä valitsin komeroon hyvin vuoratun maastonvihreän talvitakin, sekä aina (siis joo, oikeasti aina) himoitsemani nahkatakin. Niin, ja otin nyt sitten sen OnePiecenkin pois alta.

Myös housuista on kimeää kirkumista huutava pula. Olen leggins-tyttöjä, mikä ei suinkaan johdu siitä etten pitäisi farkuista vaan lähinnä siitä että markettien farkkuosastot ovat suhteellisen suppeita meille vähän isoimmille tytöille ja kalliimpiin kauppoihin ei sitten rahkeet riitäkkään. Siksipä housuja lähti vino pino kaapin hyllylle; muutamat mustat farkut, aina himoitsemani punaiset farkut, sekä ihan nyt vaan tavan vuoksi yhdet legginsitkin.


Mekko-osastolla lähtikin sitten järki. Täysin. Viimeistään kun löysin unelmieni mekon (malli vasemmassa ylälaidassa) itkin hiljaista itkua skrollatessani osastoa eteenpäin. Minähän rakastan pitsiä ihan hurjan paljon ja tuo pitsinen selkäosa on upea. Mekko on muutenkin malliltaan mielestäni hirmuisen suloinen! Pitsirakkauteni näkyi toki muissakin mekoissa ja valtaosa bongaamistani pitsimekoista lensi epäröimättä vaatekomeroon, oli pitsinen osa sitten koko rääsy tai sitten pelkkä pieni kaistale.

Olen jo pitkään tahtonut sellaista tavallista mustaa mekkoa, joka sopisi hyvin arkikäyttöön, mutta hyvin koristettuna myös mahtavasti juhlaan. Tuo pitsiunelmamekkoni vieressä pönöttävä mekko olikin mielestäni juuri sellainen. Mekon etupuolen jakava vetoketju tuo mekkoon tavallaan arkisuutta, mutta toisaalta jotenkin myös tietynlaista kulmikasta trendikkyyttä.

Vaikka mustat mekot hallitsivatkin enimmistöä, toki selailin värikkäitä mekkoja huokaillen kohti kevättä ja sittemmin kesää. Metsästin täydellistä punaista mekkoa, jota en löytänyt, mutta kaksi ihanan väristä muuta mekkoa kyllä. Pinkki, olkaimeton mekko on supersuloinen, ja sähkönsininen pitsimekko taas sai minut täysin haukkomaan henkeäni. Ja no, niin, onko yllätys kun siinäkin tosiaan oli sitä pitsiä.

Myös kuviollisia mekkoja tarttui pari mukaan, molemmat vähän ruskean sävyissä mikä vetää minua puoleensa etenkin silloin kun tahdon korostaa ulkomaalaisia juuriani. Tyylikäs leopardikuvioinen mekko on ollut minulla jo hyvän aikaa hakusessa, mutta nappivalintaa ei ole vielä löytynyt, tämä voisi olla sellainen. Toisen mekon pilkullinen yläosa taas toi minusta ihanan lisän jo valmiiksi suloisen malliseen mekkoon!


Kenkä-osastolla en viihtynyt yhtään sen huonommin sillä niitäkin olisi tarve saada lisää. (Sanotaan nyt vain, että tilanne on vähän sama kuin takkienkin kanssa.) Siksipä vaatekaappiin lähti aivan ensimmäisenä arkiseenkin käyttöön sopivat mustat maiharit, sittemmin maailman siisteimmät niitilliset korkkarit, suloisen turkoosit kengät, sekä kesää ajatellen kukkakuviolliset kesäkengät, joissa on myös vähän korkoa. Supernätit. Minä rakastan muuten kukkakuviota myös. Melkein yhtä paljon kuin pitsiä, mutta en sitten ihan kuitenkaan niin paljon.


Ei kolmea ilman neljättä. Lopetin Nelly-kiertueeni asusteisiin ja kosmetiikkaan. Alusvaatelaatikkoni kaipaisi niin kovin lisää pitsiä (yllätys) joten muutamat kauniit alusvaatteet lähtivät matkaan. Nuo cupcake-alushousut olivat aivan vastustamattomat. Hipsterit olivat myös niin suloisen väriset, että oli melkein pakko"ostos". Niin siis nuo alushousut, en ole löytänyt netistä itselleni suloista hipsteri-poikaa (valitettavasti). Sillä mitä vaatteiden alla on, on jo suuri merkitys siihen miltä itsestä tuntuu.

Pari hattua oli ihan must, saatettekin muistaa hiljattaiset hattuhehkutukseni ja yllättävän uuden himoni keräillä moisia. Mustia ovat molemmat valitut, sillä jostakin kumman syystä en omista vielä yhtäkään hattua. Koru-osastoa välttelin kynsin ja hampain sillä niitä nyt pursuaa joka laatikosta muutenkin. Sallin kuitenkin itselleni yhden korun ja lisäsin laatikkoon hopeisen käsikorun, jota koristaa musta sydän.

Niin ja laukut, no, niistä minulla on puute myös - nimittäin vaikka laukkulaatikkoni onkin jo täynnä, pursuaa se yli lähinnä kangaskasseja, joita olen myös alkanut suosia  ymmärrettyäni miten kalliita laadukkaat laukut todella ovat. Nuo rusetilliset veivät sydämeni jo itsensä rusettien vuoksi, sillä minä rakastan niitä niin kovasti. Sininen laukku vei sydämeni värinsä vuoksi ja tuo harmaa mallinsa ja ehkä vähän myös sävynsä vuoksi. Ruskea, säkkimäinen laukku, jota tähdet koristavat olisi minusta aivan nappivalinta ensi kesän festareille. Farkkusortsit, aurinkolasit, tämä beige nahkapussukka ratsastaisimme yhdessä auringonlaskuun kohti festareita. Oi näettekö maalaamani kuvan?

Ja voi hyvä luoja kun tuli pitkä postaus, eihän tätä jaksa kukaan lukea?! Mutta sellainen vaatekaappi minulla olisi jos se olisi minusta kiinni! Lopun vaatekaapin täyttivät luonnollisestikin hius- ja muut kosmetiikkatuotteet. Olen muuten intoillut lähiaikoina vaatteista muutenkin keskivertoa enemmän joten olisi kiva tietää mitä tykkäätte vaatepostauksista tyypillisten kauneuspostausteni seassa?

Mitä tykkäsitte valitsemistani vaatteista? Kilpailuun voi osallistua täällä!


Tunnisteet: , , , ,

8 kommenttia:

25. tammikuuta 2012 klo 3.01 , Blogger Iina kirjoitti...

äääh apua!
mää tarttisin uusia mekkoja... mulla ei yksinkertasesti oo mekkoja (eipä)! toi 3000e on ihan hirvittävän paljon rahaa, apua! :D

 
25. tammikuuta 2012 klo 4.51 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

ihana postaus ja ihana sinä (:

 
25. tammikuuta 2012 klo 6.46 , Blogger Minka kirjoitti...

Mäkin osallistuin tuohon ja kävin kaikki osastot läpi ja kaikista melkein lähti jotain mukaan :D Yllättävän helposti se 3000e tuli täyteen kun selasi kaikki osastot läpi :D

 
25. tammikuuta 2012 klo 9.27 , Blogger Joanna kirjoitti...

Iina:
No niiiin, mäkin!! 3000e on ihan sikana!

Ano:
Vooooi kiitos♥

Minka:
No joo sama!! Kävin yksi kerrallaan kaikkiosastot läpi myös! :)

 
25. tammikuuta 2012 klo 9.57 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

ootpa kaunis! mikä tos on se maximi raja paljo siel saa olla..? mul oli tasan 3000 (mitenni shopaholic) ja se sano et on liikaa! :s

 
25. tammikuuta 2012 klo 14.22 , Blogger Joanna kirjoitti...

voih, kiitos paljon! :) minullakin oli tasan 3000 ja herjas, että oli liian vähän. pistin silti vaan menemään! toivottavasti meni perille!

 
25. tammikuuta 2012 klo 14.53 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

haha ihanaa et mainostit tätä! mulla vaan kävi semmonen little problem, et mulla on mukamas vaatekaapissa arvoltaan liian paljon vaatteita... oletin että mun pitää vaan nätisti klikkailla niitä roskiksen kuvia kunnes hinta on alle 3000. Mutta ei. Se on nytkin 2853 ja se jauhaa samaa xd ! no, toivottavasti toi suostuu toimiin ja ettei muilla tulis samaa ongelmaa! Sun vaatteet ja asusteet mitä valitsit on ihania (!!!) ja voisin itsekin käyttää kaikkia noista, paitsi hattuja jotka ei oikein sovin tähän päähän :)

 
25. tammikuuta 2012 klo 15.26 , Blogger Joanna kirjoitti...

Joooh en tiedä herjaako tuo nyt vissiin vähän kaikilla! Mutta jeee, onnea kisaan! Ja superkiva, että tykkäsit mun valinnoista. :) Mua vähän aina jännittää jakaa mun vaatemieltymyksiä kun en oo mielestäni koskaan ollut mikään superguru toisin kuin muut bloggaajat jotka tuntuu oikeasti tietävän jostain jotain. :)

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu