Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

"Live a little!"

tiistai 3. heinäkuuta 2012

"Live a little!"

Sanotaan, että hiukset ovat naisen kruunu ja minä ainakin tunnun vaalivan omaani kuin sellaista. Huolimatta satunnaisista kokeiluistani hiusten saralla sekä lähes päivittäisestä suoristusrautapahoinpitelystäni en ole koskaan uskaltanut kummemmin mitenkään radikaalisti värjäillä pehkoani. Toki olen tehnyt oh, niin vaikuttavia (...) sävyvaihteluita esimerkiksi tummanruskeasta mustaan tai pähkinänruskeasta kastankanruskeaan (hurjaa!!) mutta koskaan en ole rohjennut värjätä sen shokeeraavammin. Esimerkiksi syvänpunaista tukkaa olen himoinnut viimeiset viisi vuotta sitä kuitenkaan toteuttamatta. 

Miksi? No se värinpoisto pelottaa. Samalla puolet kavereistani vaihtavat hiustensa väriä shokkiväristä toiseen viidesti vuodessa sen kummemmin murehtimatta asiaa. (Tunnistatte kyllä itsenne.) Purin sydäntäni aiheesta ystävälleni hiljattain pohtiessani jälleen vuosittaista "josko tämä olisi se vuosi kun värjäisen punaiseksi"-jaaritteluani. Kun hän viimein sai tuskaiselta papatukseltani hetken puheenvuoron hän totesi lempeästi, mutta hyvin tomerasti "Hei, live a little! Me eletään vaan kerran ja meille on annettu tää yksi tukka värjättäväksi!" Tai jotain sen tapaista. Mun oli vaikea keskittyä kun tuijotin sen shokkipunaista tukkaa.


Tällä hetkellä suunnitelmissani on mennä syksyllä kampaajalle ja vaihtaa väriä tummanruskeasta tummanpunaiseksi. Iik! Nyt olen kuitenkin alkanut pohtimaan, että jos nyt kerran syksyllä lähden ottamaan sen värinpoiston niin pitäisiköhän siitä ottaa kaikki irti. Blondia en ole koskaan halajannut sillä sepä vasta hupaisa näky olisikin, mutta hiljattain olen menettänyt sydämeni täysin hempeälle vauvavaaleanpunaiselle. Se olisi hirveän kiva välivaihe ennen laskeutumista siihen tummanpunaiseen. Mutta onko pokkaa? Ei taida olla. 

Vaaleanpunainen on maailman ihanin väri ja se tekee minut iloiseksi. Vaaleanpunaisia asioita ovat mm. Elviksen Cadillac, UFO-drinkit, osa Amerikan pastilleista, Jennifer Lopezin Ben Affleckilta saaman kihlasormuksen timantti, rintasyöpätaistelun symbolinauha, cupcaket, Alecia Beth Moore, purkka, perinteiset pyyhekumit, Hello Kittyn rusetti, hattara, halinallet... kaikki ihania asioita!!

Vaaleanpunainen tukka on kahmaissut syleilyynsä myös lukuisia julkisuuden hahmoja kuten Lauren Conradin, Rachel McAdamsin, Katy Perryn, Sienna Millerin, Nicki Minajin (ylläri), Taryn Manningin, Miley Cyrusin, Audrey Kitchingin, Carrie Underwoodin sekä Gwen Stefanin. Selailin innostukseni syöverissä muiden kirjoittamia artikkeleita vaaleanpunaisista hiuksista ja Cheryl Wischhover Fashionistasta kirjoitti oppineensa seuraavat asiat värjätessään hiuksensa vaaleanpunaisiksi:

  • Vaikka olisi aikaisemmin luullut pukevansa päällensä vain mustaa, vaaleanpunaisen kuontalon kanssa huomaa yhtäkkiä että vaatekaapista löytyy paljonkin väriä.... ja se kaikki näyttää tökeröltä vaaleanpunaisen tukan kanssa.
  • Starbucksilla työskentelevät ihmiset rakastavat pinkkiä tukkaa, Cheryl koki vastaanottavansa enemmän kohteliaisuuksia tuntemattomilta baristoilta kuin aikaisemmin.
  • Vaaleanpunainen tukka semi-virallisessa muun kuin muodin ympärillä pyörivässä tapahtumassa saa illaksi palkatun valokuvaajan ottamaan kuvia koko illan ajan koska satut olemaan ainoa huoneessa, jolla on vaaleanpunaiset hiukset.
  • Pähkinänkuoressa: Jos et pidä huomiosta, vaaleanpunaiset hiukset eivät välttämättä ole maailman paras idea. Jopa New Yorkissa, luonnonoikkujen luvatussa kaupungissa, kerää helposti katseita. Vaaleanpunaiset hiukset pitää siis kantaa ylpeästi.

Onko joku muukin ihastellut internetin syövereistä pastellivaaleanpunaisia hiuskuontaloita vai onko kenties jollakin teistä onnekkaista penteleistä sellainen ihan itsellään? (Nyt on muuten sopiva aika toimia auttavana täti-tomerana ja todeta "Joanna, älä ota värinpoistoa.")Tunnisteet: , , ,

23 kommenttia:

3. heinäkuuta 2012 klo 16.00 , Blogger Jane kirjoitti...

Joanna, älä ota värinpoistoa. :D
Itselläni oli kaveri, joka parin vuoden ajan värjäsi shokkiväreillä. Lopputulos: hiukset katkeilivat ja ohenivat järkyttävästi, eivät kestäneet mitään käsittelyä, olivat kamalaa hamppua ja kiillotonta narua. Hän ajoi pään siiliksi.

 
3. heinäkuuta 2012 klo 16.19 , Blogger Joanna kirjoitti...

Jane:
Kiitos! :D Mutta huom. on eri asia värjäillä shokkiväreillä pari vuotta, minä värjäisin vain kerran. :) Siiliä musta ei tule! (vaikka ne söpöjä onkin)

 
3. heinäkuuta 2012 klo 16.29 , Blogger Sasse kirjoitti...

Parturikampaajan näkökulmasta musta sun tukkalaatu tänne kuvaruudun puolelle näyttää siltä että kyllä se vaalennusta kestää. Hiukset on uusiutuva luonnonvara, kannattaa kokeilla. Vanhempana kun ei pakolla sitten lähde enää (kun ei ole sopivaa ja blaa blaa blaa).
Ite ihastuin vaaleanpunaiseen tukkaan. Loppujenlopuksi värikokeilujen ja hiusmalleilun jälkeen tukan väri oli yhä epämiellyttävä -> pakenin blondiin ja siitä suoravärien ihmemaailmaan. Hattaranpinkin ja räikeän lohenvärisen välimaastoissa mallailen nytkin.

En tajua miten ensimmäisen kommentoijan kaverin tukka on voinut mennä ohueeseen siilikuntoon kuin että kys. henkilö on sitten blondannut koko päätä alltid. Suoravärit on kuin hoitoainetta. Tyveen vaan vaalennusta tarvittaessa. Jee jee.

 
3. heinäkuuta 2012 klo 22.44 , Blogger Inna kirjoitti...

Nythän on markkinoille tullut hiusluomivärejä, sävyinä pinkki, violetti ja oranssi joilla voi "värittää" itselleen raitoja yms, ihan miten itse tykkää ja lähtevät ihan kertapesussa pois. Valitettavasti ne taitavat toimia lähinnä vain vaaleilla hiuksilla, en tiedä kuinka bruneteilla. Tarkoituksenani olisi kokeilla, sillä olisihan se kiva silloin tällöin tehdä edes pari värikästä raitaa hiuksiinsa ilman värjäysoperaatiota.

Itse nuorempana pelleilin shokkivärien kanssa, kirkkaan violetista sähkönsiniseen ja punaiseen mutta se jatkuva värjäily rasitti hiuksia aika tavalla. :) Eri asiahan se on vain kerran värjätä, mutta kun silloin se oli vain niin kiva vaihtaa parin viikon välein hiusten väriä, johon sisältyi niitä vaalennuksia. Ymmärtääkseni suoravärit eivät juuri hiuksia rasita ja niiden käyttöä jotkut suosittelevat enemmän kuin kestovärien.

 
4. heinäkuuta 2012 klo 1.23 , Blogger EMMA kirjoitti...

mulla oli vaaleenpunanen tukka ennenku värjäsin sen oranssiks! :-----) jos värjäät kotona nii kannattaa oikeesti tehä se blondaus kunnolla eli ei keltaseks vaan aika valkoseks ja tasasesti et lopputulos näyttää paremmalta. tuli vähä ikävä shokkiväristä reuhkaa. C:

 
4. heinäkuuta 2012 klo 1.33 , Blogger liisa kirjoitti...

joannaaa, go for it!!

 
4. heinäkuuta 2012 klo 1.36 , Blogger Ida kirjoitti...

Eipä yksi vaalennus pahaa tee, kunhan ei anna tukan palaa eikä vaalennuksen vaikuttaa liiaksi. Toinen hyvä tapa on edetä vaalennuspesuilla, tehdä niitä vaikka muutama ennen kun värjää punaiseksi, se on hellävaraisempi kun vaalennus/blondaus/värinpoisto. :) Ja kun muistaa käyttää paljon hoitoaineita niin ei tulos ole hamppuinen! :) Ei todellakaan.

 
4. heinäkuuta 2012 klo 1.49 , Blogger Vilma kirjoitti...

mulla on täysin sama ongelma kuin sulla! nyt oon aatellu saada jotain eloa tähän päähän mutta koitan koko ajan miettiä kaikkia värinpoiston korvaavia juttuja, joku värihuuhtelu kuulemma rasittaa myös ihan yhtä paljon ja plääh miksei hiuksiin voi suoraa vaan tarttua joku väri ilman mitää tappohoitoja!

 
4. heinäkuuta 2012 klo 2.38 , Anonymous Neiti kirjoitti...

Mä olen kanssa se ärsyttävä tyyppi, joka sanoo, että älä ota värinpoistoa. Ei sen takia, että tukkasi olisi sit ikuisesti pilalla (vaikka kyllä se siitä kuivuu), vaan sen takia, että erittäin todennäköisesti siirryt hyvin pian takaisin tummaan ja harmittelen sitä, kun kuivatit turhaan hiuksiasi.

Olen itse kampaaja, ja todennut että ihmisten jotka on löytänyt sen itselleen luontevan hyvän hiusvärin, ei kannata poistua siitä. Etenkin jos se yhtään mietityttää. Onhan se vähän tylsää, mutta kokemuksen syvällä rintaäänellä sanon, että näitä ihmisiä kaduttaa lähes aina jälkeenpäin.

Toinen mielestäni varsinkin sinun kohdalla merkittävä pointti on se, että punaisen tukan kanssa värejä ja meikkejä pitää valikoida huomattavasti tiukemmin kuin tumman kanssa. Laitappa siihen kirkkaanpunaiset huulet tai turkoosi silmämeikki, ei varmana näytä yhtä hyvältä kuin tumman tukan kanssa.

Kolmas merkittävä pointti on siinä, että sä olet ihan helvetin hyvännäköinen nainen ja toi sun tukka sopii sulle kuin nyrkki silmään. Sulla on kauniit, voimakkaat piirteet jotka ei tarvitse erikoista tukkaa rinnalleen.

Mä nyt olen varmaan ihan uskomattoman masentava ja ärsyttävä. Mutta et sä tarvitse punaista tukkaa, koska sulla on nyt jo sulle täydelliset hiukset. Jos sä haluat hullutella ja repäistä, niin mikäs siinä, mutta tällä hetkellä sulla on nimenomaan sinua kaunistavat hiukset. Hulluttele ja repäise meikeilläsi :) (...koska punaisen tukan kanssa nekään ei näytä enää hyvältä..)

Anteeksi. Pidän sun blogistasi paljon.

 
4. heinäkuuta 2012 klo 2.41 , Blogger Joanna kirjoitti...

Sasse:
Joo en mä sitä kauheesti oo rääkännyt ja nyt lähivuosina oon erityisesti yrittänyt hoivata ja helliä. :) Haluisin niin hirveästi jonkun räväkän muutoksen nyt heti! En mä enää kolmekymppisenä voi ottaa vaaleanpunasta tukkaa, tai no voin mutten halua. :D

Inna:
Juuuu color bugeista olen tänne useasti kirjoittanutkin! Vaaleissa varsinkin kaikki pastellinsiniset näyttävät niin herkullisilta! Ja juu minä tahtoisin olla vain hetken vaaleanpunapää :) Lopulta tahdon palata kyllä tähän omaan väriini takaisin!

EMMA:
Joo EN tee kotona! :D

liisa:
Oh God don't do this to me!!

Ida:
Mä oon vaan niin kärsimätön. :)

Vilma:
No niinpä, niinpä!!

 
4. heinäkuuta 2012 klo 2.55 , Blogger Joanna kirjoitti...

Neiti:
Et oo ärsyttävä! :D Mutta siis mähän en oo ""löytänyt" itselleni luontevaa hyvää hiusväriä" vaan tämä on mun luonnollinen väri! Tottakai hiusten väri vaikuttaa paljon esimerkiksi vaatteisiin ja meikkeihin, mutta haluisin hirveästi vähän revitellä välillä. Ja mulla on koko ajan kyllä tarkoituskin palata takaisin omaan väriin, oon vaan aina halunnut esimerkiksi punasen tukan ja kadun myös sitä jos en sitä koskaan kokeile. En tiedä vielä tän vaaleanpunaisen kanssa, täytyy katsoa... Ehkä kehitän jotakin raitaa tai liukuvärjäystä tai jotain... :) Ei tarvitse pyydellä anteeksi!

 
4. heinäkuuta 2012 klo 4.50 , Blogger ROOSA kirjoitti...

Värjää ihmeessä! Tuut varmasti katuun enemmän sitä ettet koskaan kokeillu värjää (vaalean)punaista tukkaa, kun että värjäät sen. Jos et tykkääkkään nii sen voi värjää pois :)

Mua himottas toi pinkki tukka tai liukuvärjää. Mut parturi on kallista prkl :(

 
4. heinäkuuta 2012 klo 6.11 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

sulla on niin tummat piirteet, että punanen varmaan näyttäis vähän tunkkaselta :/ mutta värjää silti ihmeessä jos tuntuu siltä, tukka on kuitenkin uusiutuva luonnonvara! huomaat sit kyllä, miten perseestä punapäänä elo on :D sen ylläpito on ihan saakelin tuskaista ja meikkaaminen muuttuu painajaiseksi... jos oisin sinä, niin kokeilisin vaikka pastellisia latvoja ^^

 
4. heinäkuuta 2012 klo 12.06 , Blogger Henna kirjoitti...

En ymmärrä näitä ihmisiä jotka sanoo että punainen tukka jotenkin rajoittais meikkausta :D sulla jos jollain on mielikuvitusta ja silmää valita värejä jotka sopii punaiselle, ei varmasti tule asian kanssa ongelmaa (punasellehan sopii hyvinkin kirkkaat värit turkoosista vihreään ja keltaiseen).

Ja tosiaan ROOSAn kanssa olen samalla kannalla että enemmän tulet katumaan ettet värjännyt vaaleanpunaisella kuin että värjäsit. Tummaan pääsee aina takaisin! Ja siitä punaisen ylläpidosta sen verran että jos multakin se jokin aikaa sitten onnistui niin eiköhän sultakin :) ostat KC Colormaskin ja käytät silloin kun väri alkaa haalistua, näyttää taas ihan juuri värjätyltä.

 
4. heinäkuuta 2012 klo 14.52 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

noi vaaleenpunaset on vaa nii sikaihanat! ja eikös se niin mene että sitten vanhana kaduttaa enemmän asiat joita ei kokenut, ideat joita ei toteuttanut. :)

 
4. heinäkuuta 2012 klo 15.50 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mää haaveilen pinkistä tukasta niiiiiiiiiiiin paljon tällä hetkellä... Oon just ite keskellä värjäysoperaatiota - mustasta omaan luonnolliseen väriin, joka siis on aikalailla perisuomalainen maantienharmaa. Ihanaa! Mutta sit ku tää ruljanssi on ohi ja mulla on taas vaalee tukka niin aioin värjätä sen jossain vaiheessa ainakin osittain vaaleenpunaseks, tosin ajattelin ite ColorBugeja ja noita muita iisimpiä värejä. Koska kyllästyn nopeesti ja noilla sais just hyvin kivan värin, jonka kuitenki saa myös helposti pois pilaamatta omaa tukkaa.

Musta sun pitäis repästä ja kokeilla jotain ihan uutta! DO IT!

 
5. heinäkuuta 2012 klo 3.23 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mikä ois parempi aika repäistä kuin kesällä? Anna mennä :) Sulla on niin kauniit kasvonpiirteet että varmasti sopii vaikka minkäväriset hiukset mustasta hattaranpinkkiin tai punaisesta blondiin. Kyl se niin on että eniten v...aa ne jutut joista on salaa kauheesti haaveillu mutta jättää tekemättä. Kaverit kauhisteli etukäteen kun leikkautin pitkät hiukseni polkaksi, sitten jälkeenpäin tulikin pelkkiä kehuja. Nyt mulla on taas pitkät, mutta on kiva kokeilla erilaisia juttuja :)

 
5. heinäkuuta 2012 klo 5.44 , Blogger Joanna kirjoitti...

Mulle tuli kanssa aivan älytön kuume hattarahiuksiin joku kuukausi sitten! Harkitsin vakavasti, mutta olin sitten tylsä ja värjäsin vain blondini tummiksi. Hattaramainen vaaleanpunainen olis kyllä aivan täydellinen kesätyyli <3 Ehkä sitten ensi kesänä :')

 
5. heinäkuuta 2012 klo 6.59 , Blogger nina kirjoitti...

värjäsin juuri itse vaaleanpunaisiksi hiukset ja vaikka esim poikaystävältä tuli jotain "manganina neljätoist vee" kommenttia :----D niin en oo katunut hetkeäkään tää on ihanaa! ihankun koko maailma olis muuttunut vaaleenpunaseks on niin hauska ja suloinen fiilis kokoajan! vähän kuivat latvat pläää mitäsitten, tee se, it's worth it!:3

 
8. heinäkuuta 2012 klo 23.03 , Blogger Sari Sariola kirjoitti...

Kyllä niitä hiuksia saa aika paljon vaalentaa että menevät aivan kamaliksi. Itse vaihdoin väriä vähintään kerran kuukaudessa pari vuotta, blondasin aina kun tarvitsi (huomattavasti useammin kuin olisi pitänyt) ja nyt alkaa vasta tukka olla hattaraa. No problem, leikattiin ylimääräiset pois ja päätin että valkoisen polkkatukanhan mä olen aina halunnutkin ;D
Olen luonnostani suurinpiirtein yhtä tumma kuin sinä ja hiuslaatu on kaikkea muuta kuin mahtava alunperinkään. Aika vaikea uskoa että sinun kiiltävät kutrisi menisivät yhdestä värinpoistosta miksikään, mutta se saatko ne kerralla tarpeeksi vaaleiksi sitä baby pinkkiä varten on eri asia.

Ai niin: Joanna, älä ota sitä värinpoistoa ;D

 
10. heinäkuuta 2012 klo 7.50 , Anonymous Ruusa kirjoitti...

You go girl!

Mä olen monta vuotta värjännyt shokkiväreillä, tällä hetkellä on juurikin sellainen hattaranvaaleanpunainen, kevään olen ollutkin shokkipinkki.
Eikä tukka nyt mitenkään erityisen huonossa kunnossa ole.

Ja kyllähän tällä tukalla saa huomiota. Jotkut katsoo nenänvarttaan pitkin, jotkut tuijottaa ja jotkut tulee kehumaan.

 
10. heinäkuuta 2012 klo 8.32 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

täälläkin haaveillaan vaaleanpunaisesta tukasta, tai sitten jos olisi vaalean ruskea juuri ja latvassa vaaleanpunaista.. mutta taidampa nyt pysytellä tässä tumman ruskeassa sillä mun on hiukset niin huonossa kunnossa että ne putoo päästä seuraavasta värjäyksestä :D Mutta pistäppä ihmeessä vaaleanpunaiseksi! Miun mielestä se vois sopia sulle hyvinkin, kun se sopii tuollaisille keillä on söpöt kasvon piirteet ja isot kauniit silmät kuten sulla :) Mulle ei kyllä vältäämättä sopisikaan :D

 
10. heinäkuuta 2012 klo 18.13 , Blogger Joanna kirjoitti...

Ensin kaikille yhteisesti:
VOI EI EI TÄN NÄIN PITÄNYT MENNÄ!! :D Teidän piti uskollisesti olla estämässä!

ROOSA:
Näin mäkin kelasin! Se on kyllä :(

Ano:
Riippuu varmaan punasen sävystä... Ja tuskin muuttuu tuskaiseksi kun en aio sitä kauaa pitää. :)

Hena:
Niinpä :D Sitäpaitsi eri jutut sopii aina erilaisille, oon elänyt 21 vuotta tällä tukalla joten eiköhän uusien meikkijuttujen keksiminen tumman tukan oheen oo paljon vaikeempaa. :D Niinpä, NIINPÄ!!

Ano:
NIINPÄ!!!!!!!1

Ano:
Mäkin! ÄÄÄ-Ä! Color Bugit on kyllä kivoja! :) Niissä on vaan se että ei niiden kanssa jaksa joka päivä lähteä säätämään ja jos jaksaa niin ne kyllä loppuu nopeasti. :( Mä en ikinä uskaltais kyllä leikata! Mutta musta mulle ei sopiskaan lyhyt tukka. :) Eri väri taas saattaa jopa sopia (tai sitten näyttää ihan hirveältä :D)

Ano:
Apuaaa, apuaaaaa! ÄLÄPÄ YLLYTÄ!! :D

Joanna:
Hattarasävyt.♥ Mä oon ehkä sitten -jossitellut jo ihan liian kauan :D

nina:
Hahaha manganina voi ei :D VAALEANPUNAINEN ♥ Mulle tulee vaaleanpunaisesta aina tommonen fiilis! :D Puhumattakaan siitä jos se olis mun päässä koko ajan!

Sari:
Nojoo totta mutta puhuessani yhdestä kerrasta tarkotan tavallaan yhtä vaalennusprosessikertaa :D Eli siis ajattelin et mitäpä jos nyt vaalentaisi kerran sen verran että saisi vaaleenpunasen tukan, sit olis sen kanssa hetken, sit ottaisin sen tummanpunasen mitä oon aina kutkutellu ja sit takas omaan sävyyn :D KÄÄK!

Ruusa:
Voieiiii oon kade!! Ja se on jännä kun ihmisten kokemukset tuntuu olevan niin erilaisia :D Jotkut just värjää tyyliin viikottain 10-vuotiaasta asti shokkiväreillä eikä tukassa oo mitään vikaa ja jotkut vaalentaa kerran ja tukka putoo :D En tiedä haluunko testata kumpaan kuulun :(

Ano:
Joo semmonen vaaleanpunaiseen taittuva ombre-tukka olis ihastuttava myös!! Ääk, ääk ÄÄÄÄÄK!!! :D

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu