Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Kynsiherkut.

perjantai 17. helmikuuta 2012

Kynsiherkut.

Siis suokaa minun ensin kertoa teille vähän suhteestani kynsiin. Olen pureskellut kynsiäni ala-asteesta lähtien kunnes onnistuin vihdoin hiljalleen lopettamaan muutama vuosi sitten. Siihen kokeilin vuosien mittaan monenmoisia tököttejä; pahanmakuisia lakkoja, teippejä sormissa ja milloin mitäkin. Lopulta päädyin siihen tulokseen, ettei lopettamiseen oikein auta muuta kuin tahdon voima ja, että pureskelu oli lähinnä ennemminkin tapa purkaa stressiä kuin puhdasta himoa kynsien makua kohtaan. En tiedä vähenikö stressi vai mitä tapahtui, mutta nyt en enää juurikaan kynsiä pureskele muuta kuin pahimman stressin alla. Luojan kiitos. Nolo tapa.

Kynsien laittamiseen sen sijaan en ole koskaan upottanut kummemmin rahaa. Rakastan erilaisia herkullisia kynsilakkasävyjä ja olenkin erilaisten punaisten ja vaaleanpunaisten sävyjen suurkuluttaja, lähes samansävyisiä pinkkejä löytyy varmaan ainakin vajaa kymmenen. Konadit kiinnostavat tavallaan myös enkä malta odottaa että pääsisin niitä joskus testaamaan. Kunnon kynsihuoltoja en kuitenkaan ole koskaan oikein fiilistellyt, en voi ymmärtää satasen kuussa pistämistä kynsiin, loppujenlopuksi kynnet ovat minulle kuitenkin sen verran vähäpätöinen asia. Toisaalta saatan olla vähävaraisena vain vähän pihi. Jos sitä rahaa olisi niin why not.

Anyway, tänään menetin tekokynsineitsyyteni. Kynnet olivat kuitenkin halpikset ja lähtivät mukaani ihan Seppälästä. Olen jo jonkin aikaa aina siellä käydessäni hypistellyt supersuloisia kynsiä mutta kuitenkin jättänyt ne hyllyyn koska "enhän mä käytä tekokynsiä." Kerta se on kuitenkin ensimmäinenkin.


Paketti, joka mukaan lähti, näytti tältä. Eihän noin söpöä pakettia voinut jättää kaupan hyllyyn?


Paketti sisältää 24 koristeltua kynttä (10 eri kokoa), 2g kynsiliimaa, kynsiviilan sekä manikyyritikun.


Kynsiähän voi tietenkin leikellä ja viilailla lyhyemmiksi ja erimalliseksi niin paljon kuin tykkää, yllä siis vasemmalla puolella koskematon kynsi ja vieressä käsittelemäni kynsi. Minä en henkilökohtaisesti voi sietää viisisenttisiä neliönmuotoisia tekokynsiä, tai ainakaan ne eivät sopisi omaan tyyliini tippaakaan. Pidän itse suloisista, melko pienistä ja luonnollisista kynsistä. Tai no, niin luonnollisista kuin tekokynnet voivat olla, siksi pienensinkin kynsiä melko reilusti, sekä pehmensin päädyn kaarta pyöreämmäksi.

Kynsien kiinnittäminen oli melko helppoa jopa näin ensikertalaisille. Mitä nyt tuju liima meinasi aina välillä liimata sormet yhteen. Kynsien kiinnittämisprosessi on seuraavanlainen:

  1. Työnnä kynsinauhoja taaksepäin manikyyritikun avulla.
  2. Valitse sopivan kokoinen irtokynsi, joka peittää luonnollisesti oman kyntesi. (Voit viilata kynnen sivustoa sopivan kokoiseksi jos on tarvetta.)
  3. Levitä liimaa tasaisesti irtokynnen alle.
  4. Kiinnitä irtokynsi painamalla luonnollisen kynnen päälle viiden sekunnin ajan.
  5. Poista ylimääräinen liima manikyyritikun avulla.En voi lakata tuijottamasta näitä, nää on musta ihan hirveän söpöt! Myöhemmin tulee varmasti lisää kuvia, mutta tästä näkee nyt vähäsen. Tuntuu hassulta olla näiden kanssa enkä uskalla koskea mihinkään, mutta ehkä näihin tottuu. Vinkkejä?

On muuten ollut hiljaista blogin puolella hetken ja pyydän anteeksi, mutta se on ollut tarpeellista ja hiljaisuus jatkuu vielä ainakin viikon. Edessä on nimittäin muutto ja siksi olen uppoutunut muuttolaatikoiden maailmaan. Kunhan saann muuton pois alta niin palaan normaaliin postaustahtiini. On nimittäin huikean paljon postattavaa!


Mitä tykkäätte kynsistä?


Tunnisteet: ,

9 kommenttia:

17. helmikuuta 2012 klo 11.22 , Blogger myysa kirjoitti...

Tosi söpöt! :) Mulla ei ikinä oo pysyny tekokynnet ees yhtäpäivää :P Aina sähelsin ja kuulu vaan NAPS.

 
17. helmikuuta 2012 klo 14.02 , OpenID maryihmemaassa kirjoitti...

Suloiset kynnet! Ja tuohon feissari-statukseesi: Mulla kävi about samalla tavalla, monta hirveen hyvää mahollisuutta tuli kerralla, sain kanssa töitä ja toisen duunimahdollisuuden.. Outoa, että sitten kun jotain hyvää tapahtuu, niitä hyviä juttuja tulee tonneittan (jos vähän liiottelee haha)

 
18. helmikuuta 2012 klo 6.09 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

kivat kynnet! itse aloin opettemaan geelikynsien tekoa. omat kynnet aina todella lyhyet kun aina katkeilee ym.. väsäsin sitten itelleni (suunilleen saman mittaset kun nuo sun) rakennekynnet ja olihan siinä melkonen totuttelu,en meinannu uskaltaa koskea mihinkään:D mutta viikossa olin jo tottunut ja seuraavaksi aion kokeilla hieman pidempiä ;) luonnollisessa pituudessa kuitenkin pysyen :)

 
18. helmikuuta 2012 klo 6.54 , Blogger Joanna kirjoitti...

Minäkin käytin jossain välissä paljon tekokynsiä, mutta hermo meni sitten kun liiman takia omat oli aina aika mielenkiintoisessa kunnossa.. Vinkkejä en kyllä osaa sanoa, muuta kuin että harjoittelu tekee mestarin :D Loppujen lopuksi nykyään rakennekynsilläkään ei piilareiden laitto/pois ottaminen ole ongelma. Sitä oppii jotenkin käyttämään arkipäivän askareissa sormityynyjä enemmän :>

 
18. helmikuuta 2012 klo 9.05 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Hei pieni vinkki näin nysäkyntisenä ja paljon tekokynsiä käyttäneenä: kynnet kannattaa ensin liimata paikoilleen sellaisenaan. Liiman kuivuttua kynnen lyhennys, viilaus ja muotoilu onnistuu huomattavasti helpommin eikä tarvitse näpertää irtonaisten pikkuosien kanssa. :)

 
18. helmikuuta 2012 klo 23.30 , Blogger Sohvi kirjoitti...

Musta on aina hauskaa kuulla muiden kynsienpureskelijoiden "selviytymistarinoita". Itse alan kanssa vuosien taistelun jälkeen päästä tästä rumasta tavasta eroon ja voi mikä kynsilakkojen ja kynsikoristeiden maailma mulle on nyt auennutkaan. Seuraavaksi pitääkin kokeilla tekokynsiä, on nimittäin niin söpöt! :)

 
19. helmikuuta 2012 klo 3.04 , Blogger Joanna kirjoitti...

myysa:
Mullaki lähti irti parit heti ekana yönä, mut liimasin uusiks ja nyt on pysyny :D En kyl osaa yhtään olla näiden kanssa.

maryihmemaassa:
Eikö ookkin!! Ja joo, on kyllä jännä. :) Pelottaa että kaikki otetaan samaan aikaan pois. :D

Ano:
Hahah hahahaa! Siitä se kuitenkin alkaa. :D "Mä kokeilen vähän pidempiä..."

Joanna:
Mulla on vielä ihan hyvässä kondiksessa mutta saa nähä. :D Mä en kyllä varmaan ikinä totu!

Ano:
Joo tajusin sen itteki jälkeenpäin! Mutta toisaalta lyhensin näitä ensin "juuren" päästä joten se oli pakko ehä etukäteen eniveis. :)

Sohvi:
Hahah! :D Ja se on hassua etten edes oikein tiedä että milloin ja miksi lopetin! Nää on kyllä.♥

 
19. helmikuuta 2012 klo 14.37 , Blogger Luisa^ kirjoitti...

Aivan ihanat kynnet! Itelläki on rakennekynnet kun tuollaiset ei pysy mulla. Mutta voi ku tuollaset osais joku tehdä :p

 
22. helmikuuta 2012 klo 1.34 , Blogger Joanna kirjoitti...

Hehe on kyllä! Mutta nää kyllä irtos sitten muuttolaatikkoja pakatessa tosi pian, tosin puoliksi tarkoituksella koska tajusin miten vaikeaa niiden kanssa on elää. :D It was fun while it lasted!

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu