Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Twiggy vol. 2!

sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Twiggy vol. 2!Postasin blogini alkuaikoina lyhyen kuvafiilistelyn Twiggyn meikistä, kyseessä oli sillon lähennä valokuvaukseen pohjautuva kokeilu, mutta toki sitä meikkiäkin tuli silloin vähän kokeiltua. Meikin teko tuntui sillon hirveän vaikealta, mutta tein postauksen kuitenkin ilman sen kummempia tutorialeja. Edelleen tähänkin päivään mennessä saan kyseisen postauksen kommenttilootaan postauspyyntöjä tutorialista. Viimeisin moinen kommentti saapui tänään, inspis iski ja tein itselleni Twiggy-meikin täksi päiväksi. 

Tämä meikki sopii mielestäni parhaiten teema-iltaan tai juhlaan, arkeen en näin vahvasti naamaani maalaisi. Ja on muuten vaikea meikki! Ainakin omasta mielestäni. Aikaisempi postaukseni sisälsi tosiaan niitä kuvia, mutta nyt on aika tehdä ihan kunnon Twiggy-postaus blogin nykyisellä tyylillä ohjeineen, esittelyineen, kuvineen, meikkeineen ja historioineen. Aloitetaan siis vaikkapa siitä kuka Twiggy on!

Legendaarinen "alkuperäinen" huippumalli Lesley Hornby, paremmin tunnettu taiteilijanimeltään Twiggy Lawson omasi suorastaan maalatun meikkaustyylin, joka käytännössä määritteli kokonaisen vuosikymmenen. 16 vuoden iässä 60-luvun puolivälissä hänestä tuli ensimmäinen kansainvälisesti tunnettu huippumalli.

Tavaramerkkinään äärimmäinen laihuus, sekä poikamainen figuuri ja hiustyyli, hänen mököttävät huulensa ja vastustamattoman söpöt ilmeensä hallitsivat 60-luvun muotilehtiä. Twiggyn (kauniilla tavalla) hämähäkkimäiset silmät ja yksinkertainen, moderni tyyli vaikuttivat suuresti Englannin ja Yhdysvaltojen muotiin aikanaan ja tekee niin edelleen. Yhä tänä päivänä häntä pidetään 60-luvun kasvoina.
  • Pohjustus: Primer (Oriflame), Cover All (Wet 'n' Wild), tasoittava meikkivoide (Yves Rocher), kivipuuteri (Oriflame), poskipuna (Natural Glow, MaxFactor).
  • Silmät: Vaaleansininen luomiväri (120-paletti), geelieyeliner (Maybelline), eyeliner (Exaggerate, Rimmel) kulmakarvasetti (Wet 'n' Wild), ripsiväri (Masterpiece, MaxFactor), tekoripset ja liima (Depend).
  • Huulet: Huulipuna (01 Natural Beige, We Care Icon), huulirasva (Labello).
Ennen kuin hyökätään silmämeikin kimppuun, puhutaan ensin muusta meikistä! Twiggyn kasvot oli meikattu hyvin luonnollisesti ja hän harvoin edes piti meikkivoidetta. Tasainen ja virheetön iho on silti avainasemassa tässä meikissä ja siksi levitin hyvin peittävän kerroksen meikkivoidetta omille kasvoilleni. Jos omaat pisamia niin syleile niitä ja pyri olemaan peittämättä niitä! 

Puuteroi kasvot hyvin tasaiseksi ja levitä poskille vaaleanpunaista huulipunaa hyvin hennosti. Kulmakarvat tulee meikin mukaiseseti pitää ohuina ja hillittyinä. Huulipuna tulee pitää ehdottoman nudena ja huomaamattomana, parhaiten mielestäni 60-luvun malliin sopii hyvin vaalea vaaleanpunaiseen taittava nude-puna.


SILMÄMEIKKI (STEP BY STEP)


1. Levitä ensin koko liikkuvalle luomelle mahdollisimman kirkasta vaaleansinistä. Parhaiten tähän sopii vahva, pigmenttinen sävy jota on hyvä levittää jopa pari kerrosta. Alaluomen ulkonurkkaan voi myös levittää ohuesti mustaa ja täysin ulkonurkasta sisänurkkaan samaista vaaleansinistä.


2. Piirrä eyelinerillä musta rajaus ripsen tyveen. Aloita sisemmästä silmänurkasta ja piirrä tasainen rajaus, joka jatkuu suoraksi siiveksi kohti ohimoita. Jos haluat korostaa Twiggyn suuria bambimaisia silmiä, tee rajauksesta hieman paksumpi silmän keskikohdalla.


3. Aika alkaa työstää sitä vaikeampaa osuutta eli tummaa luomivakoa. Ensin on hyvä vähän luonnostella luomivakoa mustalla luomivärillä viiston kulmapensselin avulla. Mistä tahansa luomiväristä saa tummempaa kostuttamalla pensselin pään. Jos sinulla ei ole merkittävää luomivakoa, piirrä rajaus siihen kohtaan missä se voisi olla. Tumma rajaus tulisi alkaa aivan silmän ulkonurkasta ja jatkua sisemmän rajauksen mukaisesti aivan siiven kärkeen asti.


4. Lopuksi pitää vain yksinkertaisesti työstää luomivakoa niin tummaksi kuin mahdollista. Itse käytin geelieyelineria ja viimeistelin vielä nestemäisellä eyelinerilla. Geelieyelinerin sijasta myös kajaali toimii hyvin. On tärkeää pitää luomivaon rajaus nimenomaan suhteellisen terävänä, eli älä häivytä! Meikki voi tuntua alkuun omituiselta kun luomivaon rajausta ei ole perinteisesti pehmeästi häivytetty, mutta juuri siinä piilee tämän meikin juju. Tarkoitus on pitää tummat rajaukset mahdollisimman mustina ja tarkkoina, ja liikkuvan luomen sen sijaan mahdollisimman kirkkaana ja valoisana.


5. Lopuksi juuri ne Twiggyn jo tavaramerkiksi muodostuneet ripset! Niistä olisi tarkoitus tehdä mahdollisimman massiiviset ja näyttävät. Siksi lähes välttämätöntä tälle meikille ovat tekoripset, jopa kahdet jos tahtoo panostaa! Taivuta yläripset ja levitä niille kevyesti ripsiväriä, aseta tekoripset paikoilleen ja levitä vielä kevyt kerros ripsiväriä, jotta oikeat ripset sekoittuvat hyvin toisiinsa. Toinen tärkeä elementti on alaripset, jotka on helppo luoda Twiggymäiseen tyyliin. Nosta ripsiväriharja tyypillisestä vaakasuorasta asennosta pystysuoraan asentoon ja levitä väriä alaripsille liikuttamalla harjaa edestakaisin silmän sisänurkalta ulkonurkalle. Näin tekemällä alaripset ryhmittyvät tähdensakaramaisiksi ryhmiksi. Jos tahdot korostaa Twiggy-efektiä, voit vielä maalata ryhmittymien päälle kevyen mustan kerroksen eyelinerilla tai tehdä pieniä pisteitä ryhmittymien juureen.


Nyt on kunnon postaus tästäkin meikistä! Mitäs tykkäätte ja lähdettekö joskus kokeilemaan?

Tunnisteet: , , , , ,

15 kommenttia:

5. helmikuuta 2012 klo 11.05 , Blogger Amanda kirjoitti...

Aaaa, aivan ihana! Oot kyl super taitava!

 
5. helmikuuta 2012 klo 11.27 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Ihana! Kokeilen varmasti heti huomenna:)

 
5. helmikuuta 2012 klo 11.34 , Blogger Katya kirjoitti...

Tosi ärsyttävää hei tämmönen ku oot noin taitava. :D

 
5. helmikuuta 2012 klo 11.40 , Blogger hanna kirjoitti...

JEE!! Nyt näyttäis sellasilta ohjeilta, että mäkin ehkä osaisin. Oot upee! :)

 
5. helmikuuta 2012 klo 11.57 , Blogger Jessica kirjoitti...

Ihana ihana ihana! Olispa jo teemabileet!

 
5. helmikuuta 2012 klo 12.24 , Blogger Jemina kirjoitti...

minun on nyt pakko sanoa, että vaikka en yleensä perustakaan näin vahvoista meikki-hius-tyyli-blogeista, niin teet tätä niin ammattimaisesti, ettei tätä voi olla ihastelematta!

itse olen tosiaan sitä porukkaa, joka juuri ja juuri hallitsee ripsivärin käytön yläripsillä. joten inspiroivaa!

 
5. helmikuuta 2012 klo 22.14 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Todella kaunis meikki, ja erittäin taitavasti tehty ja sovellettu omille kasvoillesi. Oikea taideteos, joka tuo kunniaa sekä esikuvalleen että Sinulle.

Blogiasi on ilo lukea, ja valokuvasi ovat upeita ja tarkkoja. Kiitos, kun jaat inspiraatiota ja iloa meille muillekin. Mukavaa viikkoa.

 
6. helmikuuta 2012 klo 0.25 , Blogger Vuokko kirjoitti...

No tykkään. Tosi hyvin neuvottu ja vähemmänkin osaavat pystyy helposti seuraaman sun ohjeita! :)
http://365dayswithvuokko.blogspot.com/

 
6. helmikuuta 2012 klo 6.35 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

voi mäki haluan olla joskus noin taitava meikkaaja :) ihana sinä <3

 
6. helmikuuta 2012 klo 11.42 , Blogger Joanna kirjoitti...

Amanda:
Hiiii kiitos! :)

Ano:
Jeeeee kiva, kokeilemaan vaan! :)

Katya:
Noh ei mitään ärsytyksiä vaan harjottelemaan!!

hanna:
Jipiiiii varmasti osaat! :) Kiitos!

Jessica:
Teemabileet.♥

Jemina:
Ihii kiiiiiiitos♥!

Ano:
Kiitos todella paljon! :) Ihanaa jos blogini inspiroi! Hyvää viikkoa sinnekin!

Vuokko:
Jeee kiva jos pystyy! Yritän tehdä mahdollisimman selkolukuisiksi! :)

Ano:
Harjoittelemalla oppii! :) Kiitos. ♥

 
7. helmikuuta 2012 klo 8.32 , Blogger Jasmin kirjoitti...

Aijjaij! Nää on kyllä ihan parhaita nää julkkimeikkipostaukset! :) Ja viel ohjeet kaupan päälle, oot supernainen<3 :)

 
7. helmikuuta 2012 klo 9.35 , Blogger Joanna kirjoitti...

Kiva, että tykkäät. :)

 
7. helmikuuta 2012 klo 10.20 , Blogger eve kirjoitti...

voi kuinka kaunis ja ihanat silmät!!:)
http://life-of-eve.blogspot.com/

 
7. helmikuuta 2012 klo 12.36 , Blogger Hanna kirjoitti...

Just löysin sun blogin ja tän postauksen perusteella nyt rakastuin ja liityin lukijaksi. Twiggy <3 Pitääki kokeilla vastaavaa meikkiä.

Ja tota ku en tosiaan ole aiemmin seurannut, niin eisaste apo tin ellada eli oletko kreikasta?

 
8. helmikuuta 2012 klo 10.16 , Blogger Joanna kirjoitti...

eve:
hihiiii kiitos♥

Hanna:
Jee kivakiva! Tervetuloa matkaan. :) Olen puoliksi kreikkalainen joo!

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu