Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Räpsyti räpsyti.

sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Räpsyti räpsyti.

Kun olin vielä lapsi, siis ihan lapsilapsi, minulla oli aivan järkyttävän pitkät ripset. Vaikka näin itse sanonkin, minulla oli luonnostaan todella kauniit, pitkät, tuuheat ja kaarevat ripset. Sitten löysin kuitenkin ripsivärin sekä giljotiinin (ripsentaivuttajan) ja nykyään omat ripseni edustavat lyhyinä tynkinä, jotka näkyvät tuskin mihinkään ilman ripsiväriä sekä sitä taivuttajaa, joista en vain kykene luopumaan.

Olen salaa aina tahtonut ripsenpidennyksiä, mutta ne ovat niin hintavia ettei yksinasuvan opiskelijan kuukausibudjetilla moisia oikein kustanneta. Kun siis ystäväni Riitta kertoi tilanneensa setin ripsienpidennysten tekoa varten ja ilmoitti tahtovansa minut koekaniiniksi, en juurikaan epäröinyt. Olen kuullut kauhutarinoita siitä miten huonosti tai huolimattomasti jopa ihan kauneusliikkeissä tekoripsiä joskus tehdään, tai nähnyt kuvia harvakseltaan kiinnitetyistä pidennyksistä tyylillä viisi per silmä ja valmis. Ystävääni kuitenkin luotin, ja sitäpaitsi sovittiin heti alkuunsa, että jos ripset epäonnistuvat voidaan ne ottaa heti pois siihen tarkoitetuilla tököteillä, Riitta tahtoi vain treeniä.

Lopputulos oli mielestäni aivan huikea, eikä oikeastaan mikään lopputuloksessa pistänyt erityisesti silmään (no pun intended) ainakaan huonolla tavalla! Riitta oli tosi huolellinen ja meillä meni koko päivä ripsien parissa, mutta uskon että hän oppi paljon enkä vain pääse sen yli miten kivat ripsistä tuli ensimmäisiksi mitä hän on koskaan tehnyt! Tietysti minulla nyt ei ole kokemusta mihin verrata, mutta näistä minulla ei ole mukisemista! Ohessa kuvia lopputuloksesta. Sydän sydän sydän.


Koska en käynyt ammattilaisella ottamassa pidennyksiäni, ei tästä tule sellainen jonkun tietyn kauneusliikkeen hehkutus-postaus. Sen sijaan ajattelin kertoa pidennyksistä näin yleisesti sen verran mitä tiedän.

Ripsenpidennykset kiinnitetään kestoliimalla omaan ripseen kiinni. Koska ripsikarva ei ole kosketuksissa silmäluomen kanssa, ihon talineritys ei pääse heikentämään kestoripsen kiinnitystä ja ripsille saadaan parempi pysyvyys kuin suoraan luomelle kiinnitettynä. Myös lyhyihin ripsiin saadaan näyttävyyttä lisäämällä pituutta, tuuheutta tai molempia. Jos ripset tarvitsevat väriä, suositellaan ripset värjättävän kestoväreillä pari päivää ennen ripsien pidennyksien laittoa, juuri värjätyillä ripsillä ei pidennyksiä kannata mennä ottamaan.

Kuten hiuksia, myös ripsiä irtoaa aika ajoin. Omien ripsien elinikä on n. 3 kuukautta, jonka aikana ripsi kasvaa ja sitten putoaa pois. Luonnollisten ripsien vaihtumisen yhteydessä putoavat pois myös luonnolliseen ripsikarvaan kiinnitetyt tekoripset. Omien ripsien kasvuun vaikuttavat perintötekijät, ravinto sekä ympäristötekijät. Oikein tehtynä pidennysten ei pitäisi irrottaa omia luonnollisia ripsiä! On kuitenkin minusta aika ilmiselvää, että ihan kaikki lisäkkeet vaikuttavat aina alkuperäisen laatuun, oli kyse sitten tekokynsistä, tekohiuksista tai tekoripsistä.


Ripsenpidennysten kanssa eläminen on ollut aika jännää! Niitä pitää koko ajan vähän miettiä, koska mitä tahansa ei voi tehdä etteivät ripset putoa eikä silmiä voi hieroa koko ajan. Ensimmäiset 24-48 tuntia ovat merkittävimmät, sillä silloin liima ja ripset asettuvat paikoillensa. Ripsiä tulisi harjata ainakin kerran päivässä jos ei tahdo suuntaan jos toiseenkin harottavia ripsiä. 

On siis aika pitkälti paskapuhetta mainostaa ripsenpidennyksiä asiana, joka "säästää aikaa aamuisin" sillä vaivaa niistä kyllä on kaikenkaikkiaan enemmän kuin siitä ripsivärin levittämisestä johon menee ainakin minulla alle minuutti aamuisin. Kaikki se vaiva on kuitenkin pidennysten arvoista, sillä lopputulos on näyttävä ja olo on heti vähän sievempi. Tässä muutamia asioita, jotka on kuitenkin syytä ottaa huomioon ennen pidennysten ottamista.

  • Ripsiä kannattaa harjata ripsiharjalla kerran päivässä.
  • Pidennyksien huoltoväliksi suositellaan 3-4 viikkoa.
  • Saunominen tai kuuma suihku ei irrota ripsiä, mutta jatkuva kuuma ilma saattaa heikentää liimaa.
  • Ripsivärin käyttö ei ole kiellettyä, mutta ripsivärin tulee kuitenkin olla öljytöntä ja sitä kannattaa laittaa vain ripsien kärkiin. Vedenkestäviä ripsivärejä pitää välttää, sillä niille on omat poistoaineensa, joista suurin osa sisältää öljyjä. Nämä saattavat heikentää ripsien pidennyksessä käytettävää liimaa jolloin keinoripsi voi irrota.
  • Ripsivärin käytössä eniten ripsenpidennyksiä rasittaa lähinnä värin poistaminen. Ripsiväriä pois pestäessä tulisikin ripsenpidennysten aikana käyttää öljytöntä puhdistusainetta.
  • Pidennysten kanssa voi käyttää piilolinssejä.
  • + SATA MUUTA SÄÄNTÖÄ, GOOGLETTAMALLA LÖYTYY!


Kaiken kaikkiaan olen kyllä todella tyytyväinen että suostuin Riitan koekaniiniksi sillä rakastan uusia räpsyttimiäni. Missään tämän postauksen kuvissa ei ole yhtään ripsiväriä, joten ero on todellakin suunnaton! Näin kesän kynnyksellä pidennykset tuntuvat muutenkin inspiroivan luonnolliseen meikkiin, sillä on jotenkin niin ihanaa vain sipaista kasvoille vähän jotakin voidetta ja punaa, punata myös huulet ja rientää ovesta ulos. Kesästä puheenollen, näytänkö muuten jotenkin ruskeammalta? ;) No, siitä lisää myöhemmin.

Mitä mieltä olette Rittan ensimmäistä kertaa ikinä tekemistä ripsenpidennyksistä? Me likes! Ja onko siellä ruudun takana muuten muita tekijöitä, joilla olisi jakaa vinkkejä pidennysten tekemiseen tai ylläpitämiseen?


Tunnisteet: , , , ,

12 kommenttia:

8. huhtikuuta 2012 klo 7.18 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

kaunotar oot (tekoräpsyttimillä tai ilman) :--) mutta eihän siitä mihinkään pääse, että kyllä nuo tuo oikein kivan lisän jo muutenki upeisiin kasvoihisi! ♥

 
8. huhtikuuta 2012 klo 7.29 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

upeet räpsyt!

 
8. huhtikuuta 2012 klo 7.33 , Blogger Heiddd kirjoitti...

Ihan kivan näköiset :) Itsekkin meinaan kokeilla ensiviikolla ripsienpidenyksiä :)

http://emiliasiii.blogspot.com/

 
8. huhtikuuta 2012 klo 8.13 , Anonymous Annie kirjoitti...

Todella nätit!

Ajattelin jakaa vähän omakohtaisia kokemuksia.

Kyllä ne ripsipidennykset ainakin minun aamujani nopeuttivat huomattavasti. Riippuu varmaan toki paljolti siitäkin, että millaisen meikin yleensä tekee. Itse tykkään kuitenkin näyttävistä silmistä ja teenkin rajaukset melkein joka päivä silmiin, mutta tekoripset itsessään ovat niin näyttävät, että ripsipidennyksiä käyttäessäni yleensä en tehnyt silmään minkäänlaista meikkiä. Pääsin paljon helpommalla siis aamuisin. :)

Ripsienpidennyksien miinukset kuitenkin ehkä painoivat vaa'assa enemmän kuin plussat, omalla kohdallani siis. Yksi sana: opiskelijabudjetti, joka selittää varmaan paljon. :D Ystäväni teki minulle pari kertaa pidennykset paljon halvemmalla kuin liikkeessä, mutta kyllä silti mielummin laitan rahani johonkin muuhun, kuten ruokaan ja vaatteisiin...
Mulla on myös melko herkät silmät, jotka vuotaa ja punottaa usein ja hieron niitä paljon. Pidennyksiä kun ei saisi hieroa yhtään, niin ongelmia tuli jonkun verran... Tosin siihenkin tottui.

Mut joo, ihanat räpsyttimet on! Tekisi mieli itsekin ottaa taas. :) Houkuttaa kyllä myös kokeilla Lash Food-nimistä ripsiä kasvattavaa tököttiä, se kuulemma oikeasti toimii!

 
8. huhtikuuta 2012 klo 10.50 , Blogger Noora kirjoitti...

nätit on, tosi luonnolliset :-) ja supernätit ensikertalaiset tekemisiksi, woopwoop!

itse otin ensimmäistä kertaa pidennykset viime syksynä ja tänään sitten loppu kärsivällisyys niihin tyhmien pikkujuttujen takia ja otin ne pois. en kestäny sitä et piti suihkussa aina varoa kastelemasta kasvoja, ripset osoitti aamuisin kaikki eri suuntaan sillä silmäni vuotaa joka yö, rajausten poistaminen vaikeaa ja vitsit, ärsyttävintä ehkä se, että ekat kaks viikkoo ripset on täydelliset, kolmannella ookoot ja neljännellä sellaset ettei viitti tyyliin lähtee ulos :-D

nojoo. ehkä taas joskus haha!

 
8. huhtikuuta 2012 klo 13.43 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Katoinki et näytät ruskeemmalta :)Jee minä olen käyttänyt hetken ACOn ruskettavaa kasvovoidetta, siten on niin helppo näyttää hehkuvalta ja elävältä ja sillai :D

 
9. huhtikuuta 2012 klo 0.14 , Anonymous Sofia kirjoitti...

IHANAT ripset! Nyt iski muuten inspiraatio tilata itekkin tollanen setti ja alkaa harjottelemaan. Veikkaisin kyllä, että noita on itselle helvetin hankala tehdä? Mut kaveriin vois harjotella, mulla on ihan sama tilanne ettei rahaa siihen ~100€ ripsien laittoon ja ~40-80€ huoltoon kuukausittain ole TODELLAKAAN varaa, vaikka tommosia kaipaisinkin, omat kun on tyngät ja kaiken lisäksi myös vaaleat :(

 
9. huhtikuuta 2012 klo 3.58 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mitä huulipunaa/kiiltoa sulla on? :) ja mitä itseruskettavaa tms?

 
9. huhtikuuta 2012 klo 4.34 , Blogger Sonia kirjoitti...

Mä oon pidättäytynyt ripsien taivuttamisesta, kun kaartuvat jo valmiiksi - en oo itse asiassa koskaan ees kokeillut. :D Ripsiin en pidennyksiäkään halua kun en halua riskeerata omien kuntoa.

Hehe, kosmetiikkabloggaaja, joka ei ole ikinnä taivuttnut ripsiä :D

 
9. huhtikuuta 2012 klo 7.11 , Blogger Joanna kirjoitti...

On kyllä kauniit räpsyt! Musta on ihanaa just kun tuossa "nurkassa" silmäkulmissa on pitkät ja kauniit ripset, saatan joskus jonkun irtoripsen lisätä siihen omasta ilosta.
Sinänsä mulla ei ois tarvetta ripsienpidennyksille kun omatkin on ihan nätit, mutta toi "helppous" on kuitenkin mietityttänyt, että pitäiskös sittenkin. Silti, käytän kuitenkin melkein jokapäivä silmämeikkiä (rajaukset on ihan must) niin epäilen hieman kuinka meikin sais kunnolla pois vahingoittamatta räpsyjen kaarevuutta laisinkaan.

 
10. huhtikuuta 2012 klo 11.10 , Blogger Nenna kirjoitti...

vuuuii, oot kyl nii superkaunis. noi käy sulle :3!

http://installationofmaterials.blogspot.com/

 
11. huhtikuuta 2012 klo 8.24 , Blogger Petra kirjoitti...

On kyllä tosi kivat räpsyt!!

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu