Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Sinä 1 - Bakteerit 0

tiistai 17. tammikuuta 2012

Sinä 1 - Bakteerit 0

Kaikki meikit samassa ikuisessa laatikossa? Jos olet samoja ihmisiä kuin minä, eli niitä, jotka hamstraavat meikkejä vuosia heittäen tuskin koskaan mitään pois, nyt saattaisi olla aika. Meikin ei ole tarkoitus vanheta omistajansa mukana. Vanha meikki kerää bakteereja ja voi aiheuttaa tulehduksia sekä vahingoittaa ihoa. En tahdo toistaa listaa kaikista vanhoissa meikissä pesivistä bakteerityypeistä, joten voit tutustua niistä muutamaan tahtoessasi täältä. Nyt kuulkaas tytöt siivotaan!


MILLE JA MILLOIN SANOA HYVÄSTI

Ripsivärit: Hysteerisimmät hygienia-fanaatikot suosittelevat uusimaan ripsivärin kolmen kuukauden välein, mutta todellisuudessa ripsiväriä pystyy kyllä käyttämään ainakin puoli vuotta ongelmitta. Pitkän matkan vie jo se, jos et "pumppaa" ripsiväriharjaa purkissa, se nimittäin vain imee ilmaa värituubiin ja edistää ripsivärin kuivumista. Silmätuotteita ei myöskään kannata jakaa muiden kanssa, silmätulehdukset eivät nimittäin ole kauniita.

Huuli- ja silmäkynät: Nämä kestävät pitkään, parhaimmillaan kolmekin vuotta! Kun kynät alkavat murentua käsiin on aika heivata. Mitä luultavammin käytät kynäsi loppuun ennen kuin se menee huonoksi. Vanhentamista kuitenkin edistää jos esimerkiksi kostutat kärjen syljellä tai vedellä, jos teet näin, kannattaa kynä teroittaa ennen jokaista käyttöä. Vältä myös näiden jakamista muiden ihmisten kanssa.

Huulipunat ja -kiillot: Huulipunat kuulemma kestävät n. 2-3 vuotta, mutta kyllä huulipuna nyt saattaa kestää oikeasti aika paljon pidempäänkin. Kun huulipuna alkaa tuntua väärältä huulissa (esim kuivalta) tai alkaa haista oudolle, heivaa roskiin. Huulikiilto kestää n. 18kk.

Luomivärit, punat ja puuterit: Kestävät todella pitkään, jopa kaksi tai kolme vuotta, tämä johtuu siitä, että ne eivät sisällä vettä. Jos puuteri alkaa muuttaa muotoaan, kannattaa ostaa uusi. Luomivärit ovat niitä meikkejä, joita ainakin itse säilön kaikkein pisimpään enkä todellakaan heitä hyvää settiä pois elleivät värit ole minulle tarpeettomia. Näiden hygienisyyteen vaikuttaa hyvin paljon myös siveltimien puhtaana pitäminen, josta puhutaan tässä postauksessa myöhemmin!

Kynsilakat: Voivat kestää muutamia vuosiakin, mutta kyllä me kaikki tiedämme sen hetken kun lempilakka on kuivunut ja käyttökelvoton, eikö? Joskus tilanteen voi pelastaa tiputtamalla kynsilakkapulloon tipan kynsilakanpoistoainetta. Kaikella on kuitenkin rajansa ja viimeistään muutaman vuoden sisällä lakka kuitenkin vetelee viimeisiään, tämä on fakta. Lopulta väri alkaa muuttua ja hajoilla, ja jos ei se pulloa ravistamalla sekoitu täysin normaaliksi, se on vanhentunut. Sori.

  • Ylläolevat faktat ovat kuitenkin lähinnä suuntaviivoja siinä mielessä, että jotkut meikit vain kestävät vähemmän tai vaihtoehtoisesti pidempään monesta asiasta, kuten laadusta ja käytöstä riippuen. Paras tapa tietää onko meikki vanhentunut, on kiinnittää siihen sopivaa huomiota näkö- ja hajuaisetein; jos meikki näyttää väärältä tai haisee hassulta, on aika heittää se pois ja ostaa uusi.
  • Kun ostat uusia meikkejä älä pihtaile niiden käyttämistä. Jos haluat säästää rahaa niin osta vain niitä sävyjä, joita tiedät käyttäväsi säännöllisesti.
  • Mikäli mitenkään mahdollista, älä säilytä meikkejä kylpyhuoneessa tai vessassa! Kosteus vääristää meikkien luontaista laatua ja luo kutsuvan kodin bakteereille. Meikkien säilyttäminen viileässä, kuivassa paikassa varmistaa sen, että meikit kestävät pidempään.

Tämä merkki alla löytyy meikkipurkista, -tuubista, tai -pullosta, ja se merkitsee aikaa, jona meikki säilyy hyvänä avaamisen jälkeen. Kiinnitä huomiota!MEIKKISIVELTIMIEN PUHDISTAMINEN

Likainen meikkisivellin vaikuttaa väistämättömästi ihosi hyvinvointiin. Käyttäessäsi sitä, se nostaa iholta mukaansa myrkkyjä, kuolleita ihosoluja, öljyjä ja bakteereita, joita iholtasi löytyy. Kun käytät sivellintä seuraavan kerran, laitat kaikki nämä ällöttävät asiat ihollesi takaisin. Varsinkin jos käytät sivellintä alueella, jossa pesii aktiivinen akne. Kaikki millä kosketat kasvojasi, pitäisi olla puhdasta, joten myös ajoittainen meikkisiveltimien pesu on välttämätöntä.

Siveltimien pesu pidentää myös itse siveltimien elinikää - tietysti. Onhan hyvin järkeenkäypää, että mikä tahansa, josta pidät huolta ja peset säännöllisesti, kestää pidempään. Etenkin jos olet tehnyt suuren sijoituksen laadukkaisiin siveltimiin, tahdot niiden varmasti kestävän mahdollisimman pitkään. Sama pätee myös meikkisieniin tai mihin tansa välineisiin, joita käytät meikkisi levittämiseen. Kaikki pitää putsata säännöllisesti!

Pesemisoperaation voit suorittaa vaikka än yy tee nyt heti. Helpoin tapa on varmaankin tämä perinteisin:

1. Vie siveltimet lämpimän, juoksevan veden alle. Jos omistat siveltimiä, joiden varsi on bambua, älä anna sen osion kastua. Muista pestä siveltimet lämpimässä vedessä, ei kuumassa! Liian kuuma vesi voi vaikuttaa liimaan, jolla harjakset on kiinnitetty ja saattaa johtaa harjasten irtoamiseen.

2. Hiero meikkisiveltimien harjaksiin tavallista hiuksille tarkoitettua shampoota, vauvoille tarkoitettu shampoo käy erityisen hyvin. Pieni pisara riittää pienille eyeliner-, luomiväri- ja huulipuna-siveltimille ja runsas pisara isommille kuten poskipuna-, puuteri- ja pohjustus-siveltimille.


3. Hiero shampoota kunnes se hiljalleen vaahtoutuu. Huomaat, että niistä lähtevä vesi on värjääntynyt vanhasta meikistä. Yritä päästä jokaisen harjaksen luokse, jatka huuhtomista kunnes harjasta ei enää lähde vettä ja anna harjasten kuivua. Varo siveltimen luonnollisen muodon muuttamista sekä veden pääsemistä siveltimen rakenteisiin kuten puristusholkeen.

4. Kuivaa siveltimet taputtamalla niitä esim. talouspaperiin tai pyyhkeeseen ja varo edelleen siveltimen muodon muuttamista. Harjasten levittäminen eri suuntiin saattaa olla hauskaa, mutta se hauskuus loppuu myöhemmin viimeistään siihen kun sinulla on reikä meikkipohjassasi.

5. Anna siveltimien kuivua 12-24 tuntia.


VAIHTOEHTOISIA AINEITA SHAMPOON SIJAAN:

  • Mietoa käsisaippuaa, kasvojenpuhdistusainetta tai puhdistuspyyhkeitä voi myös käyttää siveltimien puhdistamiseen, mutta jotkut käsisaippuat saattavat ärsyttää ihoa.
  • Myös hoitoainetta voi halutessaan levittää siveltimiin, jonka harjakset ovat aitoa hiusta. Se tekee harjaksista sileät ja pehmeät, mutta silloin kannattaa huuhdella vieläkin huolellisemmin välttääksesi tahmaisia harjaksia.
  • Etikka on luonnollinen, halpa ja helppo tapa pestä siveltimiä sillä sitä yleensä löytyy aina kotoa. Se myös luonnostaan desinfioiva, joten putsatessasi harjoja desinfioit ne samalla! Etikan kanssa tulisi käyttää saman verran vettä kuin etikkaakin- sekoita yksinkertaisesti kulhoon etikkaa ja vettä ja dippaa siveltimesi sinne, hiero niitä hieman ja huuhdo huolellisesti juoksevan veden alla!KUIVUMINEN

  • Muista, ettet voi käyttää siveltimiä niin kauan kuin ne ovat märät, joten varaa aikaa myös niiden kuivimiselle! Ihanteellinen kuivumisaika on n. 24 tuntia.
  • Purista harjaksista ensin kaikki ylimääräiset vedet pois työstäen harkaa varresta kohti kärkeä.
  • Älä koskaan anna siveltimiesi kuivua harjakset kohti taivasta! Nojatessaan johonkin harjasten muoto muuttuu ja ennen kaikkea se edesauttaa veden valumista siveltimen rakenteisiin. Aseta siveltimet kuivumaan pyyhkeelle tai halutessasi voit jopa ripustaa ne johonkin roikkumaan niin, että harjakset sojottavat kohti maata.
  • Älä myöskään käytä fööniä siveltimien kuivaamiseen, sillä kuuma ilma vaikuttaa myös siveltimen rakenteisiin ja löysää liimaa harjasten juuresta.

Semmosta! Miltäs teidän bakteerikantanne näyttää? (Jep, mikäpä olisi 
mielenkiintoisempaa kuin postaus siivoamisesta.)

Tunnisteet: , ,

13 kommenttia:

17. tammikuuta 2012 klo 6.44 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Kuinka säännöllisesti meikkisivellin kannattaa pestä? :) kuukauden välein?

 
17. tammikuuta 2012 klo 6.58 , Blogger Joanna kirjoitti...

Viikon välein on suositus! Mutta tietysti riippuu myös siitä miten paljon sitä käyttää. :)

 
17. tammikuuta 2012 klo 9.03 , Blogger Annika kirjoitti...

Huhhuh! Mietin itse asiassa viimeks viikonloppuna, että pitäis tehdä ihan perusteellinen siivous meikkilaatikoihin. Mulla on nimittäin edelleen esim. 5. luokalla (eli 10 vuotta sitten) ostamani huulikiilto, hyi! Myös luomivärit on kaikki ainakin sen 6 vuotta vanhoja. Hmmm, tulee kyllä kalliiks jos yrittää uusia kaikki, mutta ehkä muutama kerrallaan oli mahdollista :P

 
17. tammikuuta 2012 klo 9.14 , Blogger Joanna kirjoitti...

Annika:
Nojoo tuleehan se kalliiksi mutta toisaalta pitää myös välillä miettiä onko se viidennen luokan huulikiilto oman terveyden arvoinen. :D Näistä voi saada vaikka mitä tulehduksia. Mulla on ollu ite tuo myös edessä (yläastemeikkien heivaaminen) ja se kyllä kirpaisee niin pirusti mutta ei niitä jälkeenpäin enää juurikaan edes muista! Sitäpaitsi meikkivarasto on paljon freesimmän tuntuinen kun siellä on pääosin uutta tavaraa. :)

 
17. tammikuuta 2012 klo 12.13 , Blogger Henje kirjoitti...

Muistuipa mieleen, että mun kabuki kaipais pesemistä... Kiitos muistutuksesta! :---D

 
17. tammikuuta 2012 klo 12.40 , Blogger Joanna kirjoitti...

Hyyyvä! :D

 
18. tammikuuta 2012 klo 6.08 , Blogger Jasmin kirjoitti...

Tosi hyvä postaus! Tällästä oonki kaivannu :) Kiitospaljon. Onkohan muuten mitään haittaa jos pesee niitä liian usei? :D Ja kun levittää siveltimellä luomiväriä ja pesee aina käytön jälkeen, riittääkö ihan vesi siihen, että väri lähtee?

 
18. tammikuuta 2012 klo 8.03 , Anonymous Iida kirjoitti...

Hei. Opiskelen viimeistä vuotta Rauman kauppiksessa ja aikomus olisi tehdä opinnäytetyötä bloggauksesta. Olisko sulla aikaa osallistua kyselyyn minkä lähetän sähköpostitse? Kysely olisi yksi opinnäytteen lähde. Jos kuulosti mielenkiintoiseltä. Ota yhteyttä muhun sähköpostilla.
iidakiiskinen@yahoo.com

 
18. tammikuuta 2012 klo 12.06 , Blogger Joanna kirjoitti...

Jasmin:
Jee olehyvä! :) En usko, että iholle on, mutta harjoille saattaa olla. Olisin erityisen hellä jos pesisin niitä niin usein. Melkein sanon, ettei kannata aina käytön jälkeen pestä vaan mielummin juuri esim. viikottain. Tietty riippuu tosiaan myös siitä kuinka paljon niitä käyttää. :)

Iida:
Toki olisi, minulle voi myös lähettää sähköpostia osoitteeseen joanna@johndoeweb.com :)

 
18. tammikuuta 2012 klo 12.16 , Blogger StrangeStory kirjoitti...

hiusharjoi ja noit isoi siveltimii oon pessy mut ei oo jotenki tullu mielee pestä niit pienempii :DD

 
18. tammikuuta 2012 klo 12.24 , Blogger Joanna kirjoitti...

No ne onkin niitä tärkeimpiä, joita käyttää isoille ihoalueille, hyvä että ne peset! :D Pienet pensselit on yvä myös välillä pestä.

 
18. tammikuuta 2012 klo 13.00 , Blogger StrangeStory kirjoitti...

Luin noita sun vanhoi postauksii ni sul on tosi kivoi korui! ja mullaki on tollai "korvistaulu" mut kyl paljo huonompi (ja rumempi :D) ku se on pahvii ja ne ei meinaa välil pysyy siin x)

 
18. tammikuuta 2012 klo 14.33 , Blogger Nukke kirjoitti...

Tosi hyvä postaus! : ) Tulee kyllä tarpeeseen.. * tuijottelee jo meikkipussukkaansa*

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu