Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

!!! Tuoli

sunnuntai 6. toukokuuta 2012

!!! Tuoli

Iiks, nyt vähän sisustusjuttua! Näin kevään korvilla tekisi mieli vain istua ulkona koko ajan, enää muutama kuukausi niin varmasti jo istunkin. Ihan täyspäiväisesti. Kun muutin tähän asuntoon vähän aikaa sitten, oli piha samassa kunnossa kuin nytkin - ei minkäänlaista sisustusta lukuunottamatta muutamaa tuhkakupin virkaa toimittavaa limutölkkiä ja kasvillisuutta lähinnä olevat elävät olivat lähinnä suloisiin keltaisiin kukkapurkkeihin mädäntyneet jo maata pitkin matelevat "kasvit." Olen siunattu siinä mielessä, että vaikka asunkin opiskelija-asunnossa, meillä on pieni, aidattu, kuistimainen piha aivan ulko-oven edessä. Ongelma, tai ehkä ennemminkin hidaste on, että se on edelleenkin äskenkuvailemassani kunnossa.

Tänään kuikuilin salaa vähän naapureiden kuisteja kävellessäni kotiin ja huomasin kuinka joku kekseliäs opiskelija oli nostanut silminnähden vanhan vaalean nahkasohvan ulos kuistille. Inspiroiduin ja ajattelin miten ihana idea. Sohva oli siinä kunnossa, että sisältä se olisi lähtenyt minultakin jo roskikseen, mutta ulkona se näytti hauskalta. Rupesin pohtimaan pitäisikö meidänkin pikku pihalle keksiä jostakin sohva. Ennen kuin huomasinkaan, silmiini osui pihalle tuotu suuri roskalava joka suorastaan pullotti yli antimiaan. Sieltä silmiini osui jotakin joka ei ehkä ollut sohva, mutta joka oli pakko silti kaivaa pohjalta.


Nimittäin lavalla paistatteli kolme näin kaunista tuolia! Tuolit olivat sen verran haperossa kunnossa, että ymmärrän kyllä hyvin miksi joku on niistä tahtonut luopua, mutta omaan silmääni ne näyttivät vain vaikuttavilta. Yksi tuoleista oli niin heiveröinen, että hajosi heti käsiin, toinen oli sen verran huonossa kunnossa, että ehjänä pysyy mutta istumista tuskin kestää, tämä kolmas sen sijaan on aivan ehta tuoli ainakin toistaiseksi. Ihan sitä istumistakin varten.

Eniten rakastan tuolin vanhanaikaista muotoilua, ja juuri siihen iskinkin silmäni. Kaikki jalkojen yksityiskohdista tuolin selkänojaan herättää sydämessäni lämpimiä tuntemuksia. Minua kuitenkin viehättää myös tuolin vähän kulunut, harmahtava ulkoasu, jota moni muu varmaan myös kaihtaisi.


Tuoleista säästin siis kaksi, toisen ihan istumista varten ja toisen ajattelin vaikka tyrkätä keskelle kukkapenkkiä. Kysymys kuuluukin pidänkö tuolit näin kuluneiden näköisinä vai maalaanko ne jollakin värikkäällä sävyllä kesää ajatellen. Mitä mieltä te olette? Ikävä totuus on, että nämä tuolit ovat jo elinikänsä loppupuolella ja jossakin vaiheessa niistä tulee niin istumista kestämättömiä, että ne on molemmat pakko asettaa sinne kukkien keskelle. Sitä ajatellen minusta olisi kiva jos ne olisivat värikkäitä. 

Koska olen kodissani panostanut sisällä lähinnä tyylliteltyyn ja pelkistettyyn mustavalkoiseen, minusta olisi ihanaa jos kuistimme olisi niin täynnä värejä, että ohikulkijoita ja vierailijoita alkaisi joko hymyilyttää tai puistattaa. Tällä hetkellä minun voi, niin kovin harmaa pikkupihani kaipaa elvyttämistä, ja tahtoisin kesän lähestyessä istuttaa sinne rutkasti erilaisia värikkäitä kukkia, ostaa sinne amppelin, raivata rikkaruohot, värjätä kaiken sadoin eri värein ja tehdä kuististamme paikan, jossa on mukava kesäisin istuskella vaikka juomassa aamukahveja.

Mitä mieltä olette, värjätäänkö vai pidetäänkö harmaana? (Vai vastasinkohan jo itse kysymykseeni...) PEETA AUTA!! :D Ja oliko tämä teidän mielestänne löytö vai roska? Ja tykkäättekö sisustuspostauksista?! Apua paljon kysymyksiä!


Tunnisteet: , ,

12 kommenttia:

6. toukokuuta 2012 klo 9.59 , Blogger Peeta kirjoitti...

Vaikea! Ihanalta näyttää noinkin mutta kyllä värikkäätkin olis ihanat! Varsinkin kun eilen kävin serkkutytön luona ja siellä oli terassilla erivärisiksi maalatut tuolit ja ne näytti niin ihanilta räsymaton kanssa niin kai mä sitten kallistuisin nyt kuitenkin maalaamisen puolelle :---)))

 
6. toukokuuta 2012 klo 10.31 , Blogger Q kirjoitti...

ihanat penkit!

 
6. toukokuuta 2012 klo 11.06 , Blogger Noora kirjoitti...

Sait miulta haasteen! :-)

http://bestmemories-norre.blogspot.com/2012/05/haaste.html

 
6. toukokuuta 2012 klo 11.08 , Blogger veera kirjoitti...

Ihana<3 ja tykkään kovasti sisustuspostauksista. Tuoli on kiva noinkin, mutta ainahan on kiva herättää huomioo ;D Nyt vaan rupeet hamstraamaan tuoleja ja maalailet pinkeiks ja keltasiks :)

 
6. toukokuuta 2012 klo 12.13 , Blogger Elina kirjoitti...

väriä nana väriä, tyhmä kysymys :D

 
6. toukokuuta 2012 klo 12.14 , Blogger triinusmo- kirjoitti...

Ihanat tuolit! Vitsi mua hymyilyttää ku luin tota tekstiä niin ajatelin ,että "mitäköhän mieltä Peeta ois " ja sit tos lopussa kirjoitikin, että mitä mieltä Peeta on :D
ps. aivan ihana blogi täältä oon keränny jo vaikka mitä vinkkejä ja löytöjä!!! :)

 
6. toukokuuta 2012 klo 13.51 , Blogger riinam kirjoitti...

Mulla on ehdottomasti menossa nyt turkoosi-kausi, joten maalaisin ainakin toisen noista turkoosiksi! Toisen ehkä säästäisin tuollaisenaan.

 
7. toukokuuta 2012 klo 3.52 , Blogger Peeta kirjoitti...

Mintunvihreä!!!! :)

 
7. toukokuuta 2012 klo 8.17 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

värjätään jollain pirteällä värillä! aika kiva löytö :)

 
7. toukokuuta 2012 klo 10.26 , Blogger Jenny kirjoitti...

LÖYTÖ! Turkoosi, keltainen, pinkki, lime tai joku muu oikein värikäs!

 
9. toukokuuta 2012 klo 13.02 , Blogger Peeta kirjoitti...

Pakko vielä kolmas kommentti tulla laittamaan, perustellakseni tota mintunvihreetä :) Se sopis ihan täydellisenä vastaparina ton talon värin kanssa.

 
10. toukokuuta 2012 klo 1.47 , Blogger Joanna kirjoitti...

Peeta, Peeta & Peeta:
Joo mäkin inspiroiduin lopulta värikkyydestä ja päätin, että värikäs kuisti tulee! Meidän aitakin on keltainen. :) Olin ajatellut, että pinkki ja turkoosi mutta voi ITKU, toi mintunvihree kuulostaa kyllä kanssa nyt hyvältä... Pitäiskö käydä vielä kuikuilemassa kolmatta tuolia. :D

Q:
Eikö!!!

Noora:
Kiitos! :)

veera:
My plan exactly!

Elina:
Eikä oo.

triinusmo-:
Hahah, Peetalta kandee kysyä! :D Kiva, että tykkäät blogista.♥

riinam:
Mietin että yks turkoosiksi kyllä!! :)

Ano:
Eikö ookin kiva!! Piristyin ja innostuin :)

Jenny:
Väriä tulossa!! :)

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu